Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Акцизный сбор ГСМ

Відправлено користувачем say84 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Акцизный сбор ГСМ
Прошу помочь разобраться!! При покупке ГСМа продавцу оплачивается счёт полностью (основная сумма+НДС+Акцизный сбор), но при получении приходной накладной и налоговой накладной, сумма акциза зависает. И получается два варианта: 1.включать сумму акциза в приходной накладной в основную сумму товара (что б как-то его списать); 2.вообще ничего ни делать (пусть весит дальше). как-то разъяснений на форуме сильно не нашла, да и бухгалтера уже измучились все.
Re: Акцизный сбор ГСМ
Акциз, как невозмещаемый налог, необходимо включить в стоимость бензина вам. Т.е отнести на 203. Это следует из ПсБО "Запасы"

****************************************************************************
Я девушка творческая. Хочу - творю. Хочу - вытворяю.
Re: Акцизный сбор ГСМ
а яка ставка акцизного податку на 4 кв 2016р. ?


Re: Акцизный сбор ГСМ
А с НДС как быть? Сотрудник заправлял машину на АЗС за наличные, выдали чек сумма ндс 150, 01 грн. Прислали нн по медку сумма ндс 140,53?
Re: Акцизный сбор ГСМ
Что-то слишком много тут покупателей ГСМ у самих импортеров или производителей. Акциз на гСМ уплачивается импортером или производителем ( чаще всего, остальные случаи мы не берем во внимание) . Дальше продажа ( перепродажа ) топлива осуществляется без выделения суммы акциза. Что-то тут не то )
Доброго дня!
Виникло питання, на яке ніде не можу знайти відповіді.
Підприємство зареєструвалось як платник акцизного податку з реалізації пального із запізненням у вересні 2016 року, хоча здійснювало реалізацію в період з березня по серпень 2016. Також протягом березня-серпня 2016 року підприємство придбавало та списувало бензин, що використовувався для заправки (за допомогою смарт-карток) службових автомобілів.
Відповідно, що за період з березня по серпень 2016 підприємство-постачальник бензину акцизних накладних на наше підприємство не надавав, так як на той час ми не були зареєстровані. В результаті у підприємства сформувалось перевищення обсягів релізації пального над обсягами придбання по двох випадках: 1 - по реалізації, 2 - по списанню бензину.
Питання:
1. Чи необхідно зараз подавати Декларації з акцизного податку та виписувати акцизні накладні по реалізації пального за період з березня по серпень 2016 (за минулі періоди) чи виписувати тільки за період, починаючи з реєстрації?
2. Чи необхідно зараз виписувати акцизні накладні по списанню бензину за період з березня по серпень 2016 (за минулі періоди) чи починати їх виписувати тільки з моменту нашої реєстрації?
Дякую!
Re: Акцизный сбор ГСМ
1. з моменту реєстрації
2. з момент у реєстрації
ІМХО
3. підрахуйте на скільки " влетіли" за відпуск пального без реєстрації
Дякую за відповідь!
Вже порахували. З березня по серпень продавали і навіть не здогадувались, що наші товари класифікуються податковою як паливо (по своїм властивостям це не паливо). Прикро...
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033100000000003