Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

ЕН не вовремя уплачен и штрафы

Відправлено користувачем Кикимора 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый вечер.Помню была такая тема,но по поиску не могу найти, может кто по быстренькому подскажет.За несвоевременную уплату ЕН ФЛП сейчас штрафуют больше чем раньше , в каких %% и по какому закону? Срок действия.Была в налоговой вылезли штрафы около 140 грн, просмотрела этот год, ЕН платили вовремя, а разве можно штрафонуть с пеней за 2007-2006, там точно была уплата пару раз числа 27.У инспектора не смогла уточнить,зависла ее база, пойду в четверг опять.
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

від 14.07.2009 р. N 14735/7/17-0417

Щодо адміністрування єдиного податку

8.1 Застосування штрафних санкцій за несвоєчасну сплату єдиного податку фізичними особами – підприємцями

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва, до яких належать i фізичні особи, зареєстровані у встановленому законом порядку як суб’єкти підприємницької діяльності, регулюється Указом Президента України від 03.07.98р. №727/98 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» (у редакції Указу Президента України від 28.06.99р. №746/99) (далі –Указ).

Указом встановлено, що фізичні особи, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, мають можливість перейти на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності шляхом придбання Свідоцтва про сплату єдиного податку, якщо на вид підприємницької діяльності, який здійснює така фізична особа, місцевою радою встановлено ставку єдиного податку, при умові, що обсяг виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за рік не перевищує 500 тис. грн. (стаття 1 Указу).

Свідоцтво про сплату єдиного податку видається податковим органом на календарний рік.

Сплата єдиного податку (у разі щомісячної сплати) здійснюється не пізніше 20 числа місяця, наступного за тим, в якому здійснена попередня сплата єдиного податку (Порядок видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку, затвердженого Наказом ДПА України від 29.10.99 р. № 599 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 02.11.99 р. за № 752/4045).

Платники податку, які в установленому Указом порядку перейшли на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності і одержали Свідоцтво про сплату єдиного податку, таким чином погодились на сплату єдиного податку в установлені Указом терміни, тому повинні дотримуватися всіх норм Указу, зокрема, сплачувати в установлений Указом термін єдиний податок за ставками, визначеними місцевою радою.

Спеціальним законом з питань оподаткування, який установлює порядок погашення зобов‘язань юридичних або фізичних осіб перед бюджетами та державними цільовими фондами з податків і зборів (обов‘язкових платежів), нарахування і сплати пені та штрафних санкцій, що застосовуються до платників податків контролюючими органами, є Закон України від 21.12.2000 р. № 2181 “Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” (далі – Закон № 2181).

Згідно із пп. 5.4.1 п. 5.4 статті 5 Закону №2181 узгоджена сума податкового зобов’язання, не сплачена платником податків у строк, вважається сумою податкового боргу платника податків.

У разі, коли платник податків не сплачує узгоджену суму податкового зобов’язання в установлені строки, податковий орган надсилає такому платнику податків податкові вимоги. Якщо сума податкового боргу, визначена у першій податковій вимозі, самостійно погашається платником податків до виставлення другої податкової вимоги, друга податкова вимога не надсилається (пп. 6.2.1 та пп. 6.2.5 п. 6.2 ст. 6 Закону № 2181).

Згідно пп.16.4.2 п.16.4 статті 16 Закону № 2181 розмір пені, зазначений у цій статті, діє для всіх видів податків і зборів (обов‘язкових платежів), стосовно яких чинним законодавством визначені строки сплати. Для єдиного податку строки його сплати визначені Указом. Після закінчення встановлених строків погашення узгодженого податкового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня. (пп. 16.1.1 п. 16.1 ст. 16 Закону № 2181).

Крім того, за несплату узгодженої суми податкового зобов’язання протягом граничних строків, платник податку зобов’язаний сплатити штраф у таких розмірах: при затримці до 30 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов’язання, – у розмірі десяти відсотків погашеної суми податкового боргу; при затримці від 31 до 90 календарних днів включно, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов’язання, – у розмірі двадцяти відсотків погашеної суми податкового боргу; при затримці, що є більшою 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов’язання, – у розмірі п’ятдесяти відсотків погашеної суми податкового боргу (пп. 17.1.7 п. 17.1 ст. 17 Закону № 2181).


****


Есть еще одно письмо, сейчас поищу

__________________________________________
Покупаю за 100, продаю за 500, и на эти 5 % живу.
Нет, к сожалению, или к счастью, это последний перл налоговой по теме санкций к СПД.

С ув.

__________________________________________
Покупаю за 100, продаю за 500, и на эти 5 % живу.


CашеТ
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00028599999999995