Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

готівка без касового апарату

Відправлено користувачем nalogov 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрий день. Поскільки "свято наближається", мене турбує питання як обійти проблему встановлення касового апарату і "онлайн" контролю з боку ДФС. Як один із варіантів почув про сервіс від Приватбанку "Міні - відділення". Юр. особи і ФОПи в яких я працюю, не мають дуже багато готівкових операцій, але все ж таки час відчасу готівка буває. Якщо коротко то мова про наступне. Приват заключає договір про надання послуг касира з одним із моїх працівників, який від імені банку буде приймати готівку в покупців і час від часу, при перевищенні ліміту здавати її в банк. Банк за це хоче 0,5% від суми прийнятої готівки. Ніби й дорого, але це дозволяє позбутися від встановлення касового обладнання та його обслуговування. Та й можна ж не всю готівку через касира приймати тобто "світити".
Шановні бухгалтери, яка ваша думка про це ?
Я працюю так:маю розрахунковий в Приваті і в таких випадках коли є готівка- то або клієнт, або сама вношу на свій рахунок через термінал Привата.
Я думаю, що "час від часу при перевищенні ліміту здавати її в банк" не получиться. Якщо так працювати, потрібно всю готівку, відразу нести в банк, щоб навіть в торговій точці готівкою і не пахло ( ніби сам покупець сходив в банк і оплатив). Якщо у вас поток покупців великий, запропонуйте Привату поставити десь на території платіжний термінал (вони навіть за це платять орендну плату - тільки треба, щоб був рентабельний) і тоді потреба в "особстому" касирові пропаде.


непогано, але на жаль не кожен клієнт це зробить і термінали далеченько.
Quote
wabaw111
Я працюю так:маю розрахунковий в Приваті і в таких випадках коли є готівка- то або клієнт, сама вношу на свій рахунок через термінал Привата.

роблю також, вношу від імені клієнта, але один мінус 1 відсоток від суми знімається
а как вы берете деньги у клиента, чтобы донести их до терминала?

Что такое лимит в этом контексте?
Без текста договора не оценить, все ли здесь верно. Банк должен у вас арендовать место под это самое мини-отделение.
А прием платежей через платежный терминал у Привата дороже?
Quote
Ветка
а как вы берете деньги у клиента, чтобы донести их до терминала?

в руки и берут... каждый на свой страх и риск...
Quote
Vitohka
Я думаю, що "час від часу при перевищенні ліміту здавати її в банк" не получиться. Якщо так працювати, потрібно всю готівку, відразу нести в банк, щоб навіть в торговій точці готівкою і не пахло ( ніби сам покупець сходив в банк і оплатив).
Насколько я понимаю суть идеи, деньги у кассира будут считаться кассой банка, а не кассой предприятия, а у этих касс какие-то свои лимиты существуют. Но должно быть ну очень граммотно оформлено, потому что есть же какие-то обязательные требования к банкам. Для сравнения почитайте мини-отделение Правекса [www.pravex.com]
Как вариант подписывать каждый раз договор поручения, суть в том что покупатель поручает кому то из Ваших работников отнести за него деньги в банк и от его имени положить на Ваш счет, таким образом вы уходите от РРО. Но есть нюансы, пожелает ли покупатель подписывать такую бумагу, ответственность работника и не получится не светить наличность полностью.
Вибачте трошки не в тему, але не можу знайти слів подяки нашим керманичам, за те, що вони постійно переживають і піклуються, як би ще спростити ведення бізнесу в Україні, за те що термін "спрощена система оподаткування" набуває нового ще більш "спрощеного" змісту і саме головне за те що постійно нас тримають в тонусі, аби не розслаблялися.
Налогов тут не в тему точно вам в фейс к Продан
Мату риск велик конечно и в данном слу приравнивается к отказу расчета налом, а это уже сорри ответсьвенность
Брик суть идеи без идеи...... Ни один банк не подпишет пакет доков о том что ваша касса это часть его... В лучшем случае у вас на точке уголок это отделение банка..

Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00038899999999997