Підскажіть будь ласка...Було придбано у 2020 році касовий апарат , і він вісить на складі по даний час...як його ввести в експлуатацію по доках ? вартісь його 5200 грн...МНМА..чи МШП? зразу 100% знос..чи на 5 років(по терміну його придатності)...??
А він використовується? Якщо так, то введіть в експлуатацію актом як МНМА на 112 рахунок. Термін придатності РРО зазвичай 7 років, а не 5. Але ж оскільки це МНМА, можна відразу 100% зносу. Метод зносу МНМА повинен бути прописаний в обліковій політиці.
Доброго дня! так використовується...метод зносу МНМА прописаний в обліковій політиці..100 % зразу..,але в мене сумніви на рахунок того,що його потрібно кудись поставити...на позабаланс...чи як?....проводки: ДТ112 КТ 22 там вісить дт903 кт112 введення в експлуатацію...??
в цій орканізації...вони вводили в експл. накладною...заводили картки обліку мшп..закріпляли за відп.особою...і там вже списували по терміну використання...тобто...на бумажці...
Quote olga1705 Доброго дня! так використовується...метод зносу МНМА прописаний в обліковій політиці..100 % зразу..,але в мене сумніви на рахунок того,що його потрібно кудись поставити...на позабаланс...чи як?....проводки: ДТ112 КТ 22 там вісить
дт903 кт112 введення в експлуатацію...??
Виділене так.
Ну і що шо в голові вітер?! Зате думки завжди свіжі!!!
По МНМА проводки должны быть такие: дт 153 кт 631 - приобретение дт 112 кт 153 - ввод в эксплуатацию дт 903 кт 132 - износ. И пока оно эксплуатируется, так и висит полная сумма в дт 112 и кт 132. А при ликвидации будет списание дт 132 кт 112.
Чтобы не трогать 2020 год, я бы сторнировала ту проводку январем 2021 и провела так, как я описала в предыдущем посте, т.е. ввела в эксплуатацию январем 2021.
а почему износ сразу на 903?, если есть производство, то сначала износ на 231, а потом уже на 903 после распределения расходов за период, или я ошибаюсь ???
Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень. Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.