Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

СПД на едином и лимит

Відправлено користувачем Tanya 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
СПД на едином и лимит
Подскажите, пожалуйста, СПД на едином, надо внести большую сумму на р/с, превысим 500 тыс. Если написать
"пополнение счёта собственными средствами", как к этому относится налоговая? Может, кого-то проверяли?
Нам просто скоро проверку обещают.....
Re: СПД на едином и лимит
скорее всего что переведут на общюю систему...
Tanya Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Подскажите, пожалуйста, СПД на едином, надо внести
> большую сумму на р/с, превысим 500 тыс. Если
> написать
> "пополнение счёта собственными средствами", как к
> этому относится налоговая? Может, кого-то
> проверяли?
> Нам просто скоро проверку обещают.....


Что значит собственными? Вы юрлицо или физик?
У физлица это явно внереализационные доходы будут. У юрлица - смотря что это за деньги.
А почему вы не хотите ссудой это оформить?


Re: СПД на едином и лимит
Это физлицо.Думаете, к ссуде будет меньше вопросов? Я тоже настаиваю на ссуде, а дирик против..
К ссуде вообще вопросов не будет,но ее желательно оформлять от наемного сотрудника данного СПД
Физик сам себе займ оформить не может. Действующее законодательство слабо разделяет пока имущество ФЛ-СПД и самого ФЛ. Для гражданского законодательства это одно и тоже лицо.

А по поводу вопросов - ну, за займ хотя бы повоевать можна попробовать.

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА

ЛИСТ

від 28.10.2004 р. N 7489

Про розгляд листів

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув Ваші листи від 14.09.2004 N N 115, 116 та від 06.09.2004 N 101 та в межах своєї компетенції щодо поставлених запитань повідомляє наступне.

1. Чи вважається виручкою з продажу продукції сума зворотної фінансової допомоги, що надійшла на рахунок підприємця - платника єдиного податку від іншого підприємця? Який порядок оподаткування суми зворотної фінансової допомоги? Як правильно відобразити такі суми в книзі ф. N 10?

Поворотна фінансова допомога відповідно до підпункту 1.22.2 пункту 1.22 статті 1 Закону України від 28.12.94 N 334/94-ВР "Про оподаткування прибутку підприємств", із змінами та доповненнями (далі - Закон N 334/94) - це сума коштів, передана платнику податку у користування на визначений строк відповідно до договорів, які не передбачають нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами. Тобто, це сума коштів, яка передається платнику податку згідно з договором, що передбачає обов'язкове повернення таких грошових коштів.

Статтею 1 Указу Президента України від 03.07.98 N 727 (із змінами та доповненими) "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" (далі - Указ) встановлено, що виручкою від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб'єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг).

Пунктом 1.31 статті 1 Закону N 334/94 визначено, що продаж товарів - це будь-які операції, що здійснюються згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на такі товари за плату або компенсацію, незалежно від строків її надання, а також операції з безоплатного надання товарів. Під продажем результатів робіт (послуг) розуміють будь-які операції цивільно-правового характеру з надання результатів робіт (послуг), з надання права на користування або на розпорядження товарами, у тому числі нематеріальними активами та іншими ніж товари, об'єктами власності за компенсацію, а також операції з безоплатного надання результатів робіт (послуг).

Таким чином, операції з надання зворотної (поворотної) фінансової допомоги не можуть розглядатися як операції з продажу продукції (товарів, робіт, послуг).

З огляду на зазначене, зворотна (поворотна) фінансова допомога повинна бути повернена платником єдиного податку позикодавцю у повному обсязі, а тому вона не може вважатись ані доходом підприємця - платника єдиного податку, ані виручкою від реалізації.

З приводу відображення зворотної (поворотної) фінансової допомоги у Книзі обліку доходів і витрат суб'єктів малого підприємництва варто відмітити наступне.

Відповідно до положень пункту 1 Порядку ведення Книги обліку доходів і витрат суб'єкта малого підприємництва - юридичної особи, яка застосовує спрощену систему оподаткування, обліку та звітності (далі - Книга), затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України у редакції від 12.10.99 N 554, юридичні особи - платник єдиного податку ведуть Книгу обліку доходів і витрат, в якій у хронологічній послідовності на підставі первинних документів здійснюються записи про операції, що відбулися у звітному (податковому) періоді.

В свою чергу, у пункті 5 вищезазначеного Порядку встановлено, що у графі 5 "Позареалізаційні доходи та виручка від іншої реалізації" відображаються суми, фактично отримані суб'єктом підприємницької діяльності на розрахунковий (поточний) рахунок та в касу від інших операцій (фінансовий результат від продажу цінних паперів, малоцінних швидкозношуваних предметів, матеріалів, палива, орендна плата, проценти, грошові кошти, отримані у вигляді безповоротної фінансової допомоги, кредиторська заборгованість, щодо якої минув строк позовної давності, а також дивіденди, якщо вони не були оподатковані у джерела виплати відповідно до Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств").

Таким чином, суму зворотної (поворотної) фінансової допомоги, що надійшла на розрахунковий рахунок суб'єкта підприємницької діяльності - платника єдиного податку необхідно відобразити у графі 5 Книги обліку доходів і витрат суб'єкта малого підприємництва - юридичної особи.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00029000000000001