Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Оплата нерезиденту за трансп.-экспедитор.обслуживание и налог на репатриацию

Відправлено користувачем Виктория-3 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Уважаемые коллеги, прошу помочь вот в таком вопросе. Мы платим нерезиденту за транспортно-экспедиционное обслуживание - он организует перевозку нам товара от поставщика (за границей) к нам (в Украину). Есть договор об избежании, НО!! там нет такого вида доходов, есть только международные перевозки - и они, конечно, не облагаются в Украине.

Можно ли считать, что международные перевозки и трансп.экспедирование - это одно и то же? и не облагать, если нерезидент нам предоставит соотв.справку?

Заранее огромное спасибо за ответ!

С ув.
международные перевозки и трансп.экспедирование это не совсем одно и то же, но в данном случае так считать можно


Аргументы см. в Законе "О транспортно-экспедиторской деятельности" от 01.07.2004 г. № 1955-IV 
и не облагать, если нерезидент нам предоставит соотв.справку?

Да, обязательно иметь справку о резидентстве.

Есть консультация в газете ВОБу №27 от 22.03.2010 стр.41.
меня смущает только то, что в международном договоре нет такого вида дохода...там написано, что "вираз "міжнародне перевезення" означає усяке перевезення морським, річковим або повітряним судном, автотранспортним засобом або залізничним транспортом, що здійснюється резидентом Договірної Держави!!!, крім випадків, коли перевезення здійснюється між пунктами, які містяться в одній і тій же Договірній Державі". И что "доходи, одержані резидентом Договірної Держави від експлуатації в міжнародних перевезеннях транспортних засобів, зазначених у підпункті е) пункту 1 статті 3, оподатковуються тільки в цій Державі".

Но ведь экспедитор НЕ ОСУЩЕСТВЛЯЕТ перевозку, а только ОРГАНИЗОВЫВАЕТ ее - как вариант, привлекая 3-х лиц-перевозчиков!!

Вот и не знаю, можно ли к нему относить сие "освобождение"... а вы как думаете?
Виктория, сбросьте в личку факс - отправлю статью из ВОБу - просто некогда сейчас вникать
Кира, спасибо огромное! но я видела анонс этой статьи - там вроде немного не о том....мне самое главное - убедиться в том, что я могу не облагать эти выплаты
Виктория-3, у Вас экспедитор - нерезидент? А перевозчик кто?

__________________________________________
Покупаю за 100, продаю за 500, и на эти 5 % живу.
у меня с нерезидентом - дог-р трансп.-экспедиц.обслуживания - он должен организовать перевозку моего груза из России в Украину. А кто будет перевозчиком - тот, кого найдет нерезидент
Если Ваш нерезидент даст справку о резидентстве апостилированную, считаю, что можете не удерживать налог и не платить.

С ув.

__________________________________________
Покупаю за 100, продаю за 500, и на эти 5 % живу.
Саша_Т, спасибо! а могли бы аргументировать, плиззз? а то потом налоговикам доказывать....
Минутку. Сейчас.

__________________________________________
Покупаю за 100, продаю за 500, и на эти 5 % живу.
Відповідно до п. 13.1–13.6 Закону про прибуток певні види пасивних доходів від імпорту послуг, отримані нерезидентом із джерелом їх походження з України від провадження господарської діяльності, оподатковуються за ставкою 15 % (фрахт – 6 %, рекламні послуги – 20 %) від їх суми та за їх рахунок, якщо інше не передбачено нормами міжнародних угод, що набрали чинності. Винятком є доходи у вигляді виручки або інші види компенсації вартості робіт (послуг), виконаних (наданих) резиденту від такого нерезидента (постійного представництва). Тобто при виплаті нерезиденту перелічених видів доходів особа-резидент повинна утримати податок на репатріацію.

Механізм застосування міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування визначено Порядком звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України згідно з міжнародними договорами України про уникнення подвійного оподаткування, затвердженим постановою КМУ від 06.05.2001 р. № 470. Таким чином, певні види доходів від надання послуг, що оплачуються резидентом України резиденту іншої країни, можуть підлягати оподаткуванню в Україні за нижчою ставкою, що діє в країні нерезидента, за умови, що одержувач коштів надасть довідку, видану компетентним органом іноземної держави (додаток 1 до згаданого Порядку) – відповідне підтвердження свого резидентства.

__________________________________________
Покупаю за 100, продаю за 500, и на эти 5 % живу.
Саша_Т, спасибо!
...и все-таки - можно ли считать, что международные перевозки и транспортно-экспедиторское обслуживание (=организация перевозок и всего, что с ними связано) - это одно и то же ?? ведь в международном договоре не облагаются в Украине именно перевозкиsad smiley(

и еще вопрос - а если мы попробуем получить инд.налог.разъяснение - как думаете, дадут?
Виктория-3,в марте этого года я проходила налоговую проверку! у меня подобная ситуация , фирма (резидент) покупала услугу у нерезидента на транспортое-экспедирование груза за пределами територии Украины , налоговикам было предоставлено справку о резидентсве (нерезидента) апостилированную + нормы международного договора , и на этом вопрос был закрыт и нареканий со стороны налоговиков не было. А в акте они написали : "Підставою для використання переваг відповідно до міжнародного договору є подання нерезидентом особі, яка виплачує йому доходи, довідки (або її нотаріально засвідченої копії), яка підтверджує, що нерезидент є резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір, а також інших документів, якщо це передбачено міжнародним договором (пункт 4 Порядку звільнення (зменшення) від оподаткування доходів із джерелом їх походження з України згідно з міжнародними договорами України про уникнення подвійного оподаткування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 №470"..... и далее указали номер и дату справки).
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00036199999999997