Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Как внести НДС по чекам на бензин без налоговой накладной - Додаток 5????

Відправлено користувачем bu_img_ul 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Доброго времени суток!

Прошу подсказать:
Сотрудник заправил а/м в командировке за наличные средства. Одной датой 2 чека по 200,00 грн. (в т.ч. НДС).
По ИНН в чеке провожу через авансовый отчет 2 разных контрагента и вношу каждый чек в Книгу приобретения.

Чтобы включить сумму НДС по каждому из чеков в Декларацию можно указать обе суммы с разбивкой по ИНН в Додатке 5? просто наряду со всеми? или внести в раздел "Інші"??? У контрагентов (АЗС) ведь нет моего ИНН... и как следствие я у них не прохожу в Дод.5.
Сумма налогового кредита, конечно, не большая, но все-таки хочется правильно провести)))

Заранее благодарю за ответы)))
"Інші" - это неплательщики НДС. Я спокойно вношу в Додаток 5 ИНН с чека, претензий пока не было (тьфу-тьфу). А у АЗС Вы проходите как "Споживач", то есть "Інші".
И снова здрасьте) Продолжение темы -по тем же АЗС. Я их все-таки включила в Дод.5 к январьской Декларации.

Сегодня из ГНИ пришел запрос - Объяснить расхождения в данных по Дод5 к Декларации по НДС (в перечне контрагентов с расхождеиями- мои АЗС), с подачей Реестра полученных и выданных н/н +копии самих н/н.

Вместо н/н предоставить их вниманию чеки???

Спасибо за вниманиеsmiling smiley


ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 14.06.2008 р. N 6912/5/16-1516
...
2. Відображення у додатку 5 до декларації з податку на додану вартість касового чека

Згідно з підпунктом 7.2.6 пункту 7.2 статті 7 Закону України від 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартість" (далі - Закон) підставою для нарахування податкового кредиту без отримання податкової накладної є, зокрема, касові чеки, які містять суму платежу за поставлені товари (послуги), загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера, але без визначення податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума платежу за поставлені товари (послуги) не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку на додану вартість).

У колонці 2 Розділу II "Податковий кредит" додатка 5 до декларації з податку на додану вартість "Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів" проставляється індивідуальний податковий номер контрагента платника податку - постачальника, а назва при цьому не зазначається.

У разі якщо платник придбаває товари (послуги), що підтверджується іншими (зазначеними у підпункті 7.2.6 пункту 7.2 статті 7 Закону), ніж податкова накладка, документами, які дають право на формування податкового кредиту, і в яких відсутній індивідуальний податковий номер, то в колонці 2 Розділу II "Податковий кредит" додатка 5 проставляється умовний податковий номер "100000000000".

Такі документи зазначаються одним рядком (за всіма платниками), при цьому у колонках 4 та 5 загальною сумою відображаються обсяги придбання товарів (послуг) та суми податку на додану вартість відповідно.
...
Да письменный ответ и копию чеков предоставьте. Вы правильно все отразили. Приведенное выше письмо касается только чеков, в которых не указан номер ИНН.
Вопрос стыковки сумм по чекам с указанием ИНН разбирался на страницах журнала "Бухгалтерия"(номер не помню, к сожалению). Но суть такова: несоответствие в дод. 5 по указанным суммам - недоработка разработчиков отчетности, а не проблема плательщиков.
люди, привели ж письмо: У разі якщо платник придбаває товари (послуги), що підтверджується іншими (зазначеними у підпункті 7.2.6 пункту 7.2 статті 7 Закону), ніж податкова накладка, документами, які дають право на формування податкового кредиту, і в яких відсутній індивідуальний податковий номер, то в колонці 2 Розділу II "Податковий кредит" додатка 5 проставляється умовний податковий номер "100000000000".

Такі документи зазначаються одним рядком (за всіма платниками) , при цьому у колонках 4 та 5 загальною сумою відображаються обсяги придбання товарів (послуг) та суми податку на додану вартість відповідно.
ElenaSanj Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Да письменный ответ и копию чеков предоставьте. Вы
> правильно все отразили. Приведенное выше письмо
> касается только чеков, в которых не указан номер
> ИНН.
> Вопрос стыковки сумм по чекам с указанием ИНН
> разбирался на страницах журнала
> "Бухгалтерия"(номер не помню, к сожалению). Но
> суть такова: несоответствие в дод. 5 по указанным
> суммам - недоработка разработчиков отчетности, а
> не проблема плательщиков.
Это, конечно, не проблема плательщиков, но ежемесячно писать письма с приложением копий порядка 100 чеков - это уже наша проблема smiling smiley Исходя из этого, мы даже те чеки, в которых указан ИНН поставщика показываем согласно этого письма. Недавно прошли комплексную проверку - претензий небыло.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00054100000000001