Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Заявление на резидентство нужно подавать????

Відправлено користувачем argentum158 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подскажите, плз! У физлица ЕН+НДС бухгалтер иностранец с видом на жительство. 12 лет живет в Украине! и что теперь каждый год бегать писать заявы в налоговую о статусе?????????
Присоединюсь к вопросу:

подскажите в двух словах, куда бежать и что делать?

Обращаться в налоговую по месту регистрации предприятия или по месту регистрации иностранца?

Спасибо за ответы!


иностранец обращается в налоговую по месту своей прописки(регистрации). потом налоговая должна выслать на адрес предприятия эту справку о присвоении статуса рез-та. в моем случае налоговая ничего не высылала-отдали на руки иностранцу.
Заявление на статус резидента надо подавать. Но в налоговой консультации по тел. мне сказали, что если он имеет "ПОСВІДКУ НА ПОСТІНЕ ПРОЖИВАННЯ" то этого было достаточно (письмо №50 от 2004.01.29 ) до 11.2009, когда отменили это письмо.
Но в этом письме я не нашел четкого указания на Довидку, наоборот. Получается что всю дорогу надо было получать справку про статус, и теперь если кто не получал надо исправлять ошибку за три года.

Отже, фізична особа - іноземець може самостійно визначити власний резидентський статус у разі обрання основного місця проживання в Україні. Для цього фізичній особі - іноземцю необхідно подати письмову заяву до податкового органу за місцем проживання в Україні з проханням вважати її резидентом для цілей оподаткування податком з доходів фізичних осіб у поточному році (звітному податковому періоді). Заява складається власноручно із зазначенням таких відомостей: прізвище, ім'я та по батькові, ідентифікаційний номер з ДРФО, дата народження (число, місяць, рік), громадянство, підстава перебування в Україні, час перебування в Україні у звітному періоді, джерело отримання доходу в Україні (назва працедавця, його код згідно з ЕДРПОУ або ідентифікаційний номер фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності, юридична адреса працедавця), місце проживання, а також інформація щодо документального підтвердження місця проживання фізичної особи - іноземця в Україні. Таким документальним підтвердженням може бути посвідка про постійне або тимчасове проживання в Україні, документ, що посвідчує отримання статусу біженця чи притулку в Україні, реєстрація на території України паспортного документа, договір купівлі - продажу будинку (квартири), договір оренди будинку, квартири, іншого приміщення, придатного для проживання, договір дарування житла, лист власника приміщення (орендодавця) про згоду на проживання у приміщенні відповідної фізичної особи тощо. Про факт самостійного обрання (визначення) фізичною особою - іноземцем власного податкового статусу як резидента (на підставі письмової заяви) відповідний орган державної податкової служби письмово повідомляє працедавця (працедавців) рекомендованим листом.
олник Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> иностранец обращается в налоговую по месту своей
> прописки(регистрации). потом налоговая должна
> выслать на адрес предприятия эту справку о
> присвоении статуса рез-та. в моем случае налоговая
> ничего не высылала-отдали на руки иностранцу.


Моего "иностранца" налоговая по месту прописки просто послала. Мправку выдали по месту регистрвции предприятия.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00029799999999999