Список форумів Список тем Нова тема | Попередня тема Наступна тема |
Перехід з єп2% на загальну | 10 серпня, 2022 09:15 |
Re: Перехід з єп2% на загальну | 11 серпня, 2022 14:31 |
Re: Перехід з єп2% на загальну | 12 серпня, 2022 05:50 |
Re: Перехід з єп2% на загальну | 16 червня, 2023 10:58 |
Re: Перехід з єп2% на загальну | 19 червня, 2023 08:36 |
natalka_l
Припустимо, потрібно перепродати дані послуги в період перебування надавача послуг на ЄП.
Re: Перехід з єп2% на загальну | 19 червня, 2023 08:37 |
natalka_l
Потрібно підготуватись до скасування ЄП 2%...
Аналізую різні варіанти.
Надавач послуг до переходу на ЄП отримав попередню оплату від замовника, виписав ПН, відобразив ПЗ.
Отримані кошти перерахував на нерезидента (отримав послуги від нерезидента), які по суті має перепродати замовнику.
При отриманні послуг від нерезидента, до переходу на ЄП, відобразив ПК і одночасно ПЗ.
Припустимо, потрібно перепродати дані послуги в період перебування надавача послуг на ЄП.
Звідси виникли такі запитання:
1. Після скасування ЄП, чи не буде податкова вимагати скласти ПН на умовний продаж сум відображеним в ПК по послугах від нерезидента? Адже фактично як такого ПК і не було, бо відразу ж в ті місяці нараховувалось і ПЗ.
2. Замовник втрачає право на ПК і має самостійно зняти свій ПК по перерахованих надавачу послуг авансах?
3. При поданні деки з ПНП за 2023 рік надавач послуг повторно має показати дохід від перепродажу послуг і заплатити ще прибуток 18%?
Re: Перехід з єп2% на загальну | 20 червня, 2023 07:42 |
Re: Перехід з єп2% на загальну | 20 червня, 2023 07:44 |
Re: Перехід з єп2% на загальну | 20 червня, 2023 22:37 |
Виктория-3
...
2. Компенсуючі ПЗ після повернення з ЄП нараховуються тоді, коли ви щось придбали з ПДВ і відвантажили без ПДВ на єдиному податку. Як бачимо, у вас такого не було..
Re: Перехід з єп2% на загальну | 20 червня, 2023 22:43 |
Альонка
тобто та передплата від замовника резидента скасована? і всі питання далі вже по новому покупцю?
Re: Перехід з єп2% на загальну | 20 червня, 2023 22:46 |
В мене це запитання виникло якраз після прочитання отих великих роз'яснень податкової по перехідних операціях, де вони якраз ніби натякали на подвійне оподаткування.Quote
Виктория-3
3. З податку на прибуток- і є зараз, і будуть окремо прописані (законопроект 8401) правила оподаткування перехідних операцій.
Тому подвійного оподаткування (і ЄП, і податок на прибуток) не буде.
Re: Перехід з єп2% на загальну | 21 червня, 2023 08:55 |
9-1.2. Для платників податків, у яких була призупинена реєстрація платником податку на додану вартість відповідно до підпункту 9.5 пункту 9 цього підрозділу, та з 1 серпня 2023 року автоматично відновлено права та обов’язки, встановлені розділом V та підрозділом 2 розділу XX цього Кодексу за товарами, необоротними активами, придбаними/виготовленими/ ввезеними на митну територію України з податком на додану вартість до початку застосування особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 цього підрозділу, які використані (поставлені, реалізовані) в період застосування особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 цього підрозділу, необхідно не пізніше 31 жовтня 2023 року нарахувати податкові зобов’язання відповідно до пункту 198.5 статті 198 цього Кодексу. При цьому база оподаткування при нарахуванні податкових зобов’язань за необоротними активами визначається, виходячи з балансової (залишкової) вартості, що склалася станом на перше число місяця, протягом якого вони були використані (поставлені, реалізовані), а у разі відсутності обліку необоротних активів - виходячи із звичайної ціни, а за товарами - виходячи з вартості їх придбання.
Re: Перехід з єп2% на загальну | 21 червня, 2023 18:06 |
natalka_l
3. З податку на прибуток- і є зараз, і будуть окремо прописані (законопроект 8401) правила оподаткування перехідних операцій.
Тому подвійного оподаткування (і ЄП, і податок на прибуток) не буде.
В мене це запитання виникло якраз після прочитання отих великих роз'яснень податкової по перехідних операціях, де вони якраз ніби натякали на подвійне оподаткування.
А проект, то поки що лише проект...
Re: Перехід з єп2% на загальну | 21 червня, 2023 18:10 |
natalka_l
І в продовження теми (по пункту 1 моїх запитань), переглядаю зараз проект змін до ПКУ:
9-1.2. Для платників податків, у яких була призупинена реєстрація платником податку на додану вартість відповідно до підпункту 9.5 пункту 9 цього підрозділу, та з 1 серпня 2023 року автоматично відновлено права та обов’язки, встановлені розділом V та підрозділом 2 розділу XX цього Кодексу за товарами, необоротними активами, придбаними/виготовленими/ ввезеними на митну територію України з податком на додану вартість до початку застосування особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 цього підрозділу, які використані (поставлені, реалізовані) в період застосування особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 цього підрозділу, необхідно не пізніше 31 жовтня 2023 року нарахувати податкові зобов’язання відповідно до пункту 198.5 статті 198 цього Кодексу. При цьому база оподаткування при нарахуванні податкових зобов’язань за необоротними активами визначається, виходячи з балансової (залишкової) вартості, що склалася станом на перше число місяця, протягом якого вони були використані (поставлені, реалізовані), а у разі відсутності обліку необоротних активів - виходячи із звичайної ціни, а за товарами - виходячи з вартості їх придбання.
В мене зараз на 23 сформована собівартість послуг (отриманих від нерезидента), які мають перепродатись замовнику.
Якщо читати буквально - то після продажу на ЄП, я маю до 31.10.2023 нарахувати ПЗ по всьому включеному ПК ) і ніяких виключень по нерезах я не бачу.
Re: Перехід з єп2% на загальну | 21 червня, 2023 18:21 |
Re: Перехід з єп2% на загальну | 21 червня, 2023 21:41 |
Так отож.Quote
Альонка
яякщо Ви формуючи собівартість включили туди щось ПРІДБАНЕ З ПДВ- то звисно нарахуєте, якщо ж умовно вся продана собівартість формувалася з закупівель на єдіному- то ні- у Вас же не було ПК
Re: Перехід з єп2% на загальну | 21 червня, 2023 21:46 |
Так в мене їх 3 виходить :Quote
Альонка
Адже якщо б Ви продали на загальній - Ви б ПЗ нарахували б- так и буде- два ПЗ, один ПК/
Re: Перехід з єп2% на загальну | 21 червня, 2023 21:56 |
Re: Перехід з єп2% на загальну | 22 червня, 2023 09:10 |
natalka_l
А Акт від нерезидента на всю суму послуг отримано під час перебування п-ва А на ЄП.
Тепер потрібно перепродати ці послуги з А на Б.
Re: Перехід з єп2% на загальну | 22 червня, 2023 09:24 |
natalka_l
А по прибутку цікаво виходить. Я то весь проект не читала, може щось упустила.
На загальній мені перераховували аванси - на доходи/витрати не впливали. То якщо оформити реалізацію на суму рівну авансам, при продажу на ЄП, я ЄП не плачу, бо кошти мені на р/р не заходять. І по проекту закону, я ПНП не нараховую по реалізації на ЄП.
І що, дозволять взагалі не платити ні ПНП, ні ЄП? )))
Re: Перехід з єп2% на загальну | 22 червня, 2023 13:11 |
Дякую, майже ніколи той розділ в ПКУ по ЄП не читала.Quote
Альонка
292.6.
Для платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) датою отримання доходу також є дата відвантаження товарів (виконання робіт, надання послуг), за які отримана попередня оплата (аванс) у період сплати інших податків і зборів, визначених цим Кодексом.
Re: Перехід з єп2% на загальну | 22 червня, 2023 13:16 |
От мені би Вашу впевненість в цьому питанні )))Quote
Альонка
та нехай акт на єдиному, Ви вже по першій події отримали ПК, і ПРОДАЛИ теж по 1 події з ПЗ- не треба саме по цій ситуації ще якось рахувати ПДВ навіть якщо продаєте на ЄП,- все ПДВ у Вас закрит
Список форумів Список тем Нова тема | Попередня тема Наступна тема |
© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua