Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Книга обліку доходів у юр.особи (єдиний под-к)

Відправлено користувачем Єва 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Колеги! Підкажіть,чи включається/записується сплата єдиного податку до гр.7 "Загальна сума витрат,здійснених у звязку з веден.госп.діяльн."?
Lissa Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Нет


а чому?



Потому, что это налоговый учет плательщика ЕН, а налог не является его расходами.

7. В графе 7 "Общая сумма расходов, осуществленных в связи с ведением хозяйственной деятельности" отражается фактическая сумма расходов, проведенных с расчетного (текущего) счета и кассы предприятия, в связи с продажей продукции (товаров, работ, услуг), осуществлением финансовых операций, а также от другой деятельности.
почнемо з того, що у платника ЄП немає податкового обліку. Він керується єдини в Україні БУХГАЛТЕРСЬКИМ обліком. А за правилами б/о нарахування податків є витратами підприємства - з рахунку № 291 -На рахунку 92 "Адміністративні витрати" відображаються загальногосподарські витрати, пов'язані з управлінням та обслуговуванням підприємства. За дебетом рахунку 92 "Адміністративні витрати" відображається сума визнаних адміністративних витрат, за кредитом - списання на рахунок 79 "Фінансові результати". До загальногосподарських витрат, зокрема, належать витрати на утримання адміністративно-управлінського персоналу, витрати на їх службові відрядження, витрати на утримання основних засобів, інших матеріальних необоротних активів загальногосподарського призначення (оренда, амортизація, ремонт, комунальні послуги), охорона, юридичні, аудиторські, транспортні послуги, поштово-телеграфні, канцелярські витрати, сума податків, зборів (обов'язкових платежів). Аналітичний облік ведеться за статтями витрат.

В графу 7 "Витрати" мають записуватися витрати здійснені за касовим методом, тобто списані з рахунку або видані з каси, а не нараховані. А отже сплата ЄП з рахунку підприємства має записуватися в книгу єдинника, бо це витрати підприємства

Я согласна с Galla, для ЕН-юрлиц это расходы ,связанные с ведением хоз.деятельности, и в книгу я эту сумму заношу!
Єва, ничего страшного не будет, если вы эту сумму запишите в книгу, т.к. расходы в этой книге имеют информативный хар-р. smiling smiley
Когда предприятие было на едином - я записывал.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000358