Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

можно ли так индексировать з/плату

Відправлено користувачем ольга 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
слышала что многие бухгалтера чтоб не заморачиваться с индексацией з/платы,делают ее несколько необычным способом,а именно минималку умножают на 1,2% например за апрель 884 грн*1,2%=10,61 Вот эту самую сумму и ставят в индексацию.типа с таким % согласна налоговая.Как думаете правильно ли это.Если перейти на такую индексацию з/платы не будет ли потом проблем?
это не индексация,а повышение з/п...если такое повышение больше,чем причитающаяся индексация,то месяц считается базовым....

__________________________________________________

Не позволяй своим ушам слышать то, чего не видели твои глаза
а если это делается ежемесячно и проводится как ежемесячная индексация?


Так это не индексация, а повышение з/ты... Надо проверять по коэф. индексации
Часто підприємства проводять щомісячне (щоквартальне) збільшення зарплати (посадових окладів) з метою уникнення індексації. При цьому підвищувати зарплату треба правильно.
Пунктом 5 Порядку №1078 визначено, що:
1) у разі коли підвищення розмірів мінімальних соціальних гарантій (у т.ч. мінімальної заробітної плати) не супроводжується фактичним зростанням грошових доходів громадян, то індексація продовжується на загальних підставах ;
2) якщо сума збільшення грошових доходів менша від суми індексації, подальша індексація проводиться у звичайному порядку .




Відповідно до ст. 15 Закону про індексацію, за порушення законодавства про індексацію грошових доходів населення винні особи притягуються до відповідальності згідно з законом. Згідно зі ст. 41 КпАП, на посадових осіб підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, і громадян — суб’єктів підприємницької діяльності, які порушують вимоги законодавства про працю, накладається штраф від 15 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 255 до 850 грн.

Перевіряти підприємство щодо дотримання норм законодавства про працю мають право посадові особи Державного департаменту нагляду за дотриманням законодавства про працю1.


Суми виплат, пов’язаних з індексацією заробітної плати працівників, У МЕЖАХ, передбачених чинним законодавством, включаються до фонду додаткової заробітної плати. Тому такі суми на підставі пп. 5.6.1 Закону про прибуток включаються до валових витрат як витрати з оплати праці.

У разі несвоєчасної виплати сум індексації грошових доходів громадян провадиться їх компенсація відповідно до законодавства.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00029699999999999