Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

кас. книга в эл. виде

Відправлено користувачем Svetulya 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
кас. книга в эл. виде
Подскажите, пожалуйста, можно ли вести кассовую книгу в эл. виде ( образец листов взят с сайта Дт-Кт), или нужна специальная программа.
Если можно, то 1-ый лист остается в книге, которую нужно в конце года распечатать, прошнуровать и подписать, а 2-ой распечатывается сразу и подшивается к кассе? (но не понятно к чему "лінія відрізу", она так и остается?
Спасибо.
Можно. Не нужна - можете в Ворде, Екселе, в 1С наконец. Лишь бы соблюли все требования НБУ. Да ну ее - эту линию!
я в екселі вела, а зараз перевіряюча каже, що це за книга. Кажу, що вона відповідє всім вимогам, ЗУ не забороняє ведення таких книг в ел.вигляді.


Re: кас. книга в эл. виде
Правління Національного банку України

П О С Т А Н О В А

від 15 грудня 2004 р. № 637
м. Київ

зареєстровано Міністерством юстиції України від 13.01.05 №40/10320
....
4.4. Підприємства за умови забезпечення належного зберігання касових документів можуть вести касову книгу в електронній формі за допомогою комп’ютерних засобів. Програмне забезпечення, за допомогою якого ведеться касова книга, має забезпечувати візуальне відображення і роздрукування кожної з двох частин аркуша касової книги (“Вкладний аркуш касової книги” та “Звіт касира”), які за формою і змістом мають відтворювати форму та зміст касової книги в паперовій формі.
Записи в касовій книзі здійснюються на підставі відповідної інформації з касових документів. Записи в касовій книзі мають робитися до початку наступного робочого дня (тобто із залишками на кінець попереднього дня), а також містити всі реквізити, що передбачені формою касової книги. Сторінки касової книги мають нумеруватися автоматично в порядку зростання з початку року.
У разі роздрукування “Вкладного аркуша касової книги” у кінці місяця має автоматично роздруковуватися загальна кількість аркушів касової книги за цей місяць, а в разі роздрукування в кінці року – їх загальна кількість за рік.
Після роздрукування “Вкладного аркуша касової книги” і “Звіту касира” касир зобов’язаний перевірити правильність складання цих документів, підписати їх і передати “Звіт касира” разом з відповідними касовими документами до бухгалтерії під підпис у “Вкладному аркуші касової книги”.
“Вкладний аркуш касової книги” протягом року зберігається касиром окремо за кожний місяць. Після закінчення календарного року (або залежно від потреби) “Вкладний аркуш касової книги” формується в підшивки в хронологічному порядку. Загальна кількість аркушів за рік засвідчується підписами керівника і головного бухгалтера підприємства – юридичної особи, а підшивки формуються в книгу, яка скріплюється відбитком печатки підприємства (юридичної особи).
Після закінчення календарного року касова книга на електронних носіях має передаватися для зберігання відповідно до законодавства України.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00045399999999998