Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Возможно ли возложить обязанности кассира на лицо, которое оказывает бух. услуги предприятию по договору аутсорсинга?

Відправлено користувачем Musja 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Всем добрый день!

Возможно ли возложить обязанности кассира на лицо, которое оказывает бух. услуги предприятию по договору аутсорсинга, тоесть не является сотрудником этого предприятия? И можно ли с ним подписывать договор на мат ответственность? Спасибо.
тут- все написано, хотя ответ, может ли касиром быть лицо, не явлющееся работником (не имеющем трудового соглашения)- прямого ответа нет, но косвенные есть.- работник централизованной бухгалтерии иного юридического лица (но работник а не СПД)

----------------------

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Правління Національного банку України
від 15 грудня 2004 р. N 637


Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні


4.7. Керівник підприємства в разі зарахування на роботу касира укладає з ним договір про повну матеріальну відповідальність та ознайомлює його під підпис із вимогами цього Положення.

4.8. Касир відповідно до законодавства України несе повну матеріальну відповідальність за збереження всіх прийнятих ним цінностей. Касиру забороняється передовіряти виконання дорученої йому роботи іншим особам.

На підприємствах, які мають одного касира, у разі потреби тимчасової його заміни виконання обов'язків касира покладається на іншого працівника за письмовим наказом керівника. З цим працівником укладається договір про повну матеріальну відповідальність на час виконання ним обов'язків касира.

У разі відсутності касира (у зв'язку з хворобою тощо) цінності, що передані йому під відповідальність, перераховуються іншим касиром, якому вони передаються, у присутності керівника та головного бухгалтера або в присутності комісії, призначеної керівником підприємства. Про результати перерахування і передавання цінностей складається акт за підписами зазначених осіб.

Підприємства, штатним розписом яких не передбачено посади касира, виконання його обов'язків можуть покладати відповідно до письмового розпорядження керівника на бухгалтера чи іншого працівника, з яким укладається договір про повну матеріальну відповідальність.

4.9. На підприємствах, які мають відокремлені підрозділи або обслуговуються централізованими бухгалтеріями, оплату праці, виплати допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, стипендій та премій можуть проводити за письмовим наказом керівника інші, крім касирів, особи, з якими укладається договір, передбачений пунктом 4.7 цієї глави, і на яких покладаються обов'язки, установлені для касирів цим Положенням.

Следите за
[www.ukrnalogi.ho.ua]


Если есть кассовый аппарат, то кассир должен числится на предприятии, хотя бы по совместительству
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000281