Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Нецільова благодійна допомога до 1710 грн

Відправлено користувачем 5marisha 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день. Предприятие хочет выплатить в декабре помощь сотрудникам разово по 1700 грн каждому, по заяве в связи с семейными обстоятельствами. Не будет ли она облагаться ндфл и вс, если будет выдана в одном месяце всем сотрудникам (их всего 3). И как эта операция проводится в 1с8?
Низя, можно менее 50% сотрудников, тогда без налогов
А если в разных месяцах? Например одному с ноябрьской з/п, а второму с декабрьской. Или имеется ввиду вообще за отчетный год не более 50%?


а где есть в нормативке написано об ограничении в 50%
а где в нормативке написано об ограничении в 50%
В том то и дело.
"У листі від 22.06.2011 р. №11552/6/17-0715 ДПСУ зазначає: «якщо виплата матеріальної допомоги має систематичний характер і така допомога надається всім або більшості працівників, наприклад допомога на оздоровлення, при цьому її виплати передбачені положеннями про оплату праці найманих працівників (колективним договором, галузевою угодою тощо), прийнятими згідно з нормами трудового законодавства, то така матеріальна допомога з метою оподаткування прирівнюється до заробітної плати і вся сума такої допомоги включається до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку і оподатковується за ставками, встановленими пунктом 167.1 статті 167 Кодексу, з урахуванням вимог пункту 164.6 статті 164 Кодексу»."

А мы хотим выплатить один раз, не систематично, НО всем сотрудникам. Звонила на гарячую линию. Сказали, что если выплачивается всем сотрудникам, то вызывает подозрение, что у всех сразу что-то случилось и они написали заявление. Лучше не рисковать...
Доброго дня!
А у мене наступне питання. Підприємство до 20 млн.може включати цю мат.допомогу до валових витрат??
уже 5 років нема поняття валових витрат
Quote
Котег :-)
уже 5 років нема поняття валових витрат
Добре. Чи зобов'язане підприємство коригувати фінансовий результат до оподаткування на суму цієї матеріальної допомоги?
Так коректноwinking smiley?
Quote
Leolena
Quote
Котег :-)
уже 5 років нема поняття валових витрат
Добре. Чи зобов'язане підприємство коригувати фінансовий результат до оподаткування на суму цієї матеріальної допомоги?
Так коректноwinking smiley?

Здравствуйте! Скажите пожалуйста, Вы выяснили данный вопрос? Т.е. (независимо от терминологии) - налог на прибыль уменьшается или нет? smiling smiley
Здравствуйте!
Я считаю, что можно включать.
ПКУ
134.1.1. прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень цього розділу.
ПСБО 16 "Витрати"
23. До складу елемента "Витрати на оплату праці" включаються заробітна плата за окладами й тарифами, премії та заохочення, матеріальна допомога, компенсаційні виплати, оплата відпусток та іншого невідпрацьованого часу, інші витрати на оплату праці.
Есть еще письмо налоговой № 26240/10/28-10-06-11 от 01.12.2015. Там, конечно, все размыто, но смысл один :все по ПСБО.
Пожалуйста, подскажите!
Выплачиваю мат.помощь (благотворительность) физическому лицу НЕ сотрудник (1930 грн.) В отчете 1-дф мне нужно будет это показывать..?
Quote
netkata
Пожалуйста, подскажите!
Выплачиваю мат.помощь (благотворительность) физическому лицу НЕ сотрудник (1930 грн.) В отчете 1-дф мне нужно будет это показывать..?
конечно же

======================================================================
Все вышеуказанное строго мое ИМХО!
Подскажите каким документом в 1с 8 провести эту помощь? Я сделала премии работников организации и выбрала в "Вид премии" "Благотворительность", провела. В начислении ЗП все перепровела, во вкладке НДФЛ видна эта сумма, написано что не облагается, но код автоматом ставит 128. И еще в настройках этого вида премии написано что это 663 счет, возмещение от государства. Дальше смотрю по проводкам, то там 663 счет 1930 грн. Кто сталкивался таким? Может вручную изменить?
66 счета это з/плпта, а у вас НЕ СОТРУДНИК, через 685 проводить надо
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00052700000000006