Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Вантажний автомобіль у ФОП

Відправлено користувачем natakobets4gmailcom 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Горящий вопрос. Помогите! ФОП загальна система хоче брати в аренду вантажний автомобіль для надання послуг доставки у фізичної особи. Питання:
1- як визначити мінімальну ціну орендної плати?
2- Чи можна відносити на витрати суму орендної плати?
3-Які податки платити з орендної плати ФОПщику?
4- Які податки платити з орендної плати фізичній особі?
или может выгоднее купить свой автомобиль этому ФОП? транспортний налог же не платится если стоимость авто ниже 1396125грн. Кто сталкивался, посоветуйте, пожалуйста...
1. Не встречала в законодательстве ограничений. Если арендуют авто у юрика, то обычно устанавливают размер арендной платы не меньше амортизации (за месяц, разумеется).
2. Можно.
177.4. До переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать:
177.4.4. інші витрати, до складу яких включаються витрати, що пов’язані з веденням господарської діяльності, які не зазначені в підпунктах 177.4.1-177.4.3 цього пункту, до яких відносяться витрати на відрядження найманих працівників, на послуги зв’язку, реклами, плати за розрахунково-касове обслуговування, на оплату оренди, ремонт та експлуатацію майна, що використовується в господарській діяльності, на транспортування готової продукції (товарів), транспортно-експедиційні та інші послуги, пов’язані з транспортуванням продукції (товарів), вартість придбаних послуг, прямо пов’язаних з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг.
3. Если арендуете авто у ФОПа, и у этого ФОПа есть соответствующий КВЭД, то никаких податков не плАтите, только самУ арендную плату.
4. Если арендуете авто у физлица, то должны будете удержать/заплатить в бюджет ПДФО и ВЗ. И отображать это в квартальных 1-ДФ.
Покупать авто или не покупать - это решает сам ФОП. Но авто - оно же регистрируется не на ФОПа Иванова, а на физлицо Иванова.
да - покупать или не покупать -это дело каждого, но я не знаю как выгоднее по деньгам - аренда или покупка. Если авто будет личное, и его стоимость меньше 1396125грн., то транспортный налог же платить не надо, правильно? А при аренде надо платить аренду еще ПДФО и ВЗ, правильно? То выгоднее приобрести свой, как вы думаете опытные в таких вопросах?


ПДФО и ВЗ удерживаются из суммы арендной платы.
А покупать или арендовать - моё мнение - можно же попробовать арендовать пару месяцев....ну или с полгода....И посмотреть, выгодно/не выгодно....
Ну и потом одно дело - платИть ну пусть пару тысяч в месяц за аренду....Или заплатить кругленькую сумму за авто....Никто ж не знает, может Ваш ФОП вот так сразу выложить пару сотен тысяч за авто или не может...
Моё мнение.
мы авто будем оформлять договором дарения между родственниками первой степени
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00027699999999997