Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Почалося( расп-757р)

Відправлено користувачем GALINA 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Почалося( расп-757р)
Сдала декларацию по НДС за июнь с нал накладными за прошлые периоды.И уже сегодня,правда от 21 07 09 пришло письмо о невыездной проверке из налоговой.(((((( Вот так вот((((
и много у вас так НК было за прошлые периоды в % соотношении?
Невыездная = камеральная.


Да,камеральная.
У на оказалось 16,6% от общей суммы
ну так отксерите им НН, РН и платежки те которые прошлого да ивсе,отстанут (если все в порядке).
GALINA Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Сдала декларацию по НДС за июнь с нал накладными
> за прошлые периоды.И уже сегодня,правда от 21 07
> 09 пришло письмо о невыездной проверке из
> налоговой.(((((( Вот так вот((((


Удивили....
У меня таких писем целая коллекция - шлют почти каждый месяц начиная с осени.
Я на них не реагировала, потом директор попросил их уважить и ответить.
Пару раз я им ответила.
Пока перестали слать.
Да вроде все в порядке.Так и сделаем.Просто работы и так хватает,а так стой около ксерокса часами)))))
GALINA Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Да вроде все в порядке.Так и сделаем.Просто работы
> и так хватает,а так стой около ксерокса
> часами)))))

У меня тоже много работы, по этой причине я им и не отвечаю smiling smiley)))
GALINA Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Сдала декларацию по НДС за июнь с нал накладными
> за прошлые периоды.И уже сегодня,правда от 21 07
> 09 пришло письмо о невыездной проверке из
> налоговой.(((((( Вот так вот((((

Хорошо, что не налоговая милиция, Юля именно это обещала нам
Занимаются популизмом ,вначале «даешь мораторий» ,а потом « хрен с этим мораторием», « каждому предприятию по отряду налоговой милиции» .Достали уже реально!!!


Жить хочется лучше, а приходится веселее ...
Добрый день. Меня взяли за горло: не дают валютной довидки, т.к. в иньской декларации ПН за прошлый период. Говорят сдавать уточненку и насчитывать штраф. А мне срочно нужна довидка. Вот такой беспредел!!!
Удивили. У нас в Борисполе всехда так. И налоговая нагрузка и ПН и т.д. И потом довидки. Как сказал мне начальник налоговой: "Утром деньги-вечером стулья."
Беспредел полный везде!!!!!!
Вопрос в другом. Когда наш президент говорит, что мы правовое государство и Закон у нас превыше всего, Его нужно уважать, ценить и выполнять!
А правительсво пишет распоряжения, идущие вразрез с законами и само же относится пренебрежительно к этим законам.
Да в конце концов, нужно остановить эту Юлию Вантазовну Розенберг!!!
поделились юристы из Киева письмом к президенту ( уже отправлено)
,
.
.
17 липня 2009 року Кабінетом Міністрів України прийнято Розпорядження №838-р щодо врегулювання деяких питань адміністрування податку на додану вартість, яке грубо порушує вимоги чинного законодавства України.
Так, частиною другою Розпорядження ДПА України доручено приймати декларації з податкового кредиту тільки протягом двох місяців з моменту виникнення податкового зобов’язання, в той час як частиною другою пункту 7.4.1. Закону України «Про податок на додану вартість» передбачається, що право на нарахування податкового кредиту виникає незалежно від того, в який податковий період таке право виникло.
Крім того, частиною третьою Розпорядження встановлено, що коригування платником податку на додану вартість показників декларації більше ніж на 10 відсотків є підставою для проведення перевірки за участю податкової міліції з подальшим притягненням підприємців до кримінальної відповідальності фактично за дії, передбачені чинним Законом України «Про податок на додану вартість».
В тексті розпорядження визначено, ДПА України має привести в місячний строк свої нормативні акти у відповідність до цієї постанови. Однак, акт КМУ - є розпорядженням, а не постановою, воно не має сили нормативно-правового акту, як постанови КМУ, а отже ця вимога КМУ є неконституційною, а КМУ вийшов за межі своєї компетенції, враховуючи наступне.
Так, частиною третьою статті 113, частиною першою статті 117 Конституції України визначено, що Кабінет Міністрів України у своїй діяльності керується цією Конституцією та законами України, та в межах своєї компетенції видає постанови і розпорядження, які є обов'язковими до виконання.
Частиною 6 Тимчасового регламенту КМУ визначено, що акти Кабінету Міністрів, що мають нормативний характер, видаються у формі постанов, в той час як акти Кабінету Міністрів з оперативних, кадрових, організаційно-розпорядчих та інших питань, які не мають нормативного характеру, видаються у формі розпоряджень.
Таким чином, нормативно-правовими актами, тобто юридично значимими документами, які встановлюють права та обов’язки невизначеного кола осіб є постанови КМУ, в той час як розпорядження – це вказівка КМУ як центрального виконавчого органу державної влади підпорядкованим йому установам, підприємствам та організаціям на виконання певних дій, вони не встановлюють прав та обов’язків для інших невизначених суб’єктів правовідносин.
Статтею 92 Конституції України визначено, що виключно законами України встановлюється система оподаткування, податки і збори. Таким чином, Розпорядження КМУ №838-р, яка не є нормативно-правовим документом, вочевидь не створює будь-яких обов’язків для платників податків та не є обов’язковим для виконання ними, а будь-яке посилання ДПА України на нього як обґрунтування своїх дій є протиправним, оскільки в своїй діяльності ДПА України має керуватися тільки чинними нормативно-правовими актами, а статусу НПА у Розпорядження КМУ №838-р немає.
Была мимоходом в налоговой,чтобы там все уточнить,что и как. Мне сказали,что включенные нал. в июне за май,апрель мы трогать не будем ,а вот за прошлые периоды у меня там 2008 год и т.п. кредит- то снимем.При чем на мой вопрос как это так распоряжение - то июльское,а отчетный период июнь они просто ответили отчет- то вы в июле сдаете.Вот такой беспредел.Разговаривала не со своим инспекторм, а с присланными из киева какими-то дядями,для помощи на местах(((((( Они пообещали составить акт о снятии кредита, но все по закону об НДС со ссылками на определенные статьи.Так вот мне интересно указано ли где в законе,что срок использования налоговой накладной три года,поскольку они сказали что такого в законе нет((((,а все это выдумки бухгалтеров.
Рассказала директору так он сказал,что у нас вообще проверка была в апреле за 2008год и мы им не дадим вообще никаких документов.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00035499999999999