Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Продажа услуги за 1 грн. Что с НДС?

Відправлено користувачем NataliV 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день!
Мы - интернет-провайдеры, хотим устроить акцию: подключение за 1 грн.
Обычная стоимость подключения составляет 300 грн или 600 грн.
Скажите, пожалуйста, что в таком случае с НДС? Спасибо!
А что у вас с НДС в случае 300 грн или 600 грн?
В случае с 1 грн я не пойму нужно ли мне выписывать одну налоговую накладную на 1 грн и вторую на разницу между обычной ценой и 1 грн


абз.2 п.188.1 Налогового кодекса
"При цьому база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг, база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін"
т.е. в Вашем случае от Налоговой накладной составленной на обычную цену не уйти.
Quote
ru5
абз.2 п.188.1 Налогового кодекса
"При цьому база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг, база оподаткування операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін"
т.е. в Вашем случае от Налоговой накладной составленной на обычную цену не уйти.

Спасибо Вам! Получается, я выписываю 2 налоговых накладных: 1ю - на 1,00 обычную, 2ю - на разницу с кодом 15?
Первая на сумму 0,83грн + НДС 0,17 грн = 1грн
Вторая на разницу.
Из Порядка заполнения НН:

15. У разі постачання товарів/послуг, база оподаткування яких, визначена відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, перевищує фактичну ціну постачання таких товарів/послуг (зокрема, якщо база оподаткування визначається виходячи із ціни придбання товарів/послуг, звичайної ціни самостійно виготовлених товарів/послуг або балансової (залишкової) вартості необоротних активів і перевищує суму постачання таких товарів/послуг, необоротних активів, визначену виходячи з їх договірної вартості, тобто ціна придбання / звичайна ціна / балансова (залишкова) вартість перевищує фактичну ціну (договірну вартість) постачання), постачальник (продавець) складає дві податкові накладні: одну - на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, іншу - на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання / звичайної ціни / балансової (залишкової) вартості над фактичною ціною, або може скласти не пізніше останнього дня місяця, в якому здійснено такі постачання, зведену податкову накладну з урахуванням сум податку, розрахованих виходячи з перевищення бази оподаткування над фактичною ціною, визначених окремо за кожною операцією з постачання товарів/послуг.

У податковій накладній (в тому числі зведеній), яка складена на суму такого перевищення, робиться позначка відповідно до пункту 8 цього Порядку (15 - Складена на суму перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, над фактичною ціною постачання). Така податкова накладна отримувачу (покупцю) не надається. При цьому у рядках такої податкової накладної, відведених для зазначення даних покупця, постачальник (продавець) зазначає власні дані.

16. Таблична частина податкової накладної складається з двох розділів: А і Б.

До розділу Б податкової накладної вносяться дані у розрізі опису (номенклатури) постачання товарів/послуг, а саме:

1) до графи 2 - опис (номенклатура) товарів/послуг постачальника (продавця).

У разі складання податкових накладних, особливості заповнення яких викладені у пункті 15 цього Порядку, у цій графі також зазначається, "перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до статей 188 і 189 Податкового кодексу України, над фактичною ціною постачання.".
Спасибо! Скажите, пожалуйста, а больше никаких дополнительных налогов в этой ситуации не возникает? (военный сбор, налог с доходов физ лиц)
Если Вы делаете скидку только Одному покупателю тогда да это персонализированный доход согласно п.п. е) 164.2.17
А если это скидка всем тогда нет это не персонализированный доход

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що відповідно до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку (п.п. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 ПКУ).

Тобто, при отриманні фізичною особою товару зі знижкою, сума такої знижки включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку виключно у випадку, якщо дана знижка носить індивідуальний (персональний) характер.

Якщо ж знижка поширюється на будь-якого платника податку та не є персональною, то сума такої знижки не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.
Спасибо! Запуталась с этой налоговой. Получается, по этой налоговой накладной с кодом 15, что сумма доначисленных обязательств = сумме НК. Пытаюсь сделать в 1С, на закладке "Дополнительно, ставлю галочку "Продажа ниже обычной цены", и на закладке "Услуги" ставлю цену обычную и цену. Получается в 1-й налоговой 2: одна с кодом 02, вторая - с кодом 15. В первой в номенклатуре все, как обычно, стоит код услуги, во второй - в номенклатуре стоит перевищення и кода услуги нет. Это правильно?
У меня получаются проводки:
Дт 6432 Кт6412 - 0,17
Дт 704 Кт6412 - 99,83
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00036800000000003