![]() | ||
Список форумів Список тем Нова тема | Попередня тема Наступна тема |
Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 07:01 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 07:21 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 07:55 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 08:30 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 09:02 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 10:00 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 11:28 |
Blick
Я буквенных символов не заполняю, только цифры. Директор не подписывает, разве что если больше некому. Но у меня табель упрощенный, об этом в другой теме написала.
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 13:27 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 13:40 |
nikon
Я веду П5.
Веду вручную ( у меня не много наёмных!!!), когда-то скачала этот П5 в Экселе, там же есть расшифровка буквенных символов (очень удобно, не надо искать !).
Заполняю и буквенный символ "Р", и цифровой "8".
Директор подписывает внизу.
Вообще-то я до позапрошлого года вела упрощенный табель, но где-то вычитала, что всё-таки для спокойствия нужно вести П5, ну и перешла....
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 13:51 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 13:59 |
Веду в Екселі, а в кінці місяця роздруковую і підписую у дира.Quote
Roksolana2017
А ви ведете в екселі, а потім роздруковуєте у кінці місяця чи роздруковуєте сам бланк і заповнюєте ручкою?
Ось і я хочу, щоб не нервувати через нього дізнатись як правильно вести.
В наказі держстату взагалі немає роз'яснення щодо заповнення. І про те, що директор повинен підписувати. Та і в самому бланку немає місця підпису директора.
Знайшла лист Львівської Держпраці [lviv.dsp.gov.ua]#
Там "вокруг да около", ніякої конкретики, бо і нема на що спиратись. І ще цікава фраза:
"Наголошуємо, що відповідно до частини 2 статті 30 Закону України «Про оплату праці» роботодавець зобов’язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.
При цьому роботодавця не можуть притягти до відповідальності за відсутність табелів обліку використання робочого часу, якщо забезпечено облік використання робочого часу в інший спосіб."
Я так зрозуміла, що єдиний документ, де згадується про табель - це Наказ Держстату і то, як там написано, для заповнення статистичної звітності. То як його прив'язують до трудового законодавства я не розумію??? У КЗпП немає ж про нього згадки?
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 14:11 |
nikon
А ви ведете в екселі, а потім роздруковуєте у кінці місяця чи роздруковуєте сам бланк і заповнюєте ручкою?
Ось і я хочу, щоб не нервувати через нього дізнатись як правильно вести.
В наказі держстату взагалі немає роз'яснення щодо заповнення. І про те, що директор повинен підписувати. Та і в самому бланку немає місця підпису директора.
Знайшла лист Львівської Держпраці [lviv.dsp.gov.ua]#
Там "вокруг да около", ніякої конкретики, бо і нема на що спиратись. І ще цікава фраза:
"Наголошуємо, що відповідно до частини 2 статті 30 Закону України «Про оплату праці» роботодавець зобов’язаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.
При цьому роботодавця не можуть притягти до відповідальності за відсутність табелів обліку використання робочого часу, якщо забезпечено облік використання робочого часу в інший спосіб."
Я так зрозуміла, що єдиний документ, де згадується про табель - це Наказ Держстату і то, як там написано, для заповнення статистичної звітності. То як його прив'язують до трудового законодавства я не розумію??? У КЗпП немає ж про нього згадки?
Веду в Екселі, а в кінці місяця роздруковую і підписую у дира.
Втім, можна і бланк собі роздрукувати і цілий місяць заповнювати руцями, тільки якщо заповнювати в Екселі а потім роздрукувати - ну просто гарніше виглядає ))) Естетичніше )))
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 14:22 |
Re: Табель обліку робочого часу | 08 червня, 2021 15:30 |
100% !!!Quote
Blick
Ну а почему нельзя? Табель в середине месяца практического смысла не несет, поэтому вполне можно это все в экселе заполнять, а по концу месяца распечатывать, когда он закончен и нужен для начисления зарплаты.
Re: Табель обліку робочого часу | 09 червня, 2021 08:57 |
Itqvec
аванс сотрудникам выплачивается фиксированной суммой.
Re: Табель обліку робочого часу | 09 червня, 2021 09:32 |
Спокойно !Quote
_Ирина_
аванс сотрудникам выплачивается фиксированной суммой.
- а разве сейчас это законно? У нас уже нет понятия "аванс", а есть зарплата за первую половину месяца и она должна быть рассчитана пропорционально отработанному времени...:
Список форумів Список тем Нова тема | Попередня тема Наступна тема |
© 2017 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua