Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Проверка и НДС2

Відправлено користувачем Игореха 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Проверка и НДС2
Что касается ситуации с корректировками, по поводу которых был спор ( предоплата-поставка-возврат товара), спасибо, всем, кто мне помогал ( Kahovka, Ветка, Люда и всем остальным). Но... ревизоры поняли, что ничего из этого не получится и доначислений никаких не будет. Я как только им сказал, что если Вам нужны корректировки, то мы Вам их предоставим в любой момент. Вопрос отпал сам собой.

Теперь встал еще один. Налоговые накладные прошлых периодов за 2007 и 2008 годы. Она мне доказывает, что мы их не имели право включать в налоговый кредит, так как в предыдущем акте проверки не указано, что они действительно были и не были включены в налоговый кредит по НДС в 2007 и 2008 г.г. Я ей доказываю, что как ревизоры могли их вписать в акт, если они еще на тот момент не пришли по почте нам. И показываю конверты с чеками. Она мне говорит, поскольку нет описи вложений, в этих конвертах могло быть что угодно.
Ссылаюсь на норму закона об НДС , но... бесполезно. Слушать не хочет. Собирается снимать эти суммы из НК. Ну что ж, думаю, что пойдем в суд. Придется заказывать бух. экспертизу.
Вы и конверты не должны показывать! Нет в законе о конвертах!

И 3-года еще не отменяли
Re: Проверка и НДС2
//Она мне говорит, поскольку нет описи вложений, в этих конвертах могло быть что угодно. //

Документальне підтвердження про отримання ПН є запис в Реєстр отриманих та виданих накладних. п.п. 7.2.6. ЗУ .; 7.4.5.; 7.5.1.


Здесь поможет только суд, что касается перепеси почты то это относится по закону только к отётам , и не где не прописано о почте связаной с НН, вам стоит отталкиватся от противоположного, пусть они обоснуют свои утверждения хотя бы своими же письмпим (чего они никак не смогут)))) Удачи!
Re: Проверка и НДС2
в акте может быть написано,что НК сформирован согласно ИМЕЮЩИХСЯ НН. Если у вас эти суммы висели на 6442 на конец периода проверки - пусть расслабятся

оно-то так, но сейчас снимают НК по "старым" НН постоянно...и поможет ли суд - не факт - в 1-й инстанции моизнакомые ПРОИГРАЛИ!!!

а если примут новый закон, то...
А если примут новый закон, то есть дата принятия закона , и это будет потом, а всё что происходит сейчас базируется на нашем законодательстве ( а его никто не отменял) и опиратся нужно только на главные ЗАКОНЫ , тобиш Закон об НДС
Нужно грамотно отстаивать себя и в суде))))) А это могут хорошие адвокаты)
Re: Проверка и НДС2
У меня неделю назад закончилась комплексная и, тоже, пытались таким образом снять 3 млн. с 26 строки. Написали нам запрос, а мы им вот такой ответ:
"...
З приводу питання, яке виникло у ревізорів під час опрацювання реєстрів податкових накладних, щодо правомірності включення до складу податкового кредиту декларацій з податку на додану вартість за жовтень-грудень 2008 та 2009 роках, податкових накладних, складених постачальниками товарів в 2007 році та протягом 9 місяців 2008 року (періодах охоплених попередніми перевірками), повідомляємо наступне:
згідно п.п. 7.5.1 п. 7.5 ст. 7 Закону України “Про податок на додану вартість” №168/97-ВР від 03.04.1997р. (зі змінами та доповненнями, надалі – Закон “Про ПДВ”), датою виникнення права платника податку на податковий кредит вважається або дата списання коштів з банківського рахунку платника податку в оплату товарів (робіт, послуг), дата виписки відповідного рахунку (товарного чека) – в разі розрахунків з використанням кредитних дебетових карток або комерційних чеків; або дата отримання податкової накладної, що засвідчує факт придбання платником податку товарів (робіт, послуг).
Підпункт 7.2.6 пункту 7.2 ст. 7 цього ж Закону визначає, що податкова накладна видається платником податку, який поставляє товари (послуги), на вимогу їх отримувача, та є підставою для нарахування податкового кредиту.
У разі відмови з боку постачальника товарів (послуг) надати податкову накладну або при порушенні ним порядку її заповнення отримувач таких товарів (послуг) має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого постачальника, яка є підставою для включення сум цього податку до складу податкового кредиту. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку внаслідок придбання таких товарів (послуг).

З урахуванням наведених положень Закону «Про ПДВ», податковий кредит з податку на додану вартість кожного окремого податкового періоду формувався товариством виключно на підставі отриманих протягом таких звітних періодів податкових накладних.
У зв’язку з великою кількістю господарських операцій, що здійснювались товариством протягом кожного місяця, дійсно були наявні непоодинокі випадки несвоєчасного (із запізненням) виставлення вимог до продавців (постачальників), щодо надання податкових накладних, складених у відповідності з п.п. 7.2.3 п. 7.2 ст. 7 Закону “Про ПДВ”. Оскільки відмов у наданні податкових накладних або невірно складених примірників податкових накладних підприємство не отримувало, підстав для подання заяв зі скаргами на таких постачальників в порядку визначеному абз. 2 п.п. 7.2.6 п. 7.2 ст. 7 Закон “Про ПДВ” товариство не мало.
Крім того, звертаємо Вашу увагу на те, що значна кількість господарських операцій з придбання товарів, робіт, послуг товариством здійснювались на умовах відстрочення платежу. Таким чином ТОВ «...» вчасно не отримавши податкову накладну від постачальника не могло скористатися правом подання скарги, передбаченим у п.п. 7.2.6. п.7.2 ст. 7 Закону “Про ПДВ”, оскільки на дату подання податкової звітності не здійснювало оплату за отриманий товар (роботи, послуги) та відповідно не мало в наявності копій товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку, які відповідно до вимог Закону необхідно було додати до скарги.
Також, норма п.п. 7.2.6. п.7.2 ст. 7 Закону “Про ПДВ” надає підприємству право на подання скарги лише в разі наявності відповідних документальних підтверджень, таким чином, подання такої скарги не є обов’язком підприємства необхідним для відображення отриманих із запізненням податкових накладних, а невикористання такого права (тим паче в зв’язку з відсутністю відповідних документальних підтверджень) не може вважатися порушенням податкового законодавства.
Такої ж думки дотримується і ДПА України у своєму листі від 14.04.2008р. №7681/7/16-1117 «Щодо актуальних питань з податку на додану вартість», в якому центральним податковим органом надане роз’яснення, щодо відображення сум податкового кредиту за податковими накладними, які отримані із запізненням, через ряд. 10.1 декларації з ПДВ. На даний час зазначений лист ДПА України є чинним.
Листом №20400/7/16-1517 від 21.09.2009р. ДПА України підтвердило позицію щодо права підприємства на відображення в податковому кредиті податкових накладних виписаних в попередніх податкових періодах та змінила порядок відображення податкового кредиту за такими податковими накладними. Зміни полягають лише в необхідності відображення таких податкових накладних, шляхом внесення до податкової звітності відповідних коригувань в порядку, встановленому пунктом 4.4 Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України N166 від 30.05.1997р.
Отже, позиція підприємства щодо відображення в складі податкового кредиту за жовтень-грудень 2008 року та 2009 рік - податкових накладних виписаних в 2007 році та протягом 9 місяців 2008 року співпадає з позицією ДПА України викладеною в зазначених листах.
Таким чином вважаємо, що відображення в складі податкового кредиту декларацій з ПДВ за жовтень-грудень 2008 року та 2009 рік - податкових накладних складених протягом 2007 року та 9 місяців 2008 року але отриманих у відповідних періодах 2008-2009 років відповідає нормам чинного податкового законодавства. З метою підтвердження відсутності відображення податкового кредиту по таким податковим накладним, керівництво ТОВ «...» готове на час проведення перевірки, надати для ознайомлення реєстри отриманих податкових накладних, на підставі яких складалися відповідні податкові декларації за період з 2007 по 2009 рік. ..."


_________________________________________________________________
Никогда не спорьте с дураками: опустят до своего уровня и одержат победу за счёт опыта
и чем закончилось?
мы тоже писали возражения...пришло решение..готовимся к суду
а у вас?
Re: Проверка и НДС2
Виктория-3 Автор строк:
-------------------------------------------------------
> и чем закончилось?
> мы тоже писали возражения...пришло
> решение..готовимся к суду
> а у вас?

А от нас отстали ))) Мы тоже предупредили, что пойдем в суд и наши юристы будут только рады - года 3 с работой.


_________________________________________________________________
Никогда не спорьте с дураками: опустят до своего уровня и одержат победу за счёт опыта
а сумма большая была?
у нас - ооо-чень большая, поэтому и не отстали - наверно...smiling smiley)
Re: Проверка и НДС2
Виктория-3 Автор строк:
-------------------------------------------------------
> а сумма большая была?
> у нас - ооо-чень большая, поэтому и не отстали -
> наверно...smiling smiley)

У нас чуть больше 3,5 млн. грн. хотели снять с 26 строки. Это много или нет? )))


_________________________________________________________________
Никогда не спорьте с дураками: опустят до своего уровня и одержат победу за счёт опыта
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000332