Список форумів Список тем Нова тема | Попередня тема Наступна тема | Сторінка 2 з 2 Сторінки: 12 |
Re: Минусовые РК | 27 липня, 2022 06:38 |
УР подаєте в липні. УР ща липень. Уточнюючий період - квітеньQuote
Seebea
Добрий день! В мене саме така ситуація, включив у квітень РК зареєстрований в липні, з'їло увесь ліміт, як правильно виправити? Це кошмар
Добрий день! В мене саме така ситуація, включив у квітень РК зареєстрований в липні, з'їло увесь ліміт, як правильно виправити
Так Ви ж подавали декларацію за квітень з включеним РК, не зареєстрованим на той момент. Подивіться в кабінеті, чи виник показник перевищення.
В мене перевищення немає. Може воно виникне після подачі декларації БЕЗ РК по даті реєстрації у червні?
Я Yulka цитувала)
Може у зв'язку з численністю таких ситуацій все-таки підправили СЕА ПДВ.
По даті реєстрації РК включається не через деку, а через УР. Бо по деці 100% буде показник перевищення.
Є роз'яснення від податківців. Вони самі радять такі РК не через декларації подавати.
Якщо реєстрація несвоєчасна
УР за квітень, знімаєте РК.
Ліміт має повернутися.
Потім в серпні в декларацію за липень включите той РК, як зазвичай
Re: Минусовые РК | 27 липня, 2022 08:38 |
Re: Минусовые РК | 27 липня, 2022 09:02 |
Перше - правильно. Не забудьте про 3% штрафу. І сплатити ПДВ і штраф потрібно до подачі УР або в той самий день. ПДВ доплачуєте як зазвичай. Штраф напряму на бюджетний рахунок.Quote
Storyteller
Дякую за відповідь
Але поки в танку, поясніть будь ласка докладніше:
1) в липні подаю УР за квітень, яким знімаю РК (при цьому збільшую собі суму до сплати за квітень на суму РК)
2) включаю ці РК в липневу декларацію (чи можна уточнити травень і додати квітневі РК?)
Re: Минусовые РК | 27 липня, 2022 09:21 |
Re: Минусовые РК | 27 липня, 2022 13:54 |
Re: Минусовые РК | 27 липня, 2022 16:36 |
Так, я знаю, що це РК, зареєстрований вчасно. Як знаю, що систему перелаштовувати не будуть.Quote
Storyteller
Дякую
На гарячій лінії сказали, що такі РК є зареєстрованими вчасно (якщо до 14.07.22 звісно) і з ними жодних проблем не повинно бути.
Але є величезне АЛЕ, нарахування перевищення є автоматичним, а систему не переналаштували під "виключення" військового часу.
Радили письмово звертатись до ДПС для роз'яснень.
Re: Минусовые РК | 27 липня, 2022 16:38 |
Через УР. І не до травня, а до червня.Quote
Tiana
Подскажите, пожалуйста, что-то уже совсем запуталась....РК на минус от 31.05.2022 была отправлена на регистрацию 24.06.2022 и была заблокирована. В декларации за май я эту РК не показывала. Вот сейчас в июле её разблокировали. Так вот вопрос....могу я эту РК отразить в текущей декларации за июль или нужно подавать УР к майской декларации?
Re: Минусовые РК | 28 липня, 2022 07:55 |
Seebea, Спасибо! Да вы правы перевищення действительно в июне. Т.е. получается создаем УР в июле, а звітний податковий період, що уточнюється - червень, верно?Quote
Seebea
Через УР. І не до травня, а до червня.
Зайдіть в кабінет і подивіться, яким місяцем сидить це перевищення
Ситуація аналогічна. З точки зору закону своєчасно зареєстровано. З точки зору СЕА ПДВ - ні.
Re: Минусовые РК | 28 липня, 2022 11:05 |
Всі цифри старі в 4 графу, всі нові дані в 5 графу, а в 6 буде відображена різниця. За потреби додаєте додатки (підказка - та сама графа 6)Quote
Tiana
Ситуація аналогічна. З точки зору закону своєчасно зареєстровано. З точки зору СЕА ПДВ - ні. Seebea, Спасибо! Да вы правы перевищення действительно в июне. Т.е. получается создаем УР в июле, а звітний податковий період, що уточнюється - червень, верно?
Подскажите, пожалуйста, 100 лет не подавала УР....какие строки вы заполняете в УР....только 7ю или переносим все цифры из декларации?
Re: Минусовые РК | 28 липня, 2022 11:05 |
Так, УР за липень, уточнення за червеньQuote
Tiana
Ситуація аналогічна. З точки зору закону своєчасно зареєстровано. З точки зору СЕА ПДВ - ні. Seebea, Спасибо! Да вы правы перевищення действительно в июне. Т.е. получается создаем УР в июле, а звітний податковий період, що уточнюється - червень, верно?
Подскажите, пожалуйста, 100 лет не подавала УР....какие строки вы заполняете в УР....только 7ю или переносим все цифры из декларации?
Re: Минусовые РК | 28 липня, 2022 11:27 |
Seebea, Благодарю! Ещё 1 вопрос. Насколько помню в Додатке 1 отражаем только одного контрагента, которого корректируем? Всех списком не нужно, верно?Quote
Seebea
Всі цифри старі в 4 графу, всі нові дані в 5 графу, а в 6 буде відображена різниця. За потреби додаєте додатки (підказка - та сама графа 6)
Re: Минусовые РК | 28 липня, 2022 12:09 |
Seebea
Дякую
На гарячій лінії сказали, що такі РК є зареєстрованими вчасно (якщо до 14.07.22 звісно) і з ними жодних проблем не повинно бути.
Але є величезне АЛЕ, нарахування перевищення є автоматичним, а систему не переналаштували під "виключення" військового часу.
Так, я знаю, що це РК, зареєстрований вчасно. Як знаю, що систему перелаштовувати не будуть.
Скільки вже часу пройшло відколи на законодавчому рівні закріпили, що у покупця для реєстрації РК є 15 календарних днів з дня отримання такого РК? Система досі не перелаштована.
От і виходить, що норма і тут, і там є. Ви маєте право скористатись, але якщо включите такий РК не в "той" період - зменшиться ліміт.
Обирати Вам чим жертвувати - лімітом назавжди, чи сплатою ПДВ більше в місяці складання. Ну, і в Вашому випадку тепер ще і 3% штрафом. Рахуйте, що вашому підприємству буде вигідніше.
Re: Минусовые РК | 28 липня, 2022 16:15 |
ТакQuote
Tiana
Всі цифри старі в 4 графу, всі нові дані в 5 графу, а в 6 буде відображена різниця. За потреби додаєте додатки (підказка - та сама графа 6) Seebea, Благодарю! Ещё 1 вопрос. Насколько помню в Додатке 1 отражаем только одного контрагента, которого корректируем? Всех списком не нужно, верно?
Re: Минусовые РК | 28 липня, 2022 16:16 |
Після звернення чи як? І скільки часу пройшло?Quote
Storyteller
Добрий день! провернули ліміт, УР не потрібно подавати
Дякую
Так, я знаю, що це РК, зареєстрований вчасно. Як знаю, що систему перелаштовувати не будуть.
Скільки вже часу пройшло відколи на законодавчому рівні закріпили, що у покупця для реєстрації РК є 15 календарних днів з дня отримання такого РК? Система досі не перелаштована.
От і виходить, що норма і тут, і там є. Ви маєте право скористатись, але якщо включите такий РК не в "той" період - зменшиться ліміт.
Обирати Вам чим жертвувати - лімітом назавжди, чи сплатою ПДВ більше в місяці складання. Ну, і в Вашому випадку тепер ще і 3% штрафом. Рахуйте, що вашому підприємству буде вигідніше.
Re: Минусовые РК | 29 липня, 2022 11:36 |
Re: Минусовые РК | 17 серпня, 2022 13:06 |
Re: Минусовые РК | 17 серпня, 2022 14:06 |
Список форумів Список тем Нова тема | Попередня тема Наступна тема | Сторінка 2 з 2 Сторінки: 12 |
© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua