Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

НДС при фин.лизинге легк.автомобиля-НК?

Відправлено користувачем Las_Svetos 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подскажите, пожалуйста, НДС при получении легк.автомобиля в фин.лизинг можно ведь поставить в НК?
Это же не приобретение, а аренда, так?
если легк.автомобиль предназначен для хоз. деятельности, то ставите НДС в НК, лизинг - это одна из форм приобретения основных фондов,
проводки 10 531
641 531
но там еще есть нюансы по сроку лизинга, поищите в нете

___________________________________________________________
"Дебет с кредитом не сходится, а человек с человеком всегда сойдется."
Есть еще такое понятие,как техпаспорт легкового автомобиля.,на кого он оформлен и когда переходит право собственности по услловиям лизинга. Вы понимаете,о чем речь.........


ой, спасибо большое за ответы!
по договору мы его сможем выкупить через 3 года.
ставлю в НК, ура!
НДС на сумму стоимости - за счет собственных средств !!!!!, а на % фин.лизинка - НК :

...Стосовно порядку відображення в податковому обліку з податку на прибуток підприємств сум податку на додану вартість, сплаченого при придбанні легкових автомобілів, які входитимуть до складу основних фондів такого платника податку

Лист Державної податкової адміністрації України від 30.01.2007р. №42/2/15-0210.

На виконання доручення Комітету Верховної Ради України з питань фінансів та банківської діяльності стосовно порядку відображення в податковому обліку з податку на прибуток підприємств сум податку на додану вартість, сплаченого при придбанні легкових автомобілів, які входитимуть до складу основних фондів такого платника податку, Державна податкова адміністрація України повідомляє.
Підпунктом 7.4.2 п. 7.4 ст. 7 Закону України "Про податок на додану вартість" (далі - Закон про ПДВ) визначено, що сума податку на додану вартість, сплачена платником податку при придбанні легкового автомобіля (крім таксомоторів), що включається до складу основних фондів, не включається до складу податкового кредиту та відноситься до складу валових витрат.
Водночас ст. 15 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" (далі - Закон) установлено, що ставки податку на прибуток, пільги щодо податку, об'єкт оподаткування, порядок обчислення оподатковуваного прибутку, строки і порядок сплати та зарахування податку до бюджетів можуть встановлюватися та змінюватися лише шляхом внесення змін до цього Закону.
Відповідно до пп. 5.3.3 п. 5.3 ст. 5 Закону сплата податку на додану вартість, включеного до ціни товарів (робіт, послуг), що придбаваються платником податку для виробничого або невиробничого використання, не включається до складу валових витрат.
У разі якщо платник податку на прибуток, зареєстрований як платник податку на додану вартість, одночасно здійснює операції з продажу товарів (робіт, послуг), що оподатковуються податком на додану вартість та звільнені від оподаткування або не є об'єктом оподаткування таким податком, податок на додану вартість, сплачений у складі витрат на придбання товарів (робіт, послуг), які відносяться до складу валових витрат та основних фондів і нематеріальних активів, що підлягають амортизації, включається відповідно до валових витрат або балансова вартість відповідної групи основних фондів збільшується на суму, що не включена до складу податкового кредиту такого платника податку згідно із Законом про ПДВ.
Підпунктом 8.2.1 п. 8.2 ст. 8 Закону визначено, що під терміном "основні фонди" слід розуміти матеріальні цінності, що призначаються платником податку для використання у господарській діяльності протягом періоду, який перевищує 365 календарних днів з дати введення в експлуатацію таких матеріальних цінностей, та вартість яких перевищує 1000 грн. і поступово зменшується у зв'язку з фізичним або моральним зносом.
При цьому згідно з пп. 8.2.2 п. 8.2 ст. 8 Закону автомобільний транспорт відноситься до групи 2 основних фондів, а витрати на його придбання підлягають амортизації.
Підпунктом 8.4.1 п. 8.4 ст. 8 Закону чітко визначено, що у разі здійснення витрат на придбання основних фондів балансова вартість відповідної групи збільшується на суму вартості їх придбання з урахуванням транспортних і страхових платежів, а також інших витрат, понесених у зв'язку з таким придбанням, без урахування сплаченого ПДВ, у разі коли платник податку на прибуток зареєстрований як платник ПДВ.
У зв'язку з тим, що віднесення до складу валових витрат регулюється Законом України "Про оподаткування прибутку підприємств", а до нього не внесено відповідних змін, то сума податку на додану вартість, сплачена платником податку при придбанні легкового автомобіля (крім таксомоторів), який буде включено до складу основних фондів, не включається до складу податкового кредиту, до складу валових витрат і не збільшує балансову вартість другої групи основних засобів, а погашається платником податку за рахунок інших джерел.
Додатково повідомляє, що аналогічну позицію з цього питання викладено в податковому роз'ясненні від 27.07.2005 р. N 14787/7/15-1117, надісланому державним податковим адміністраціям
вопрос по НК легковых авто уже замусолили.....по легковым авто нет НК!

НК нет. Его можно включить в ВР.
Polli Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> НК нет. Его можно включить в ВР.


Нельзя см.: " Лист Державної податкової адміністрації України від 30.01.2007р. №42/2/15-0210".
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032799999999999