Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Что бы это значило? Письмо Госкомпредпринимательства

Відправлено користувачем Пончик 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Про застосування принципу мовчазної згоди / Лист від 02.03.2010 №2554
11.03.2010

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва


Лист

Від 02.03.2010 № 2554

Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянуто Ваш лист-звернення … стосовно надання роз’яснень щодо застосування норм Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні», а саме, принципу мовчазної згоди та повідомляється.

Суть зазначеного принципу полягає в тому, що суб’єкт господарювання набуває право на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності без одержання документа дозвільного характеру за умови, якщо суб’єктом господарювання або уповноваженою ним особою подано в установленому порядку заяву та документи в повному обсязі, але у встановлений законом строк документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі не видано або не направлено. Копія опису прийнятих документів з відміткою про дату їх прийняття є підтвердженням подання заяви та документів адміністратору або дозвільному органу.

При цьому, принцип мовчазної згоди не позбавляє дозвільні органи обов’язку видати документ дозвільного характеру або прийняти рішення про відмову у його видачі.

Таким чином, копія опису прийнятих документів з відміткою про дату їх прийняття не є ідентичною документу дозвільного характеру, а тому не може бути використана для отримання наступного документа дозвільного характеру, передбаченого дозвільною (погоджувальною) процедурою.



Заступник Голови Г.М. Яцишина


Что это будет означать на практике? smiling smiley



Люблю тебя, моя страна
Шо-с утра никаких мыслей? smiling smiley)



Люблю тебя, моя страна


значит если подал заяву то может осуществлять деят-сть, даже без получения самого разрешения , лицензии и тд, которое получит впоследствии
или не получит: "При цьому, принцип мовчазної згоди не позбавляє дозвільні органи обов’язку видати документ дозвільного характеру або прийняти рішення про відмову у його видачі. "
Может осуществлять деятельность без лицензии и т.д. только при условии, что прошел нужный срок с подачи заявления, но ни согласия ни отказа не поступило. Но не сразу после подачи заявления.
нет, если заявили, имеете право по умолчанию - такой принцип
Просто сразу вспоминаются ситуации, когда ЧП целый квартал не может нормально работать, потому что налоговая не выдала свидетельство плательщика единого налога. Или когда нельзя выставить торговый лоток, потому что не выдали патент, хотя доки были поданы вовремя.

Когда-то за торговлю без патента оштрафовали мужика, торговавшего бланками прямо в здании налоговой. Как он возмущался! "Сами, с..., патент не выдали, и сами же пришли посмотреть, буду я работать или нет. И тут же оштрафовали!"
Михаил, если заявили, но в десятидневный срок не получили никакого ответа:
"...за умови якщо суб'єктом господарювання або уповноваженою ним особою подано в установленому порядку заяву та документи в повному обсязі, але у встановлений законом строк документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі не видано або не направлено"
"Таким чином, копія опису прийнятих документів з відміткою про дату їх прийняття не є ідентичною документу дозвільного характеру, а тому не може бути використана для отримання наступного документа дозвільного характеру, передбаченого дозвільною (погоджувальною) процедурою. "


по-моему отут собака порылась
Интересно,касается ли это подачи документов в налоговую через канцелярию? Или письмомsmiling smiley



Люблю тебя, моя страна
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000302