Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Экспортеры!! А где Вы берете 5-ый лист ГТД? И когда его отдавать с деларацией НДС?

Відправлено користувачем Альонка 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
вроде ж в таможенном пакете только 4 листа? просить в таможне? письмо?
И по поводу сдачи его с декл НДС- в любом случае, или только при заполнении 25.1? Если 25,2, тоже подавать?
знакомый бух говорит, что отдает свой оригинал с отметкой таможни на обороте- товар фактично вивезено, а себе оставляет копию, как то странно..
У брокера

_____________________________________________________

"И сказали люди, это пришел тот, которого мы ждали" ©Л.И.Брежнев.
Трубы могут быть бумажными, но документы должны быть железными.


а у нас свой, штатный- мы брокера не нанимаем, так вот он утверждает, что в бланках ГТД их только 4- 3 для импорта (чем собственно мы и занимаемся), и 4- для экспорта- что единожды совершилиsmiling smiley)
/знакомый бух говорит, что отдает свой оригинал с отметкой таможни на обороте- товар фактично вивезено, а себе оставляет копию, как то странно.. /

так и есть, у Вас остается копия
Альонка Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> знакомый бух говорит, что отдает свой оригинал с > отметкой таможни на обороте- товар фактично
> вивезено, а себе оставляет копию, как то странно..

но факт. 5-го листа давно нет в природе, но в Декл по НДС это не отразили.
Делаете копию с Декл. Ваш брокер заверяет ее печатью таможни.
На вашем екз-отметка о вывозе-обязательно
И не забудьте сдать 1-ПП
Так ГТД надо к каждой декларации подавать или только когда на возмещение подаем?
надо к каждой

******************************************************
Всем бобра!
ПОРЯДОК
ЗАПОВНЕННЯ ТА ПОДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ З ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ

Затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 30 травня 1997 р. N 166
(у редакції наказу ДПА України
від 15 червня 2005 р. N 213)

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 червня 2005 р. за N 702/10982

[В текст внесено зміни та доповнення
Наказами Державної податкової адміністрації України від 26 січня 2007 р. N 30
від 20 серпня 2007 р. N 498
від 17 березня 2008 р. N 159
від 21 січня 2009 р. N 8]


4.2. У складі декларації повинні подаватися всі необхідні додатки до декларації, подання яких передбачено цим Порядком, у тому числі розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (додаток 5 до податкової декларації з податку на додану вартість та додаток 2 до податкової декларації з податку на додану вартість /скороченої/). У разі подання уточнюючих розрахунків, у яких проводиться коригування податкових зобов'язань та/або податкового кредиту, такі самі розшифровки подаються на суму уточнення, а також:
[Абзац перший пункту 4.2 розділу 4 викладено у новій редакції згідно з Наказом Державної податкової адміністрації України N 8 від 21.01.2009 р.]
у разі наявності експортних операцій –!!!!!!!!!!!!!!!!!! оригінали п'ятого основного аркуша (примірника декларанта) вантажної митної декларації (оригінали аркушів ВМД нової форми МД-2 з позначенням "3/8");
[Абзац другий пункту 4.2 розділу 4 викладено у новій редакції згідно з Наказом Державної податкової адміністрації України N 8 від 21.01.2009 р.]
У Вас деку не возьмут, или валютный сам тормошить начнет, как реестр получит.
Я подавала деку за июнь через електронку, все квитанции пришли, никто из налоговой не звонил. Так я теперь думаю, что делать: донести оригиналы ГТДешек, но кому: инспектору? Иеще вопросик: а что это за отметка на обороте - товар фактически вывезено? Разве овальная печать таможни не подтверждает этот факт вывоза?
я сдала деку с нотариальной копией (хотя сама не верила, что примут), себе оставила оригинал
я полгода сдавала деку с експортом вообще без ГТД - ни копии, ни оригинала не давала. принимали. в Печерском. хотя за июнь копию думаю сдать
n_kantymyr Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Я подавала деку за июнь через електронку, все
> квитанции пришли, никто из налоговой не звонил.
> Так я теперь думаю, что делать: донести оригиналы
> ГТДешек, но кому: инспектору? Иеще вопросик: а что
> это за отметка на обороте - товар фактически
> вывезено? Разве овальная печать таможни не
> подтверждает этот факт вывоза?

а мы вслед по почте отсылаем.
n_kantymyr Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> Я подавала деку за июнь через електронку, все
> квитанции пришли, никто из налоговой не звонил.
> Так я теперь думаю, что делать: донести оригиналы
> ГТДешек, но кому: инспектору? Иеще вопросик: а что
> это за отметка на обороте - товар фактически
> вывезено? Разве овальная печать таможни не
> подтверждает этот факт вывоза?


Да, на обороте обязательно должна быть круглая гербовая печать и именно она свидетельствует о пересечении границы. Если ее не поставить - может быть спор о применении "0" ставки НДС.
НУЛЬОВА СТАВКА ПДВ ТЕПЕР ЗНОВУ З ВІДМІТКОЮ МИТНИЦІ.
Коментар до постанови ВСУ від 20.05.2008 р. у справі N 08/164

“Дебет-Кредит” N 50, від 15 грудня 2008 р.

ПОЗИЦІЯ ДПІ

ТзОВ «П» донараховано ПЗ з ПДВ, адже за відсутності відмітки митниці про фактичне вивезення товарів за межі митної території України та дату такого вивезення підприємство не має прав на застосування нульової ставки ПДВ.

ПОЗИЦІЯ ПЛАТНИКА ПДВ

ТзОВ «П» правомірно застосувало нульову ставку з ПДВ при купівлі-продажу товарів, які призначені для споживання за митною територією України і факт переміщення яких через кордон засвідчено належно оформленою ВМД.

РІШЕННЯ СУДУ
ВСУ, розглянувши справу, дійшов висновку, що скарга ДПІ підлягає задоволенню з таких підстав. Скасовуючи рішення апеляційного суду, Вищий адміністративний суд України виходив із того, що відповідач дотримав вимоги пп. 6.2.1 п. 6.2 ст. 6 Закону про ПДВ. Проте з цим висновком погодитися не можна ось чому. ВІДПОВІДНО ДО зазначеної норми Закону за нульовою ставкою оподатковуються операції з продажу товарів, що були вивезені (експортовані) платником податку за межі митної території України. При цьому товари вважаються такими, у разі коли їх вивезення (експортування) засвідчене належно оформленою ВМД.
Таким чином, законодавець ставить право платника податку на застосування пільгової нульової ставки у залежність від факту перетинання митного кордону України товарами, що продаються (купуються). Цей факт має підтверджуватися належним чином оформленою ВМД, яка відповідає вимогам Інструкції про порядок заповнення вантажної митної декларації, затвердженої наказом ДМСУ від 09.07.97 р. N 307. Як убачається з матеріалів справи та правильно встановлено апеляційним судом, надана позивачем ВМД не відповідає встановленим вимогам, бо на ній немає відмітки про фактичне вивезення товарів, оподатковуваних за нульовою ставкою, за межі митного кордону України.
Оскільки позовні вимоги не ґрунтуються на вимогах податкового законодавства та не підтверджені належними доказами перетинання митного кордону товарами, що оподатковувалися за нульовою ставкою ПДВ, апеляційний суд дійшов правильного висновку про відмову у задоволенні позову.

ВІД РЕДАКЦІЇ
Наведена справа загалом ускладнена тим, що попередні суди встановили факт визнання недійсними окремих первинних документів, у т. ч. ЗЕД-контрактів. Проте ВАСУ своєю ухвалою за касаційною скаргою ТзОВ «П» дійшов висновку, що єдиною умовою для застосування нульової ставки ПДВ законодавством передбачено лише наявність належно оформленої ВМД. Водночас ВСУ чомусь пов'язав факт застосування нульової ставки ПДВ саме з відміткою митниці про фактичне вивезення товарів. У податковому роз'ясненні (наказ ДПАУ від 05.09.2002 р. N 418) говориться, що з метою підтвердження факту перетину товарами митного кордону України відповідно до постанови КМУ N 243 платник податку повинен отримати напис про фактичне вивезення експортованих товарів за межі митної території України, засвідчений гербовою печаткою митного органу і підписом відповідальної особи, який разом із розрахунком експортного відшкодування подається до податкового органу.
Однак, як правильно зазначено ще у постанові ВГСУ від 03.06.2003 р. у справі N А7367/1-21, положення Постанови N 243 спрямовані на врегулювання питання допустимості доказів, що можуть підтверджувати факт експорту та дають право на відшкодування бюджетної заборгованості, а не право на нульову ставку.
Для прикладу подамо іншу справу, в якій доводи ДПІ про відсутність відмітки митниці на кордоні після завершення митного контролю суд не врахував з огляду на те, що ВМД містять напис відповідальної особи митниці про вивезення товарів за межі митної території України. Причому цей факт також підтверджується й листом митного органу (див. Постанову ВГСУ від 21.07.2005 р. у справі N 11/169 — «ДК» N 39/2007, с. 49). Прикро, але наразі думка суду кардинально змінилася.
bnm Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> n_kantymyr Автор рядків:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Я подавала деку за июнь через електронку, все
> > квитанции пришли, никто из налоговой не звонил.
> > Так я теперь думаю, что делать: донести
> оригиналы
> > ГТДешек, но кому: инспектору? Иеще вопросик: а
> что
> > это за отметка на обороте - товар фактически
> > вывезено? Разве овальная печать таможни не
> > подтверждает этот факт вывоза?
>
> а мы вслед по почте отсылаем.


а в деке отмечаете, что подаете оригиналы ГТД?
Пришла к выводу (поправте, если ошибаюсь), что оригиналы ГТД подаются только когда плательщик принимает решение о возмещении и подает декларацию НДС с заявлением о возмещении
З-н НДС

...7.7.4. Платник податку, який має право на одержання бюджетного відшкодування та прийняв рішення про повернення повної суми бюджетного відшкодування, подає відповідному податковому органу податкову декларацію та заяву про повернення такої повної суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації. При цьому платник податку в п'ятиденний термін після подання декларації податковому органу подає органу Державного казначейства України копію декларації, з відміткою податкового органу про її прийняття, для ведення реєстру податкових декларацій у розрізі платників.

До декларації додаються розрахунок суми бюджетного відшкодування, копії погашених податкових векселів (податкових розписок), у разі їх наявності, та оригіналів п'ятих основних аркушів (примірників декларанта) вантажних митних декларацій, у разі наявності експортних операцій.

Форма заяви про відшкодування та форма розрахунку суми бюджетного відшкодування визначаються за процедурою, встановленою центральним податковим органом. .......
ПОРЯДОК
ЗАПОВНЕННЯ ТА ПОДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ З ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ

Затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 30 травня 1997 р. N 166
(у редакції наказу ДПА України
від 15 червня 2005 р. N 213)

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 червня 2005 р. за N 702/10982

[В текст внесено зміни та доповнення
Наказами Державної податкової адміністрації України від 26 січня 2007 р. N 30
від 20 серпня 2007 р. N 498
від 17 березня 2008 р. N 159
від 21 січня 2009 р. N 8]


4.2. У складі декларації повинні подаватися всі необхідні додатки до декларації, подання яких передбачено цим Порядком, у тому числі розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (додаток 5 до податкової декларації з податку на додану вартість та додаток 2 до податкової декларації з податку на додану вартість /скороченої/). У разі подання уточнюючих розрахунків, у яких проводиться коригування податкових зобов'язань та/або податкового кредиту, такі самі розшифровки подаються на суму уточнення, а також:
[Абзац перший пункту 4.2 розділу 4 викладено у новій редакції згідно з Наказом Державної податкової адміністрації України N 8 від 21.01.2009 р.]

у разі наявності експортних операцій –
!!!!!!!!!!!!!!!!!! оригінали п'ятого основного аркуша (примірника декларанта) вантажної митної декларації (оригінали аркушів ВМД нової форми МД-2 з позначенням "3/8";
[Абзац другий пункту 4.2 розділу 4 викладено у новій редакції згідно з Наказом Державної податкової адміністрації України N 8 від 21.01.2009 р.]
FyDD Автор рядків:
-------------------------------------------------------
> ПОРЯДОК
> ЗАПОВНЕННЯ ТА ПОДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ З
> ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ
>
> Затверджено наказом Державної податкової
> адміністрації України від 30 травня 1997 р. N 166
>
> (у редакції наказу ДПА України
> від 15 червня 2005 р. N 213)
>
> Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30
> червня 2005 р. за N 702/10982
>
> [В текст внесено зміни та доповнення
> Наказами Державної податкової адміністрації
> України від 26 січня 2007 р. N 30
> від 20 серпня 2007 р. N 498
> від 17 березня 2008 р. N 159
> від 21 січня 2009 р. N 8]
>
>
> 4.2. У складі декларації повинні подаватися всі
> необхідні додатки до декларації, подання яких
> передбачено цим Порядком, у тому числі розшифровки
> податкових зобов'язань та податкового кредиту в
> розрізі контрагентів (додаток 5 до податкової
> декларації з податку на додану вартість та додаток
> 2 до податкової декларації з податку на додану
> вартість /скороченої/). У разі подання уточнюючих
> розрахунків, у яких проводиться коригування
> податкових зобов'язань та/або податкового кредиту,
> такі самі розшифровки подаються на суму уточнення,
> а також:
> [Абзац перший пункту 4.2 розділу 4 викладено у
> новій редакції згідно з Наказом Державної
> податкової адміністрації України N 8 від
> 21.01.2009 р.]
>
> у разі наявності експортних операцій –
> !!!!!!!!!!!!!!!!!! оригінали п'ятого основного
> аркуша (примірника декларанта) вантажної митної
> декларації (оригінали аркушів ВМД нової форми МД-2
> з позначенням "3/8";
> [Абзац другий пункту 4.2 розділу 4 викладено у
> новій редакції згідно з Наказом Державної
> податкової адміністрації України N 8 від
> 21.01.2009 р.]


Да, но где ж набраться оригиналов: если я подаю оригиналы и с декой за период, в котором были експортные операции, и с декой, когда подаю на возмещение (ведь право на возмещение возникает только в следующем периоде)?
Интересная мысль. Я на возмещение не подавал и такое не согласование пропустил.
Еще один пример нестыковки законодательства
Хотела сегодня проконсультироваться в своей налоговой, так консультатнт по НДС на больничном. В свете последних изменений я бы тоже туда пошла.
Можно позвонить на конс. линии
хотя может вам лучше получить писмьменное разъяснение??
т.к. устное не приложишь, сами знаете
Дозвонилась в консультационный центр. Сказали, что оригиналы подавать или с декларацией при наличии экпортных операций, или вместе с заявлением на возмещение
Мы сначала сдавали оригинал, потом при очередной проверке инспектор тихонько посоветовала сдавать копии, теперь сдаем копии, но обязательно с сопроводительным письмом под роспись.

У подруги, когда проверяли возмещение, инспектор пытался не принять на основании того, что нет оригинала. Она говорит, так я же вам сдавала, он отвечает, помню, но чем докажете. Благо у нее было такое письмо.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00084100000000001