Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Таксі - дод. благо?

Відправлено користувачем Novik25 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Таксі - дод. благо?
Доброго дня.

Плануємо підписати договір із перевізником (таксі) на послуги легкового транспорту для наших працівників в межах міста для виконання трудових обов*язків (будуть їздити до клієнтів, а також до аеропорту під час відряджень)

Чи буде це дод. благом?
ну так если связано с хоз деятельностью, то чего ж сразу допблаго-то???

======================================================================
Все вышеуказанное строго мое ИМХО!
Re: Таксі - дод. благо?
телефонували на гарячу лінію податкової, вони наполягають, що, якщо це не квитки громадського транспорту, то необхідно оподатковувати


при надлежащем оформлении - это не допблаго
[www.consulting.ua]


основная проблема - отсутствие чеков/билетов. НУ так заключите договор с такой организацией, с которой сможете рассчитываться по безналу. Будет акт, будут маршрутные листы, приказы - не будет проблем и НДФЛ.

======================================================================
Все вышеуказанное строго мое ИМХО!
Если не персонифицировать и оформить акты как транспортные услуги для предприятия то какое же доп благо на кого?
Re: Таксі - дод. благо?
А в маршрутном листе просто пишем пункты поездок без указания фамилий?

а поспорьте плз со мной что не так

у меня транспортные расходы по безналу за такси. Ездим до аэропорта, из аэропорта, к клиентам.

Ниже ответ по такси из базы ДФС.
Но я же не выдаю деньги сотрудникам и не компенсирую им их расходы?
Плюс есть пункт 164.2.17, на который они ссылаются в ответе.
Там нет требования включать в доп.благо услуги такси
есть пункт г) - відшкодування будь яких витрат або втрат платника податку

Но у меня нет витрат физ.лиц - транспортные расходы понесены предприятием, что подтверждается актом выполненных работ.
Могу еще приложить маршрут поездок.




Ответ из базы ДФС
Повна:
Відповідно до п.п. 165.1.11 п. 165.1 ст. 165 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до загального місячного (оподатковуваного) доходу платника податку не включаються кошти, отримані на відрядження або під звіт і розраховані згідно з п. 170.9 ст. 170 ПКУ.
Пунктом 170.9 ст. 170 ПКУ передбачено оподаткування сум надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлений строк.
Згідно з п.п 170.9.1 п. 170.9 ст. 170 ПКУ не є доходом платника податку - фізичної особи, яка перебуває у трудових відносинах із своїм роботодавцем або є членом керівних органів підприємств, установ, організацій, сума відшкодованих йому у встановленому законодавством порядку витрат на відрядження в межах фактичних витрат, а саме, на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) як до місця відрядження і назад, так і за місцем відрядження (у тому числі на орендованому транспорті), оплату вартості проживання у готелях (мотелях), а також включених до таких рахунків витрат на харчування чи побутові послуги (прання, чищення, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), на найм інших жилих приміщень, оплату телефонних розмов, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз), обов’язкове страхування, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду та перебування у місці відрядження, в тому числі будь-які збори і податки, що підлягають сплаті у зв’язку із здійсненням таких витрат.
Зазначені в абзаці другому п. 170.9 ст. 170 ПКУ витрати не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб лише за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат у вигляді транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона та документа про сплату за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів, рахунків, отриманих із готелів (мотелів) або від інших осіб, що надають послуги з розміщення та проживання фізичної особи, в тому числі бронювання місць у місцях проживання, страхових полісів тощо.
До оподатковуваного доходу не включаються також витрати на відрядження, не підтверджені документально, на харчування та фінансування інших власних потреб фізичної особи (добові витрати), понесені у зв’язку з таким відрядженням у межах території України, але не більш як 0,2 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження, а для відряджень за кордон - не вище 0,75 розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження.
Сума витрат платника податку на відрядження, що не включаються до загального оподатковуваного доходу, тобто не підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, розраховується згідно з Інструкцією про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.03.98 № 59 із змінами та доповненнями (далі – Інструкція).
Зазначена Інструкція є обов’язковою для органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів. Інші підприємства та організації даний документ можуть використовувати як допоміжний (довідковий).
Оскільки тільки положення Інструкції містять поняття автомобільного транспорту загального користування, то при вирішення питання щодо оподаткування суми відшкодованих витрат на таксі, понесені найманим працівником під час відрядження в межах території України, слід користуватися Інструкцією.
Відповідно до п. 6 розд. ІІ Інструкції, відрядженому в межах території України працівникові, відшкодовуються витрати на проїзд міським транспортом загального користування (крім таксі) відповідно до маршруту, погодженого керівником, та на орендованому транспорті за місцем відрядження (згідно з підтвердними документами).
Згідно з п. 9 розд. ІІІ Інструкції витрати за користування таксі або оренду автотранспорту під час відрядження за кордоном можуть бути відшкодовані платнику податку лише з дозволу керівника підприємства (згідно з підтвердними документами).
Після повернення з відрядження працівник зобов’язаний надати Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, при цьому головною умовою відшкодування витрат на відрядження є наявність оригіналу документів, що підтверджують вартість таких витрат (квитки, квитанції, чеки, розрахунки тощо).
Враховуючи те, що витрати на таксі, які були понесені найманим працівником під час відрядження, як в межах території України так і за кордоном, не підлягають обов’язковому відшкодуванню, але за рішенням керівника юридичної особи дані витрати були відшкодовані працівнику, то сума таких витрат буде вважатись додатковим благом відповідно до п.п. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 ПКУ, та включатися до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.
Оподаткування додаткового блага здійснюється за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ (18 відсотків).
ELNik, я бы сделала приказ и назначила ответственного (например, секретаря) за заказ такси и оформление маршрутных листов.
В маршрутном листе указывала бы место и цель поездки. Маршрутный лист - под акт выполненных работ.
Это не подотчет, поэтому вопросов о допблаге не возникает.
В учете - обычные расходы.

======================================================================
Все вышеуказанное строго мое ИМХО!
Re: Таксі - дод. благо?
Quote
Ляля - Оля
ELNik, я бы сделала приказ и назначила ответственного (например, секретаря) за заказ такси и оформление маршрутных листов.
В маршрутном листе указывала бы место и цель поездки. Маршрутный лист - под акт выполненных работ.
Это не подотчет, поэтому вопросов о допблаге не возникает.
В учете - обычные расходы.

дякую!
Re: Таксі - дод. благо?
ЛИСТ
RSS
«Про право на відшкодування витрат та одержання інших компенсацій у зв’язку зі службовими відрядженнями», лист ДФС України від 28.03.2017 №6366/6/99-99-13-02-03-15

03.04.2017 / 16:55
Державна фіскальна служба України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), розглянула лист щодо практичного застосування норм податкового законодавства і в межах компетенції повідомляє таке.
Згідно зі ст. 121 Кодексу законів про працю України працівники мають право на відшкодування витрат та одержання інших компенсацій у зв’язку зі службовими відрядженнями.
Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розділом ІV Кодексу, відповідно до пп. 165.1.11 п. 165.1 ст. 165 якого до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема, кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно із п. 170.9 ст. 170 Кодексу.
Підпунктом пп. 170.9.1 п. 170.9 ст. 170 Кодексу передбачено, що не є доходом платника податку – фізичної особи, яка перебуває у трудових відносинах із своїм роботодавцем або є членом керівних органів підприємств, установ, організацій, сума відшкодованих йому у встановленому законодавством порядку витрат на відрядження в межах фактичних витрат, зокрема, на проїзд (у тому числі перевезення багажу, бронювання транспортних квитків) як до місця відрядження і назад, так і за місцем відрядження (у тому числі на орендованому транспорті).
Зазначені в абзаці другому пп. 170.9.1 п. 170.9 ст. 170 Кодексу витрати не є об’єктом оподаткування цим податком лише за наявності підтвердних документів, що засвідчують вартість цих витрат у вигляді, зокрема транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), у тому числі електронних квитків за наявності посадкового талона, якщо його обов’язковість передбачена правилами перевезення на відповідному виді транспорту, та розрахункових документів про їх придбання за всіма видами транспорту, в тому числі чартерних рейсів, тощо.
При цьому будь-які витрати на відрядження не включаються до оподатковуваного доходу платника податку за наявності документів, що підтверджують зв’язок такого відрядження з господарською діяльністю роботодавця/сторони, що відряджає.
Враховуючи викладене, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку – фізичної особи сума відшкодованих йому роботодавцем витрат, понесених таким платником під час відрядження за кордон (користування послугами таксі), за умови виконання вимог, встановлених п. 170.9 ст. 170 Кодексу.
Перший заступник Голови С.В. Білан
Re: Таксі - дод. благо?
Quote
accountent
smileys with beer
та да smiling smiley
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00037899999999999