Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Не подклеены чеки в КОРО. Объясните плиз!

Відправлено користувачем ssstar 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Разъясните пожалуйста:
Проверка выявила что на месте торговли ЧП отсутствует КОРО, и соответственно последние несколько чеков были не подклеены в нее.
Согласно ЗУ "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" п. 4 ст. 17. Раздел 5:
За порушення вимог цього Закону до суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних органів державної податкової служби України застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:
- двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - у разі невиконання щоденного друку фіскального звітного чеку або його незберігання в книзі обліку розрахункових операцій;

Так вот собственно вопрос: Эти самые 20 нмдг будут брать за факт обнаружения нарушения (340 грн) или же за каждый обнаруженый чек (9*340=3060 грн.)???

Заранее спасибо за ответ.
Вообще за каждый чек.
Так приклейте их при инспекторе-в чем проблема-то? Пусть докажет , что их там не было.
Хуже-когда чеки не распечатывали...
Могут оштрафовать только на 340!


За каждый неподклеенный чек-в законе четко написано:
у разі невиконання щоденного друку фіскального звітного чеку або його незберігання в книзі обліку розрахункових операцій;
За каждый неподклеенный чек-в законе четко написано:
у разі невиконання щоденного друку фіскального звітного чеку або його незберігання в книзі обліку розрахункових операцій;

За каждый неподклеенный чек-в законе четко написано: smiling smiley Где это там четко написано?
? Який порядок та періодичність виконання Z-звіту при використанні реєстратора розрахункових операцій?

Згідно з п. 9 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР (у редакції Закону України від 01.06.2000 р. № 1776-III, зі змінами та доповненнями) суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.
Ця норма враховує особливості роботи реєстраторів розрахункових операцій, які повинні забезпечувати друкування таких звітів за кожний робочий день.
Відповідно до п. 7 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження вимог щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування» № 199 усі режими роботи реєстратора (крім тих, що забезпечують усунення причин блокування) повинні блокуватися, зокрема у разі перевищення максимальної тривалості зміни. Разом з тим підсумок розрахунків обчислюється за зміну, максимальна тривалість якої не повинна перевищувати 24 годин.
Якщо торговельний об'єкт працює цілодобово, то фіскальний звітний чек роздруковується кожного дня по закінченні робочої зміни, але не пізніше ніж через 24 години після початку роботи.
У разі коли підприємство не здійснює діяльність у конкретні дні (вихідні, святкові), що підтверджується відповідним наказом по підприємству, та реєстратори розрахункових операцій не застосовуються, то, відповідно, і фіскальні звітні чеки не друкуються.
У робочі дні підприємства реєстратор розрахункових операцій повинен бути в увімкненому стані, і роздрукування фіскального звітного чека є обов'язковим.
Враховуючи вищезазначене, обов'язкове роздрукування фіскального звітного чека щоденно є вимогою п. 9 ст. 3 Закону № 265/95-ВР, тому у разі невиконання щоденного друку фіскального звітного чека на підставі п. 4 ст. 17 Закону № 265/95-ВР до суб'єктів підприємницької діяльності застосовується фінансова санкція у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Юрій Кравченко Заступник начальника управління організації оперативного контролю Департаменту контрольно-перевірочної роботи ДПА України


«Вісник податкової служби України», травень 2005 р., № 17–18 (348), с. 104 (http://www.visnuk.com.ua)
Дата підготовки 10.05.2005
Журнал «Вісник податкової служби України»
у разі невиконання щоденного друку фіскального звітного чека на підставі п. 4 ст. 17 Закону № 265/95-ВР до суб'єктів підприємницької діяльності застосовується фінансова санкція у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Где написано за каждый не распечатанный фискальный чек??????
? Чи застосовуються штрафні санкції до суб'єкта господарювання за непідклеєний Z-звіт у книзі ОРО?
(ПП Акіменко, електронна пошта)

Порядок реєстрації та ведення книг обліку розрахункових операцій і розрахункових книжок, затверджений наказом ДПА України від 01.12.2000 р. № 614 (зі змінами та доповненнями), розроблений на виконання Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР (зі змінами та доповненнями), поширюється на книги ОРО і розрахункові книжки, що використовуються суб'єктами господарювання при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, крім розрахунків при здійсненні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.
При використанні РРО до документів звітності належать, зокрема, Z-звіт, X-звіт, які роздруковуються цим РРО. У цих звітах вказано їхнє призначення, а саме:
X-звіт – денний звіт без обнулення інформації в оперативній пам'яті. Для РРО, у X-звіті яких не зазначається інформація про операції «службове внесення» або «службова видача» сум готівки, X-звіт означає сукупність X-звіту та будь-якого іншого звіту, де зазначено суми за цими операціями;
Z-звіт – денний звіт з обнулення інформації в оперативній пам'яті із занесенням її до фіскальної пам'яті РРО. Для РРО, у Z-звіті яких не зазначається інформація про операції «службове внесення» або «службова видача» сум готівки, Z-звіт означає сукупність X-звіту та Z-звіту, при цьому першим виконується X-звіт.
Крім того, вищезазначеним Порядком установлено норму щодо підклеювання фіскальних звітних чеків на відповідних сторінках книги ОРО. Невиконання щоденного друку фіскального звітного чека або його незберігання в книзі ОРО призводить до застосування органами ДПС фінансових санкцій у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що передбачено п. 4 ст. 17 Закону № 265/95-ВР.
Где написано за каждый не распечатанный фискальный чек??????
Это очевидно.
ЯКІ ШТРАФНІ САНКЦІЇ ВИНИКАЮТЬ У ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ ЯКЩО ЗАГУБЛЕНІ ФІСКАЛЬНІ ЧЕКИ
(Консультує ДПАУ)

“Податковий, банківський, митний Консультант”
N 30, від 3 серпня 2009 р.

Тетяна Кириченко
головний державний податковий інспектор консультаційного відділу ДПА у м. Києві

Під час планової перевірки нашого підприємства податковими органами було виявлено факт порушення при зберіганні у книзі обліку розрахункових операцій фіскальних звітних чеків (Z-звіту). Які штрафні санкції виникають у разі, якщо декілька фіскальних чеків було згублено?
ТОВ «Акр-2002».

Фіскальний звітний чек — документ установленої форми, надрукований реєстратором розрахункових операцій, що містить дані денного звіту, під час друкування якого інформація про обсяг виконаних розрахункових операцій заноситься до фіскальної пам'яті.
Згідно з пунктом 9 статті 3 Закону України від 06.07.1995 N 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (у редакції Закону України від 01.06.2000 N 1776-ІІІ, зі змінами та доповненнями, далі — Закон) суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг) фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.
Відповідно до п. 4 ст. 17 Закону у разі невиконання щоденного роздрукування фіскального звітного чека або його незберігання у книзі обліку розрахункових операцій до суб'єктів підприємницької діяльності застосовується фінансова санкція у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Враховуючи вищенаведене, фінансова санкція у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян передбачена за невиконання або незберігання одного фіскального звітного чека. Отже, у разі невиконання щоденного роздрукування декількох фіскальних звітних чеків або їх не зберігання до суб'єктів господарської діяльності буде застосована зазначена фінансова санкція за кожний такий нероздрукований (незбережений) чек.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033099999999997