Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Зміна юридичної адреси та РРО

Відправлено користувачем yuldenis 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрий день, колеги! Підприємство має чотири одиниці РРО, зареєстрованих по фактичному місцю знаходження магазинів. Юридична адреса підприємства та фактичні адреси магазинів різні. Реєстраційні посвідчення видани податковой по місцю юридичної адреси підприємста, де вказані фактичні місця знаходження магазинів. В цьому місяці змінили юридичну адресу також змінилась податкова інспекція.
Чи потрібно подавати форму 1-РРО з позначкою перереєстрація по РРО при зміні юридичної адреси підприємства в нову інспекцію для отримання нових реєстраційних посвідчень, виданих іншою податковою?При цьому дані щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні не змінилися окрім того що їх видала інша податкова. Читаю наказ №547 від 14.06.2016 "Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій" розділ 3 "Перереєстрація" та вважаю що НЕ ПОТРІБНО.
Звонила на лінію консультацій податкової та консультувалась с інспекторами з відділов РРО, думки розділилися. Тому прошу допомоги. Чи не було у когось з вас подібної ситуації, та що ви вибрали. А також просто думки за цією темою будуть корисними.
наказ №547 від 14.06.2016 "Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій" розділ 3 "Перереєстрація"

4. У разі зміни місцезнаходження або місця проживання, включення/невключення суб’єкта господарювання до Реєстру великих платників податків, реорганізації контролюючих органів чи з інших причин, унаслідок яких змінюється контролюючий орган, в якому суб’єкт господарювання обліковується як платник податків за основним місцем обліку, протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до контролюючого органу за новим місцем обліку засобами інформаційної системи ДФС здійснюється перереєстрація РРО до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків.

Реєстраційне посвідчення, видане суб'єкту господарювання згідно з цим Порядком контролюючим органом за попереднім місцем обліку, залишається чинним до моменту виникнення змін у даних щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні.

Документи щодо реєстрації/перереєстрації РРО, які знаходились в контролюючому органі за попереднім основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків, передаються разом з обліковою справою до контролюючого органу за новим основним місцем обліку такого платника податків.

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Потрібно буде зареєструвати нову КОРО з новими пломбами, отже, заяву 1-РРО треба подавати, хоч це прямо і не передбачено наказом № 547.

_______________
Корисна інформація для бухгалтера


Дякую!

Щодо Книг ОРО:

"3. У разі зміни місцезнаходження або місця проживання, включення/невключення суб’єкта господарювання до Реєстру великих платників податків, реорганізації контролюючих органів чи з інших причин, унаслідок яких змінюється контролюючий орган, в якому суб’єкт господарювання обліковується як платник податків за основним місцем обліку, протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до контролюючого органу за новим місцем обліку автоматично засобами інформаційної системи ДФС здійснюється перереєстрація книги ОРО до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків.

Книга ОРО, видана суб'єкту господарювання згідно з цим Порядком контролюючим органом за попереднім місцем обліку, залишається чинною до моменту виникнення змін у даних щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються на титульній сторінці книги ОРО.

Документи щодо реєстрації/перереєстрації книги ОРО, які знаходились в контролюючому органі за попереднім основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків, передаються разом з обліковою справою до контролюючого органу за новим основним місцем обліку такого платника податків."


Ви вважаєте, що КОРО потрібно міняти не чекаючи до їх закінчення тому, що на титульній сторінці КОРО є дані про місцезнаходження, яке змінилося?

Але там написано "до моменту виникнення змін у даних щодо суб'єкта господарювання", мені здається, що це зміни згідно пункта 1 розділа 2 "Перереєстрація книги обліку розрахункових операцій", а саме: "У разі зміни даних щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються у книзі ОРО (податковий номер або серія та номер паспорта для фізичних осіб, які через релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та мають відмітку в паспорті, найменування (прізвище, ім'я, по батькові)), адреси та/або назви господарської одиниці, де використовується РРО, сфери застосування РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, а також у разі встановлення розбіжностей чи помилок у записах на титульній сторінці книги ОРО суб'єкт господарювання здійснює перереєстрацію книги ОРО."
Доброго дня! Треба перереєструвати ТОВ з района(місце проживання директора) в місто (заключили договір оренди, нотеріально не завіряли на 2 роки). Підскажіть , будь-ласка механізм.Буду дуже вдячна. Плануємо тут і вести діяльність, так як орендоване приміщення належить одному з засновиків.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033799999999995