Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Уважаемые коллеги! Очень срочно! Помогите!

Відправлено користувачем Buh-2008 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
ЧПЕН и валютная выручка (ставить в доход на момент зачисления на вал. счет по курсу НБУ или эквивалент от продажи?)- на форуме читала не один раз, но нигде нет ссылок на какие-то официальные разъяснения. Может не дочитала. Если есть информация - поделитесь, пожалуйста! У меня получается превышение 500 000 (по продаже) на 100 000,00 грн.
А налоговая уже потирает руки! Как говорил профессор Преображенский: это должна быть окончательная бумажкаsmiling smiley Если она есть
Специалисты! Знающие люди! Где Вы? Хоть бы ссылку какую-то!


по логике - на момент зачисления на вал. счет.
Сумма от продажи валюты - это уже доход от продажи валюты.
Другое дело, куда курсовую разницу относить....

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Мнение ГНИ

[dpa.lg.ua]

Юридична особа – платник єдиного податку здійснює консультативні послуги з юридичних питань, за надані послуги отримує доходи як у валюті України, так і в іноземній валюті. Чи оподатковується єдиним податком сума коштів, отримана платником в іноземній валюті?


Згідно зі ст. 1 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» від 03.07.98 р. № 727/98 (у редакції Указу Президента України від 28.06.99 р. № 746/99) об’єктом оподаткування для суб’єктів підприємницької діяльності – юридичних осіб, які сплачують єдиний податок, вважається сума виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), фактично отримана суб’єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг).
Відповідно до вимог пп. 7.3.1 п. 7.3 ст. 7 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.94 р. № 334/94-ВР (у редакції Закону України від 22.05.97 р. № 283/97-ВР, зі змінами та доповненнями) доходи, отримані платником податку в іноземній валюті у зв’язку з продажем товарів (робіт, послуг) протягом звітного періоду, перераховуються в гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Нацбанку України, що діяв на дату отримання таких доходів, і не підлягають перерахуванню у зв’язку зі зміною обмінного курсу гривні протягом такого звітного періоду.
Таким чином, платник податків для оподаткування єдиним податком повинен враховувати всі надходження, отримані на розрахунковий рахунок та в касу від продажу здійснених послуг як у валюті України, так і в іноземній валюті, а також суми позареалізаційних доходів у вигляді позитивної курсової різниці.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00027500000000003