Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

РРО денний звіт штраф! Допоможіть!

Відправлено користувачем ZMT 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
У нас оптова база, використовуємо на складі РРО. Денні звіти друкували лише тоді, коли були готівкові розрахунки за цей день. Якщо в робочий день виторгу не було, денний звіт не друкували.

Прочитали лист ДПА від 24.12.2009 N 13432/6/23-7015/1445

" суб'єкти господарювання відповідно до пункту 9 статті 3 Закону N 265 зобов'язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.
Нормами Закону N 265 не передбачено випадків звільнення суб'єктів господарювання від невиконання щоденного друку фіскальних звітних чеків на реєстраторі розрахункових операцій, в тому числі якщо в окремі дні роботи торгової точки розрахункові операції не проводились.
У разі встановлення факту невиконання щоденного друку фіскального звітного чеку до суб'єктів господарювання застосовуються штрафні (фінансові) санкції згідно з пунктом 4 статті 17 Закону N 265. "

Як бути??????? Чим можна захиститись. Можливо є судові рішення з цього приводу або інші листи ДПА?

Штрафують за кожен випадок відсутності денного звіту по РРО чи один раз - при виявлення такого порушення?

Допоможіть!!!!!!!
За каждый случай-340 грн
Як себе можна захистити? Хоча б за що зачепитись?
За два роки по 340, випадків багато.


Згідно з пунктом 4 статті 17 Закону N 265 за
порушення вимог цього Закону до суб'єктів підприємницької
діяльності, які здійснюють розрахункові операції за товари
(послуги), за рішенням відповідних органів державної податкової
служби України застосовуються фінансові санкції у розмірі двадцяти
неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - у разі невиконання
щоденного друку фіскального звітного чеку або його незберігання в
книзі обліку розрахункових операцій.

Отже, у разі встановлення факту незабезпечення зберігання
чотирьох фіскальних звітних чеків у книзі обліку розрахункових
операцій до суб'єкта господарювання застосовується штрафна
(фінансова) санкція на суму 1360 грн. (340,0 грн. х 4) згідно з
пунктом 4 статті 17 Закону N 265.
Есть пункт в ЗУ про РРО о том, что если не было операций то и фиск. чек не надо, сейчас поищу.
Если был выходной (нерабочий день) - то Z-отчет не нужен, во все остальные дни -в начале дня -2 нулевых чека, в конце Z-отчет .
" книга обліку розрахункових операцій - прошнурована і належним чином зареєстрована в органах державної податкової служби України книга, що містить щоденні звіти, які складаються на підставі відповідних розрахункових документів щодо РУХУ готівкових коштів, товарів (послуг); " - это статья 2 ЗУ про РРО.
Попробуйте настоять на том, что если ДВИЖЕНИЯ денег по пред-ю не было, то и чека не надо, а при ДВИЖЕНИИ вы печатаете все чеки. Рисковано, но у вас нет другого выхода. Удачи.
Antonina Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Если был выходной (нерабочий день) - то Z-отчет
> не нужен, во все остальные дни -в начале дня -2
> нулевых чека, в конце Z-отчет .


А где в законодательстве написано про 2 нулевых чека?smiling smiley
Недавно читала письмо от налоговиков,как назло не найду,-они настаивают, что 340,00грн.это за каждый не распечатанный отчет!!!
если докажете, что база в те дни не работала (приказом в связи с уменьшением оборотов установить выходные... бла-бла..), то штрафов не будет

пример, судебное решение (фрагмент):
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

04.02.2009 р. 
Справа N 22-а-10943/08 


Про визнання недійсними та скасування рішень
...
На підставі акту перевірки 05.06.2007 року СДПІ у місті Києві по роботі ВПП прийнято рішення N 0000244240/0 про застосування до товариства штрафних (фінансових) санкцій у сумі 26297,25 грн. за порушення пп. 2.6 п. 2 Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Україні та рішення N 0000234240/0 про застосування штрафних (фінансових) санкцій у сумі 340,00 грн. за порушення п. 9 статті 3 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Вирішуючи питання про правомірність застосування до позивача штрафних санкцій у сумі 340,00 грн., колегія суддів зважає на наступне.

Відповідно до п. 9 ст. 3 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.

Штрафні санкції у сумі 340,00 грн. застосовані відповідачем у зв'язку з тим, що 25 листопада 2006 року та 9 грудня 2006 року позивач не здійснив щоденне друкування фіскальних звітних чеків за ці дати та не зберіг їх у книзі обліку розрахункових операцій.

Однак такий висновок відповідача спростовується матеріалами справи.

Як правильно встановлено судом першої інстанції, відповідно до наказу АТЗТ "Альцест" N 194-1/06-а від 16 жовтня 2006 року, на період з 16 жовтня 2006 року по 31 грудня 2006 року з виробничих потреб було встановлено графік роботи магазину N 3, згідно з яким магазин не працював по суботах. Вказані в акті перевірки дати 25 листопада 2006 року та 9 грудня 2006 року припадають на суботи, а тому магазин не працював. Таким чином, продаж товарів у магазині в зазначені дати не здійснювався, у зв'язку з чим безпідставним є висновок контролюючого органу про порушення позивачем п. 9 статті 3 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".
........

у вас ведь склад не работал, кому было чеки печатать? )))

Аудиторская фирма "Золотой Лев" [www.goldenlion.kiev.ua]
Я на все такие дни писала приказы ,что пред-е не работало-выходной был. Пересмотрите операции,может и что-то напишите,хотя тут может потянуть з/п.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000608