Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Прихід товару

Відправлено користувачем Tatyana_vdv 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Прихід товару
Доброго дня.
Допоможіть, будь ласка, розібратись: справа в тому, що прихідні документи ми проводимо датою документу (видаткової накладної зі сторони постачальника), а по факту товар попаде на склад через 3-5 днів. Що робити, якщо до того, як товар попаде на склад ми плануємо проводити інвентаризацію.


Дякую.)
Re: Прихід товару
оприбутковувати товар по факту
Re: Прихід товару
В такому випадку в вас повинен бути транзитний склад і склад продажу.Поки товар в дорозі він рахується на транзитному,а при поступленні переміщується на продажний.І відповідно інвентаризацію проводиться на торговому складі.А ще,в чому проблема-взяли залишки відняли товар що в дорозі(хтось же це контролює) і вперед рахувати.


Re: Прихід товару
Во трагедия?.. товар 3-5 дней в дороге..

- Ну и сделайте отметку в Акте инвентаризации ТМЦ .. что такой-то товар.. по такой-то отгр.накладной.. "в пути".
Re: Прихід товару
Момент визнання товару активом - це момент переходу права власності на нього згідно договору.
Він може бути визначений на дату відвантаження зі складу продавця, на дату отримання товару покупцем, на дату попередньої оплати чи на дату остаточної оплати чи взагалі на будь-чку дату, обумовлену у договорі.
Саме на цей момент має бути зроблена проводка Дт 28 Кт 631 незалежно від того, де перебуває товар фактично (він взагалі може перебувати на відповідальному зберігання у продавця наприклад).
Якщо перехід права власності відбувся у момент відвантаження товару продавцем, а товар ще не поступив на склад - доцільно використати "транзитний склад" - або "товари у дорозі". Такий товар при інвентаризації складу товарів не повинен потрапити в інвентаризацію - тому що у відомості (описі) він не буде відображатися. На товар у дорозі - треба на дату інвентаризації окрему відомість (опис), у якій зазначаються реквізити Договору з продавцем, яким встановлено порядок переходу права власності на товар за датою відвантаження товару, та реквізити видаткової накладної продавця (або копія) - якщо є така інформація в наявності.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000301