Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Расчеты ВЭД

Відправлено користувачем buhgalter 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Расчеты ВЭД
Вопрос по расчетам
Могу платить одному ВЭД контрагенту с разных банков?
Re: Расчеты ВЭД
Можно конечно. Почему нет.
Но есть много нюансов, связанных с пост НБУ 410 от 13.12.2016 и 247от 07.04.2016: Оплата по факту или аванс, общая сумма предоплат в месяц на этого контрагента. А также общая стоимость товара по контракту в разрезе пост НБУ 124 от 23.02.2015 и т.д.
Re: Расчеты ВЭД
нет не можете- если это один контракт и чередовать. Например, контракт 1, сегодня хочу с привата, завтра с аваля- так нельзя. Но- например, контракт долгосрочный (неважно, предоплата или факт)- платили какое-то время с привата, потом решили продолжать с аваля- делаете допку на контракт с новыми реквизитами плательщика, банк передает контракт на обслуживание в другой банк (процедуру расскажет банк, и не забывайте- если это факт, после изменение реквизитов указывайте новый банк в 28 графе таможенной декларации) и только тогда продолжаете платить с аваля. Платите так пару месяцев, и снова решили вернуться в приват- все по новой- допка, передача контракта с банка в банк и т.д.

Я делаю по-другому- заключаю параллельно несколько договоров на одного нереза, где указываю разные банки


Re: Расчеты ВЭД
Спасибо!
думаю, стоит сделать несколько договоров)
Re: Расчеты ВЭД
А можно ссылочку, где написано что нельзя?
Re: Расчеты ВЭД
Если ссылочки нет, значит все-таки можно ))
Re: Расчеты ВЭД
Quote
Vladik
Если ссылочки нет, значит все-таки можно ))

grinning smiley - А вам шо хтось зобов'язаний їх дать - то ваші
проблеми будуть якшо так зробите... smoking smiley



Ну і що шо в голові вітер?!
Зате думки завжди свіжі!!!
Re: Расчеты ВЭД
Я не кажу, що мені хтось щось зобов'язаний. Я кажу, що навпаки - немає заборони.
Re: Расчеты ВЭД
Quote
Vladik
Я не кажу, що мені хтось щось зобов'язаний. Я кажу, що навпаки - немає заборони.

заборона є і прописана вона НБУ, шукати не буду, самі знайдите
Re: Расчеты ВЭД
Якщо Ви маєте на увазі п.3 гл.1,розд.2 Пост 281, " Клієнти-резиденти (юридичні особи та фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності) мають право купувати, обмінювати іноземну валюту через одного суб'єкта ринку за кожним зовнішньоекономічним договором з нерезидентом для розрахунків за торговельними операціями....", то тут мова йде саме про купівлю та обмін валюти за одним контрактом.
Питання було про контрагента, а не про контракт. Тобто МОЖНА купувати та ОПЛАЧУВАТИ валюту за РІЗНИМИ контрактами на ОДНОГО контрагента.
Якщо ж ТС мав на увазі оплату за одним КОНТРАКТОМ, то вимоги пост 281(п.3, гл.1 розд.2) не розповсюджуються на оплату власними коштами.
Звичайно ж, банк, скоріш за все, напише запит на попередній банк про стан розрахунків і це все вимагатиме певного часу, але заборони на оплату власними коштами за одним контрактом через різні банки НБУ не встановлював.
Навіть лист надсилав з цього приводу....
Re: Расчеты ВЭД
Знайшов.

Лист НБУ від 25.09.2012 №29-113/9544:
..."2.2. Чи можливе проведення резидентом розрахунків шляхом купівлі (обміну) та перерахування купленої іноземної валюти через один уповноважений банк, а власної іноземної валюти - через інший?

Відповідно до пункту 3 глави 1 розділу II Положення N 281 клієнти-резиденти мають право здійснювати операції з купівлі (обміну) та перерахування купленої (обміняної) іноземної валюти через одного суб'єкта ринку за кожним зовнішньоекономічним договором. В той же час, зазначена норма не забороняє клієнту-резиденту перераховувати власні кошти в іноземній валюті з поточного рахунку, що відкритий в іншому уповноваженому банку (який не здійснює купівлю, обмін іноземної валюти) з метою виконання зобов'язань за цим зовнішньоекономічним договором."...
Re: Расчеты ВЭД
Питання було про контрагента, а не про контракт. Тобто МОЖНА купувати та ОПЛАЧУВАТИ валюту за РІЗНИМИ контрактами на ОДНОГО контрагента./

здесь конечно же вы правы, но вопрос был про один контракт, так как после ответа Аленки автор поста сделал вывод о том,что надо делать несколько контрактов)
Re: Расчеты ВЭД
Даже если вопрос и был об одном контракте(хотя, как по мне, написано было по-другому), суть ответа не поменялась - по одному контракту можно платить через разные банки. Своей валютой или покупной - не спрашивалось.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032300000000007