Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Компенсация С.З. мобилизованным за 12.2015г.

Відправлено користувачем Бум 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 2    Сторінки: Попередні12
Quote
IRINA_KASYAN@bigmir.net
Quote
INNA1970
Quote
Valenok
Если Вы начисляли 22% (ну и НДФЛ и ВЗ) то показываете с кодом 47 в табл.6
Но код 47 применяется для лиц, рафотающих у ФОПов, а у меня юрлицо

не , то для выплат мобилизованным за счет средств предприятий.
Мне подтвердили это в ПФУ, но в медке указано работники ФОПов.
Люди ! Ау! У кого мобилизованЫе???
Я просто в ужасе от этой страны!
То облагаем выплаты , то не облагаем
То штрафуем , то не штрафуем
Что делать???
Я своим мобилизованым считала сумму среднего зароботка и ничего не начисляла и не удерживала, так как это было написано в консультациях , сдавали спокойно отчеты и получали компенсацию полной суммы без каких либо налогов. Теперь читаю такое:


ДФС у підкатегоріях 103.26 та 132.06 «ЗІР» надала відповідь на запитання: чи виникає відповідальність у роботодавця, який під час виплати суми середнього заробітку мобілізованим працівникам, що надалі компенсуються за рахунок коштів державного бюджету, не утримував ПДФО та військовий збір?

До роботодавця, який у разі виплати сум середнього заробітку мобілізованим працівникам, які надалі компенсуються коштами державного бюджету, не утримував ПДФО та військовий збір, накладається штраф, пеня та застосовується адміністративна відповідальність.


До января 2016 ничего не облагала, с января вычитаю все как положено.

______________________________________________________________________________________
Править — бессмыленно, а управлять — мудро. Пра­вят, следовательно, потому, что не умеют управлять.
они там написали так , что если сначала вы платите, а потом компенсация, то нужно НДФЛ начислять и пр., сначала компенсация, а потом выплата, но это прямое нарушение КЗоТа . потом есть НКУ, то что сначала выплатили, а потом пришла компнсация, не меняет наименование выплаты , так сказать.
У грудні 2015 року був нарахований середній заробіток мобілізованому працівнику без нарахування й утримання ЄСВ, оскільки він мав компенсуватися із бюджету. Але з 1 січня 2016 року звіти про фактичні витрати на виплату середнього заробітку не приймають, і не компенсують такі витрати з бюджету. Чи треба проводити донарахування ЄСВ на середній заробіток мобілізованого працівника за грудень і як відобразити це у звітності?

ВІДПОВІДЬ: Про те, що з 1 січня 2016 року роботодавці нараховують середній заробіток мобілізованим працівникам за рахунок власних коштів, ми розповідали в матеріалі «Виплати мобілізованим, строковикам і контрактникам із 2016 року оподатковують, і на них нараховують ЄСВ» газети № 3/2016. Деякі підприємства іще в грудні 2015 року подали до територіальних органів звіти про фактичні витрати на виплату середнього заробітку й отримали в тому ж місяці компенсацію.

Однак у неоднозначну ситуацію потрапили ті підприємства, які не подали за грудень 2015 року звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку чи подали його, але компенсацію не отримали. Адже ЄСВ не нараховується на виплати, що компенсуються із бюджету в межах середнього заробітку мобілізованих працівників і не утримується з них (ч. 7 ст. 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI, далі — Закон про ЄСВ). Але з 1 січня 2016 року нові редакції ч.ч. 3 і 4 ст. 119 КЗпП не передбачають можливості отримання роботодавцями такої компенсації. Тому ДФС, найімовірніше (як було й у 2014 році), наполягатиме, що на нараховані в грудні 2015 року суми середнього заробітку треба нараховувати ЄСВ, адже він не компенсуватиметься.

До речі, у свіжому листі від 13.01.2016 р. № 400/6/99-99-17-03-03-15 ДФС доходить висновку, що в разі нарахування роботодавцем у 2015 році середнього заробітку працівнику, призваному на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, що компенсується в подальшому з бюджету, такий дохід обкладається ПДФО, військовим збором і є базою нарахування ЄСВ.

Тож розгляньмо, як провести в січневому звіті донарахування ЄСВ на середній заробіток мобілізованого працівника.

Згідно із ч. 4 ст. 9 Закону про ЄСВ, єдиний внесок за минулі періоди обчислюють виходячи з розміру ЄСВ, що діяв на день нарахування доходу, тобто ЄСВ нараховують й утримують за ставками, які діяли в грудні 2015 року.

Донарахування ЄСВ за минулі періоди проводять, застосовуючи код типу нарахувань «2», який працює для сумових показників як знак «+».

Ситуація

У грудні 2015 року нарахований середній заробіток (4600 грн) відобразили у звітності з кодом застрахованої особи «48» і заповнили тільки реквізит 15 та суму в реквізиті 17. Ставка для нарахування ЄСВ у грудні була 37%, утримання — 3,6%. Як провести донарахування ЄСВ?

У січні 2016 року слід було донарахувати ЄСВ у сумі: 4600 грн × 37% = 1702 грн, доутримати ЄСВ у сумі: 4600 грн × 3,6% = 165,60 грн.

Звітність за січень 2016 року роботодавці подають іще за старою формою звітності, про що ДФС сповістила в листі від 28.01.2016 р. № 2844/7/99-99-17-03-01-17. Отже, у таблиці 6 Форми № Д4 за січень 2016 року донарахування ЄСВ відображають в окремому рядку, указуючи:

у реквізиті 10 — код типу нарахувань — «2»;
у реквізиті 11 — місяць, за який проведено донарахування, — «122015»;
у реквізиті 18 — суму доходу, на яку нараховується ЄСВ, — 4600 грн;
у реквізиті 20 — суму утриманого ЄСВ — 165,60 грн;
у реквізиті 21 — суму донарахованого ЄСВ — 1702,00 грн.

Для того аби виправити дані реквізиту 9, тобто замінити код застрахованої особи «48» на код «47», формують окремий звіт за грудень 2015 року, який має містити: перелік таблиць Звіту, відповідну таблицю зі статусом «Скасовуюча» із помилковими даними та відповідну таблицю зі статусом «Початкова» із правильними відомостями. На це вказує п. 2 р. V Порядку № 435.

Донараховані суми ЄСВ відображають у р. 6 таблиці 1 Форми № Д4 за січень 2016 року: донараховану суму ЄСВ — у рядку 6.1.1, а доутриману суму — у рядку 6.3.1. Водночас у рядку «Зміст помилки» обов’язково слід указати, що здійснено донарахування ЄСВ на середній заробіток за грудень 2015 року у зв’язку з тим, що він не компенсований із бюджету.

У загальному випадку за самостійне донарахування ЄСВ загрожує штраф у розмірі 10% донарахованих сум за кожен повний або неповний звітний період (п. 3 ч. 11 ст. 25 Закону про ЄСВ). Однак сподіваймося, що ДФС буде лояльною в цьому випадку й штрафні санкції не застосовуватиме. Адже роботодавці не винні в тому, що держава вкотре їх «кинула», цього разу із компенсацією середнього заробітку за грудень 2015 року.
ау, люди у кого мобилизованые, что вы делаете с декабрем? Отчет подан компенсации нет, пишут что надо облагать и исправлять
После звонка в соц. службу по поводу компенсации за декабрь, решила доначислить все налоги и есв и ндфл. Подскажите, как в 1 с 7.7 сделать перерасчет по мобилизованному за декабрь в январе? Операцией? Уже и зарплату за январь выплатили, теперь будет долг.
В медке сделала скасовуючу и початкову. А теперь хочу сдать отчет ЕСВ за январь со всеми исправлениями за декабрь.
Непонятно что делать... В консультации описан случай, когда отчет за декабрь не приняли. Но у нас приняли, а выплаты нет и когда будет неизвестно.
Уважаемые бухгалтера! кто-либо подписан на интерактивную бухгалтерию? очень хочется прочитать консультацию по этой теме в номере 26 за 2016 год.
Quote
djina
После звонка в соц. службу по поводу компенсации за декабрь, решила доначислить все налоги и есв и ндфл. Подскажите, как в 1 с 7.7 сделать перерасчет по мобилизованному за декабрь в январе? Операцией? Уже и зарплату за январь выплатили, теперь будет долг.
В медке сделала скасовуючу и початкову. А теперь хочу сдать отчет ЕСВ за январь со всеми исправлениями за декабрь.
а какое вы право имеете с сотрудника удерживать налоги, если оно по закону без налогов было за тот период?
Котегу!
Вы настоящий борец за права человека ( это в хорошем смысле и даже с некоторой белой завистью)! А я- бухгалтер, уставший бороться со всеми этими пакостями государства уже на протяжении 40 лет.. Тем более, что соц.служба ответила. что шансов получить компенсацию у нас 10 против 90. И то может только в конце года "если у бюджета будут неиспользованные статьи расходов". Кто когда видет эти излишки?. Я уже имею опыт с обложением в 2014 году предыдущего мобилизованного. Так, что пока вот так!
djina, а с 1дф что делать будете? В 1-ом квартале 2016 корректировать?
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ЦЕНТРАЛЬНИЙ ОФІС З ОБСЛУГОВУВАННЯ ВП ЛИСТ від 11.02.2016 р. № 2975/10/28-10-06-11 Про надання роз’яснення


Последний абзац: Відповідно до внесених змін Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» оподатковуватися середній заробіток мобілізованих працівників з державного бюджету не буде, тому у 2016 році не діятимуть норми щодо не оподаткування ПДФО та військовим збором. Частиною 7 статті 7 ЗУ № 2464 визначено, що не нараховується на виплати та не утримується єдиний внесок з виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та/або введення воєнного стану. Враховуючи вищевикладене, якщо нараховувати середній заробіток мобілізованим працівникам у 2016 році, він підлягає нарахуванню ЄСВ за ставкою 22 %, утриманню ПДФО за ставкою 18 % та військового збору за ставкою 1,5 %.
Четко прописано, что начисленные в 2016 облагать
Quote
malinka
Четко прописано, что начисленные в 2016 облагать
С 2016 все итак понятно. Речь шла о декабре 2015.
Quote
djina
Котегу!
Вы настоящий борец за права человека ( это в хорошем смысле и даже с некоторой белой завистью)! А я- бухгалтер, уставший бороться со всеми этими пакостями государства уже на протяжении 40 лет.. Тем более, что соц.служба ответила. что шансов получить компенсацию у нас 10 против 90. И то может только в конце года "если у бюджета будут неиспользованные статьи расходов". Кто когда видет эти излишки?. Я уже имею опыт с обложением в 2014 году предыдущего мобилизованного. Так, что пока вот так!
спасибо конечно) ну я понимаю начисления есв - может ваше предприятие и согласно за свой счет заплатить. А удержания - с солдата не имеете права. Удержите с себя, если не хотите делать по закону.
Здравствуйте! Вот уже и апрель на дворе, а зп нам так и не компенсировали за декабрь. Мало того, не успели подать отчет за ноябрь (поскольку внезапно попросили сдать ДО 3-го декабря), и тоже остались без компенсации. Как же теперь быть? Доначислять налоги за оба месяца???
Кто-то таки получил компенсацию???
Quote
Ksunka
Здравствуйте! Вот уже и апрель на дворе, а зп нам так и не компенсировали за декабрь. Мало того, не успели подать отчет за ноябрь (поскольку внезапно попросили сдать ДО 3-го декабря), и тоже остались без компенсации. Как же теперь быть? Доначислять налоги за оба месяца???
Кто-то таки получил компенсацию???
ь
Нет, но налоги доначислять не буду, предприятие не виновато, что не поступила компенсация
Quote
INNA1970
Quote
Ksunka
Здравствуйте! Вот уже и апрель на дворе, а зп нам так и не компенсировали за декабрь. Мало того, не успели подать отчет за ноябрь (поскольку внезапно попросили сдать ДО 3-го декабря), и тоже остались без компенсации. Как же теперь быть? Доначислять налоги за оба месяца???
Кто-то таки получил компенсацию???
ь
Нет, но налоги доначислять не буду, предприятие не виновато, что не поступила компенсация
+1

______________________________________________________________________________________
Править — бессмыленно, а управлять — мудро. Пра­вят, следовательно, потому, что не умеют управлять.
Quote
Ksunka
Здравствуйте! Вот уже и апрель на дворе, а зп нам так и не компенсировали за декабрь. Мало того, не успели подать отчет за ноябрь (поскольку внезапно попросили сдать ДО 3-го декабря), и тоже остались без компенсации. Как же теперь быть? Доначислять налоги за оба месяца???
Кто-то таки получил компенсацию???
компенсации не получили ,но они могут и в конце года перечислить. Доначислять налоги за декабрь не буду.
Котег выше правильно написал, я сдала отчет за декабрь, есть отметка о принятии. Поэтому доначислять за декабрь не должна.

______________________________________________________________________________________
Править — бессмыленно, а управлять — мудро. Пра­вят, следовательно, потому, что не умеют управлять.
Коллеги, компенсация из бюджета среднего заработка мобилизованному, полученная в 2015 году включается в доход организации? Понимаю, что да, а выплату в расход. У меня неприбыльная организация, и по факту в отчете неприбыльной организации не могу понять в какую строку ее отнести.
Ось уже липень, а компенсацією і не пахне. Думаю списати цю суму. Правильні проводики? Д-т 944 К-т 3771 Д-т 071. У разі списання потрібен наказ керівника чи певне рішення про списання?
Дт 44 Кт 37 правильная проводка будет
мы написали письмо на прошлой неделе, где наши деньги, ждем, что ответят smiling smiley


В критической ситуации вы не подниметесь до уровня своих ожиданий, а упадете до уровня своей подготовки (с)
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 2 з 2    Сторінки: Попередні12
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00038499999999997