Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Міжнародні перевезення!!!

Відправлено користувачем Yulka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Доброго всім дня!!! Ситуація така. Ми - ТОВ на єдиному податку 3 група платники ПДВ. Наш клієнт- замовляє перевезення товарів по маршруту м.Звежинець-Пєрвжи(Польща)-м.Хмельницький(Україна). Ми наймаємо перевізника, який здійснює перевезення. Наш перевізник виписав нам ПН, де вказав постачння на митній території України нульова ставка. Я виписала клієнту ідентичну податкову накладну із вказанням нульвої ставка. Скажіть , будь ласка, чи правильно я виписала ПН чи потрібно було оподатковувати 20%? І якщо в когось є щось почитати по таких послугах буду дуже вдячна.
Між нами і клієнтом укладено договірпро надання транспортно-експедиційних послуг, де ми вказані як Перевізник, а наш клієнт - як Експедитор.
Будь ласка, відгукніться!!!


Если перевозка была к примеру по СMR,то ставка 0% к всему маршруту.Разница между деньгами.которые заплатили Вам и деньгами.которые заплатили Вы-перевозчику,это 20%.Вроде как-то так.
Так є CMR. В якій вказано мого перевізника (в договорі мене вказано як замовник). Він мені виписав ПН за нульвою ставкою. Я в свою чергу, виписала ідентичну податкову накладну клієнту(між нами укладено договір про ТЕП де ми вказані як перевізник, а наш клієнт як екзпедитор). Розумію, що ситуація трохи неправильна, але так потрібно було для керівництва. Чи правомірним було виписувати мені ПН з 0%?
Суму яку ми заплатили 12500, а нам заплатили - 12600.
Я в такому разі колись виписувала договір трансп. експедиції, де фігурувала не як перевізник, а як експедитор 1. А ваш клієнт, якщо він також експедитор-Експедитор 2.
Quote
Yulka
Суму яку ми заплатили 12500, а нам заплатили - 12600.


В таком случае 12500-0%,100-20% облагается
Тобто потрібно було виписати 2 податкові накладні(( Тепер потрібно робити коригування і подавати уточнення до декларації. Буде штраф за невчасно зареєстровану ПН і пеня. Якщо ваша ласка, допоможіть розрахувати правильно суми. І ще одне питання: в деку по ЄП включила всю суму 12600 в дохід. Так правильно? Чи потрібно тільки 83,33 включати? Будь ласка, киньте в мене такою інформацією. Просто директор дальше планує таким займатись, боюсь наробити кучу помилок.
Будь ласка, будьте добрі відгукніться!!!
Т.к. Вы себя обозвали "перевозчиком", то лучше всю сумму в доход. На будущее, составляйте договор, где Вы экспедитор и обязательно в договоре указывайте, что является Вашим доходом.
обычно в таких ситуациях с клиентом: Вы - экспедитор, клиент -Заказчик и договор ТЭО.
292.4. В случае предоставления услуг, выполнения работ по договорам поручения, комиссии, транспортного экспедирования или по агентским договорам доходом является сумма полученного вознаграждения поверенного (агента).
Дуже Вам дякую. Виправила договір. Укладено 2 договора : 1 - наш клієнт нерезидент (замовник) і ми (експедитор), 2 - наш постачальник (перевізник) і ми (експедитор).
А от як тепер грамотно виправити помилку по ПДВ? Це я допустила в грудні таку помилку.
1.Спочатку виписати РК до ПН. А тоді правильну ПН, в якій вказуємо поставку 0%-12400, 20%-100. Має бути штраф за невчасну реєстрацію 50% від суми ПДВ (8,34). Його кудись потрібно платити?
2. Тоді потрібно сплати штраф (20% від 16,67) та пеню (???). Це потрібно сплатити до подання уточнення. Правильно я мислю?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033899999999998