Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

уголовное дело по ст 94, 97 УПК и ст212 УК

Відправлено користувачем dz_rl 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Предприятие необоснованно заявило сумму бюджетного возмещения (поствавили всю сумму отрицательного значения, вместо суммы НДС, оплаченной поставщикам в предыдущем налоговом периоде). Умысла обокрасть государство не имели. Просто во время предыдущей проверки (возмещения) инспектор указал, что гл. бухгалтер не верно истолковал ст 7 закона про НДС и занизил сумму возмещения. По этому поводу был составлен акт, где сумма, подлежащая возмещению была составлена из суммы, оплаченной поставщикам в предыдущем налоговом периоде (не в части НДС, а полностью вся сумма оплаты!!!) На основании этого акта, а также туманного п.7 закона про НДС, гл бухгалтер (с опытом работы более 15лет) решил, что всё это время не правильно истолковывал нормы закона, чем ущемил предприятие в части возмещения НДС. При следующем возмещении гл. бухгалтер решил исправить "упущение", и огласив директору, что предприятие имеет право на бюдж. возмещение в части всей оплаченной суммы, а не только в части НДС от этой суммы, поставил целиком сумму в "Расчёте бюджетного возмещения" в 6 раз больше!!! чем положено.
Пришла проверка. Проверял другой инспектор. Естественно сумму бюджетного возмещения уменьшили в 6 раз. Остальную сумму сняли в счёт будущих платежей. На дожностных - админ. Всё бы ничего, но НДС жестко контролируется (особенно в части возмещения). Акт передали в налоговую милицию. Сейчас проводится проверка согл ст 97, 94 УПК на предмет возбуждения уголовного дела на должностных лиц. В принципе, фактически суммы недоплаченной в бюджет нет, хищения бюджетных средств тоже нет, однако могут обвинить в намерении заведомо незаконным способом завладеть бюджетными деньгами (что тоже маловероятно, ведь перед возмещением всегда проверяют), а также в преступном сговоре гл. буха и директора (который ни сном ни духом про закон об НДС)
Помогите кто чем может. В смысле советом. Можно подать скаргу, в случае если будет постанова на возбуждение уг. дела. Просто не хочется до этого доводить. Сумма завышения получилась большая и прокурор может настоять на возбуждении дела, хотя по большому счёту - это просто наивность + жадность+тупизна, а в результате небо в клеточку и штаны в полосочку
1. Какая сумма была показана в 26 стр.?
2. На нас тоже хотели по ст. 212 возбудить уголовное дело после плановой проверки. Но ситуация была другая, сразу же написали жалобу на ГНА Украины, что ППР будет обжаловаться. Вам тоже советую не ждать, а писать жалобы во все инстанции, уг. дело действительно могут возбудить, чтобы "показатели" были.
Подскажите, с какой суммы заводят уг. дела. В ст 212 написано, что с 1000 необлагаемых налогом минимумов.
А какой у нас необл минимум 17 грн или льгота по НДФЛ - это тоже минимум?

Стаття 212. Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)
[У назву статті 212 внесено зміни згідно із Законом України N 270–VІ від 15.04.2008 р.]

1. Умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності або особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою, яка зобов'язана їх сплачувати, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах, -
[В абзац перший частини першої статті 212 внесено зміни згідно із Законом України N 270–VІ від 15.04.2008 р.]
карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Ті самі діяння, вчинені за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах, -
караються штрафом від п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені особою, раніше судимою за ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах, -
[В абзац перший частини третьої статті 212 внесено зміни згідно із Законом України N 270–VІ від 15.04.2008 р.]
караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

4. Особа, яка вперше вчинила діяння, передбачені частиною першою та другою цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов'язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).
-----------------
Примітка. Під значним розміром коштів слід розуміти суми податків, зборів і інших обов'язкових платежів, які в тисячу і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, під великим розміром коштів слід розуміти суми податків, зборів і інших обов'язкових платежів, які в три тисячі і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, під особливо великим розміром коштів слід розуміти суми податків, зборів, інших обов'язкових платежів, які в п'ять тисяч і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян.


льгота по НДФЛ

22.5. Якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум, то для цілей їх застосування використовується сума у розмірі 17 гривень, крім норм адміністративного та кримінального законодавства у частині кваліфікації злочинів або правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної підпунктом 6.1.1 пункту 6.1 статті 6 цього Закону для відповідного року (з урахуванням положень пункту 22.4 цієї статті).

в 2008-257,50 грн., в 2009-302,50

_________________________________________

Говорят, улыбка - лучшее оружие ....
Я киллер! smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Да, если сумма чистых налогов, доначисленных в ходе проверки более, чем 302 500 грн., то сразу же приходит налоговый милиционер, пытается взять показания у директора и гл. бухгалтера, а потом возбудить уг. дело по факту.
В даному випадку ст. 212 ККУ нідочого, так як "фактически суммы недоплаченной в бюджет нет, хищения бюджетных средств тоже нет"
Вас вже опитували?
Якщо у вас просто зняли бюджтене відшкодування, то скоріш за все кримінальну справу будуть намагатися порушити за ст. 15, ст. 191, 364, 366, 367 ККУ. Ваша задача довести, що це зроблено помилково, а не умисно
ІМХО знайдіть нормального адвоката.
Дякую.
А як довести, що ми не навмисно зависили суму відшкодування?
Щоб будувати захист потрібно знати деталі, тому я не берусь тут щось радити. Я Вам все таки раджу - знайдіть досвідченого адвоката, щоб ситуації розрулити ще до порушення кримінальної справи і відмовити в порушення на підставі п. 2 ч. 1 ст. 6 КПК... Бо вже на початкових етапах можете зробити щось "непотрібне".
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032599999999994