Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Опоздавшие налоговые накладные в стр. 16.4

Відправлено користувачем Alf 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Навеяно многими темами о том, в какой же строке декларации по НДС отражать налоговые накладные, полученные с опозданием.

ГНАУ таки определилась, таки да, такие накладные должны отражаться в стр.16.4 Декларации.

Мне не нравится в ответе ГНАУ вот эти моменты:
Quote
ГНАУ
...податкові накладні, які відправляються продавцем поштою покупцю, повинні надсилатися поштовим листом з рекомендованим повідомленням про вручення...Таким чином, документальним підтвердженням у покупця - платника податку на додану вартість при включенні до складу податкового кредиту сум податку на додану вартість на підставі податкової накладної, отриманої в інших податкових періодах, ніж дата їх виписки, є документ, який підтверджує надходження такої податкової накладної від продавця, а саме лист з рекомендованим повідомленням про вручення із зазначенням на ньому відбитку календарного штемпеля (за умови дотримання інших вимог Закону щодо формування податкового кредиту).

_____________________________________________________

"И сказали люди, это пришел тот, которого мы ждали" ©Л.И.Брежнев.
Трубы могут быть бумажными, но документы должны быть железными.
А как же заставить своих контрагентов присылать письма с уведомлением???
Офигевшие..... А если у меня юриков штук 500, то шо ж это получается????? каждый месяц по 500 писем рекомендованых??????


Да, головы у работников ГНАУ работают.

Насколько я знаю, многие из тех, кто продает свою продукцию через сети "Метро" и т.п. по договору должны забирать все документы в специально отведенных для этого ячейках магазина... На практике есть случаи, когда расчетные документы прошлых периодов бросались в эту ячейку с опозданием. Доказать кто и когда положил и кто и когда получил невозможно.

_____________________________________________________

"И сказали люди, это пришел тот, которого мы ждали" ©Л.И.Брежнев.
Трубы могут быть бумажными, но документы должны быть железными.
Альф,можно ссылку на документ,очень забавное письмецо..



Люблю тебя, моя страна
Письма ГНАУ это только письма. А что они с п.6.5 вытворяют свими письмами....

недавно на форуме Лига на вопросы отвечала Елена Бондарева. по поводу п.6,4 я с ней согласна..
привожу выдержку....
по требованию инспектора Оболонской НА отражаю НК в стр.16.4 декларации накладные полученые "типа" несвоевременно,(за прошлый месяц). Вопрос: В перспективе, если захотят проверить этот период, признают ли такое заполненне декларации как правильное? Или может надо сделать уточненки этих месяцев и заполнить правильно, т.е. включить в стр. 10.1
15.12.2009, 16:02,
Ф.Людмила
Загружается...
Елена Бондарева
Отражение «позже полученных» налоговых накладных в строке 16.4 декларации по НДС действующими в этом вопросе нормативными документами не предусмотрено. Хотя и прямого запрета на такое отражение - тоже нет.
Согласно п.5.8 приказа ГНАУ от 30.05.97 г. № 166, регулирующего этот вопрос, в строке 16.4 отражаются «інші випадки збільшення (зменшення) податкового кредиту». Но, по-моему мнению, корректировка (строка 16) – это изменение уже отраженных ранее данных. А в случае с «придержанными» налоговыми накладными ни о какой «корректировке» ранее отраженных показателей речь не идет. Поэтому «правильным» такой вариант отражения в декларации по НДС (строка 16.4) так называемых «позже полученных» налоговых накладных назвать сложно (хотя налоговикам на сегодняшний день он нравится). И сдать на такие декларации уточняющие расчеты было бы максимально безопасным вариантом.
Если же «оставить все как есть», то при возможном последующем возникновении конфликтной ситуации с проверяющими нужно будет аргументировать свою позицию по принципу: «укажите, пожалуйста, в Акте проверки какой пункт какого нормативного документа мы нарушили…». А поскольку сослаться проверяющие смогут только на приведенный выше п.5.8 приказа № 166, в котором есть только общая фраза «другие случаи..», то доказать, что этот пункт нарушен, они не смогут (в т.ч. не забудьте сослаться на «конфликт интересов» из Закона 2181).


по поводу доказательной базы получения н/накл - нет в зак-ве конкретного перечня, теперь они уже задолбали...
При этом каких-либо установленных нормативными документами правил «подтверждения» факта запоздалого получения этих налоговых накладных законодательством не предусмотрено. Наиболее «действенными», но ни в коем случае не исчерпывающими и не обязательными, являются следующие варианты:
-конверты;
-журналы регистрации позже полученных налоговых накладных (ведутся на основании приказа руководителя);
-отметки на самих налоговых накладных (ставятся произвольно, в любом месте налоговой накладной), порядок их проставления утверждается приказом по предприятию.
Отражение в декларации по НДС налоговых накладных, поступивших с опозданием
Письмо Государственной налоговой администрации Украины от 04.11.2009 № 24259/7/16-1517-26


Разъяснен порядок отражения в налоговой отчетности налоговых накладных, которые выписаны в разных налоговых периодах, а поступили с опозданием в одном периоде (при наличии документального подтверждения такого опоздания).
Такие налоговые накладные покупателю нужно отразить на дату их получения в графе 2 Реестра полученных и выданных налоговых накладных, а далее — в строке 16.4 «Інші випадки» декларации по НДС.
При этом документальным подтверждением у покупателя при включении в состав налогового кредита сумм налога на добавленную стоимость на основании таких налоговых накладных является документ, подтверждающий поступление таких налоговых накладных от продавца, а именно: заказное письмо с уведомлением о вручении с указанием на нем оттиска календарного штемпеля.
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ
від 04.11.2009 р. N 24259/7/16-1517-26

Державна податкова адміністрація України розглянула лист щодо відображення у податковій декларації з податку на додану вартість податкових накладних, які були виписані у попередніх періодах, а отримані у звітному періоді, та документального підтвердження затримки в одержанні таких податкових накладних і повідомляє.

Згідно з підпунктом 7.4.5 пункту 7.4 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість» (далі - Закон) підставою для включення до складу податкового кредиту суми сплаченого (нарахованого) податку у зв'язку з придбанням товарів (послуг) є податкові накладні чи митні декларації (інші подібні документи згідно з пп. 7.2.6 цього пункту).

Відповідно до підпункту 9.2 пункту 9 Порядку ведення реєстру отриманих та виданих податкових накладних, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 30.06.2005 р. N 244, зі змінами та доповненнями, отримані податкові накладні, розрахунки коригування кількісних і вартісних показників (додаток 2 до податкової накладної), вантажні митні декларації, а також інші подібні документи (згідно з підпунктом 7.2.6 пункту 7.2 статті 7 Закону) відображаються у реєстрі отриманих та виданих податкових накладних за датою отримання зазначених документів.

Отже, у разі отримання податкових накладних, що виписані в різних податкових періодах, а надійшли із запізненням в одному періоді (за наявності документального підтвердження такого запізнення), платник податку - покупець товарів (робіт, послуг) повинен на дату отримання зазначених документів відобразити їх у графі 2 реєстру отриманих та виданих податкових накладних (далі - Реєстр), затвердженого наказом ДПА України від 30.06.2005 р. N 244 «Про порядок ведення реєстру отриманих та виданих податкових накладних», із змінами та доповненнями (далі - Порядок N 244), та за умови виконання норм підпункту 7.4.1 пункту 7.4 статті 7 Закону має право відобразити такі податкові накладні в податковій декларації з податку на додану вартість у поточному періоді.

Відображення у податковій звітності таких податкових накладних має здійснюватися шляхом відображення їх у рядку 16.4 «Інші випадки» податкової декларації з податку на додану вартість.

Оскільки податкова накладна згідно з підпунктом 7.2.3 пункту 7.2 статті 7 Закону є звітним податковим документом і одночасно розрахунковим документом, а відповідно до пункту 2 Порядку оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.97 р. N 799 (далі - Порядок N 799), звіти, розрахункові документи і декларації (далі - звіти) приймаються до відправлення листами (посилками, бандеролями) з оголошеною цінністю (далі - поштові відправлення) з позначкою «Звіт» та з рекомендованим повідомленням про вручення, то податкові накладні, які відправляються продавцем поштою покупцю, повинні надсилатися поштовим листом з рекомендованим повідомленням про вручення.

Враховуючи зазначене, податкові накладні, які відправляються продавцем поштою покупцю, повинні надсилатися поштовим листом з рекомендованим повідомленням про вручення.

Згідно з пунктом 10 Порядку N 799 у містах Києві та Севастополі, обласних центрах, містах обласного підпорядкування, районних центрах повідомлення про вхідні поштові відправлення доставляються адресатам не пізніше робочого дня, що настає після надходження відправлення до підприємства поштового зв'язку.

Рекомендовані повідомлення про вручення поштових відправлень видаються адресатам під розписку (пункт 11 Порядку N 799).

Також пунктом 6 Порядку N 799 передбачено, що відправнику надсилається повідомлення після вручення поштового відправлення адресату.

Таким чином, документальним підтвердженням у покупця - платника податку на додану вартість при включенні до складу податкового кредиту сум податку на додану вартість на підставі податкової накладної, отриманої в інших податкових періодах, ніж дата їх виписки, є документ, який підтверджує надходження такої податкової накладної від продавця, а саме лист з рекомендованим повідомленням про вручення із зазначенням на ньому відбитку календарного штемпеля (за умови дотримання інших вимог Закону щодо формування податкового кредиту).

При цьому відповідно до абзацу другого пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.09.2009 р. N 1120-р «Деякі питання адміністрування податку на додану вартість» нарахування податкового кредиту з використанням податкової накладної, отриманої у попередніх звітних періодах з порушенням вимог підпункту 7.5.1 пункту 7.5 статті 7 Закону, є підставою для проведення позапланової виїзної перевірки такого платника податку органами державної податкової служби.

Заступник Голови О. Любченко

[glavbukh.ua]
Пончик Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Альф,можно ссылку на документ,очень забавное
> письмецо..


==В первом сообщении собственно и была ссылка... Прямая вот [auditconsult.forum2x2.ru]

_____________________________________________________

"И сказали люди, это пришел тот, которого мы ждали" ©Л.И.Брежнев.
Трубы могут быть бумажными, но документы должны быть железными.
"відповідно до пункту 2 Порядку оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.97 р. N 799 (далі - Порядок N 799), звіти, розрахункові документи і декларації (далі - звіти) приймаються до відправлення листами (посилками, бандеролями) з оголошеною цінністю (далі - поштові відправлення) з позначкою «Звіт» та з рекомендованим повідомленням про вручення, то податкові накладні, які відправляються продавцем поштою покупцю, повинні надсилатися поштовим листом з рекомендованим повідомленням про вручення".

а шо, ПН - это: "звіти, розрахункові документи і декларації"?
Если когото интересует выход - пошли отправили от имени поставщика в нужный период заказное письмо, получили, подкололи и радуетесь
Alf Автор рядків:
-------------------------------------------------------

>
> ==В первом сообщении собственно и была ссылка...
> Прямая вот
> [auditconsult.forum2x2.ru]
> 1.htm

Права доступа к этому форуму:
Вы не можете отвечать на сообщения
а шо есть желание ответить?smiling smiley)))
Михаил Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> а шо есть желание ответить?smiling smiley)))


да grinning smiley
В Соломенской не приняли в декларации за ноябрь НК августа в строке 16.4. Сказали переделать, включить в 10 строку и отобразить в 5 приложении. И больше не носить с 16.4 никогда.
Спасибо огромноеsmiling smiley)) Хотя,как по мне- быстрее и надежнее по письму включить НК в отчетный период. Поставщиков предупредили,и все дела.



Люблю тебя, моя страна
Там есть много мест , где можно отвечать smiling smiley [Например []]

_____________________________________________________

"И сказали люди, это пришел тот, которого мы ждали" ©Л.И.Брежнев.
Трубы могут быть бумажными, но документы должны быть железными.
Не то слово. Особенно в этом году. Напоминает Азаровщину в "старых - добрых" 1997 - 2000 годах.

_____________________________________________________

"И сказали люди, это пришел тот, которого мы ждали" ©Л.И.Брежнев.
Трубы могут быть бумажными, но документы должны быть железными.
А я на пизьдьма не реагирую и все нормальненько сдаю в додатке 5.
Наверное, я в другом мирне живу? smiling smiley

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
Тут вопрос психологии. Если ты гавкнешь на гавкающую на тебя собаку, то она на минуту утихнет, по крайней мере от неожиданности. Так и с налоговиками, если постоянно отгавкиваться, то в итоге их тоже можно "приучить" к нормальной сдаче отчетов, к тому, что вам не пишут дебильные запросы и т.п.

_____________________________________________________

"И сказали люди, это пришел тот, которого мы ждали" ©Л.И.Брежнев.
Трубы могут быть бумажными, но документы должны быть железными.
Пончик Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Спасибо огромноеsmiling smiley)) Хотя,как по мне- быстрее и
> надежнее по письму включить НК в отчетный период.
> Поставщиков предупредили,и все дела.


я имею ввиду что можно припрятанные НН отправить по почте самому себе от имени поставщика
Alf Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Там есть много мест , где можно отвечать smiling smiley
> Например
> [auditconsult.forum2x2.ru]
> b36060fca360d35c20f147ef8f26


там нам не хочется
Ну тогда попробуй тут прокомментировать [www.dtkt.com.ua] smiling smiley

_____________________________________________________

"И сказали люди, это пришел тот, которого мы ждали" ©Л.И.Брежнев.
Трубы могут быть бумажными, но документы должны быть железными.
Попрошу мне не указывать, где мне и что комментировать smiling smiley
O.O. Автор строк:
-------------------------------------------------------
> Пончик Автор рядків:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Спасибо огромноеsmiling smiley)) Хотя,как по мне- быстрее
> и
> > надежнее по письму включить НК в отчетный
> период.
> > Поставщиков предупредили,и все дела.
>
>
> я имею ввиду что можно припрятанные НН отправить
> по почте самому себе от имени поставщика


Из Мариуполя в Одессу ? smiling smiley)))))



Люблю тебя, моя страна
Пончик Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> O.O. Автор строк:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Пончик Автор рядків:
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > Спасибо огромноеsmiling smiley)) Хотя,как по мне-
> быстрее
> > и
> > > надежнее по письму включить НК в отчетный
> > период.
> > > Поставщиков предупредили,и все дела.
> >
> >
> > я имею ввиду что можно припрятанные НН
> отправить
> > по почте самому себе от имени поставщика
>
>
> Из Мариуполя в Одессу ? smiling smiley)))))


если сумма нормальная, то можно и из мариуполя
Я канешна не юрист, но все никак не могу понять, как почтовый конверт может подвердить, что в нем лежала именно та самая налоговая накладная, а не поздравительная открытка с Рождеством smiling smiley
Таварисчи из "Ментов" такую штуку за доказательство вряд ли приняли бы smiling smiley

_______________
Корисна інформація для бухгалтера
У меня тоже не приняли деку с строчкой 16,4 переделывала и писала обяснительную, почему в данном отчетном периоде налоговые накладные за 09 и10 месяц.
Монна Нонна Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Я канешна не юрист, но все никак не могу понять,
> как почтовый конверт может подвердить, что в нем
> лежала именно та самая налоговая накладная, а не
> поздравительная открытка с Рождеством smiling smiley
> Таварисчи из "Ментов" такую штуку за
> доказательство вряд ли приняли бы smiling smiley


ну конверты по делопроизводству всегда хранятся почемуто
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00045300000000004