Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

курсовая разница

Відправлено користувачем fishman 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
курсовая разница
Облагается ли НДС и прибылью позитивная сумма курсовой разницы? (разница между суммой таможенной стоимости ввезеного товара и суммой стоимости купленной валюты). Ввезли 1600 грн = 200$*8 купили валюту 200$*7.8=1560 грн. Разница 40 грн.
Re: курсовая разница
что за фантазии??
откуда прибыль и ндс?
Re: курсовая разница
что за фантазии??
откуда прибыль и ндс?
просто не забудьте что ВР=бал.ст-ти валюты = купили валюту 200$*7.8=1560 грн


Re: курсовая разница
а если товар получили 29.06. и в валовые расходы включили по ГТД, а расчитались 07.07. получилось что завысили ВР
Re: курсовая разница
есть два мнения
1- ГНА: без предоплаты ВР по приходованию по ВМД без пересчета
2 по закону : ВР=бал.ст-ти валюты оплаченой за товар
Выбирайте
Но если 1-й --то это не ошибка, не завышение
просто ВР минус 40

я коротко, почитайте письма ГНА, конс.
Re: курсовая разница
Ок. Тогда что за сумма у меня аккамулируется по сч 714
Re: курсовая разница
714-Доход от операционной курсовой разницы-
ВСЕ ПРАВИЛЬНО, НО ЭТО ЖЕ БУХ УЧЕТ

Если грубо, то 732 тоже аккумулирует
fishman, не переживайте, Вы ничего не завысили. smiling smiley


***

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Л И С Т
31.01.2004 N 1557/7/15-1117

Щодо питань оподаткування

У зв'язку з численними запитами органів державної податкової служби та платників податків щодо обліку вартості іноземної валюти Державна податкова адміністрація повідомляє.

Питання формування інформації про операції підприємства в іноземних валютах та відображення показників статей фінансової звітності господарських одиниць підприємства за межами України в грошовій одиниці України в бухгалтерському обліку визначається згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 21 "Вплив змін валютних курсів" ( z0515-00 ) (далі - П(С)БО 21).

Так, пунктом 6 П(С)БО 21 ( z0515-00 ) визначено, що сума авансу (попередньої оплати) в іноземній валюті, одержана від інших осіб у рахунок платежів для поставлення готової продукції, інших активів, виконання робіт і послуг, при включенні до складу доходу звітного періоду перераховується у валюту звітності із застосуванням валютного курсу на дату одержання авансу. У разі одержання від покупця авансових платежів в іноземній валюті частинами та відвантаження частинами покупцеві немонетарних активів (робіт, послуг) дохід від реалізації активів (робіт, послуг) визнається за сумою авансових платежів із застосуванням валютних курсів виходячи з послідовності одержання авансових платежів.

З метою оподаткування облік балансової вартості іноземної валюти відповідно до пп. 7.3.6 п. 7.3 ст. 7 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" ( 334/94-ВР ) здійснюється за
оцінкою її середньозваженої вартості відповідно до правил Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 9 "Запаси".

Що стосується визначення сум валових витрат при купівлі товарів за іноземну валюту, то відповідно до підпункту 11.2.3 пункту 11.2 статті 11 Закону України "Про оподаткування прибутку
підприємств" (далі - Закон) датою збільшення валових витрат платника податку при здійсненні ним операцій з особами, які є нерезидентами, є дата оприбуткування платником податків товарів.

Підпунктом 7.3.2 п. 7.3 ст. 7 Закону передбачено, що витрати, понесені (нараховані) платником податку в іноземній валюті протягом звітного періоду у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг), вартість яких відноситься до валових витрат такого платника податку, визначаються у сумі, що має дорівнювати балансовій вартості такої іноземної валюти, визначеної згідно із положеннями підпунктів 7.3.1, 7.3.4, 7.3.6 статті 7, і не підлягають перерахуванню у зв'язку із зміною обмінного курсу гривні протягом такого звітного періоду.

Підпунктом 7.3.1 визначено, що доходи, отримані (нараховані) платником податку в іноземній валюті у зв'язку з продажем товарів (робіт, послуг) протягом звітного періоду, перераховуються в гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діяв на дату отримання (нарахування) таких доходів, і не підлягають перерахуванню у зв'язку зі зміною обмінного курсу гривні протягом такого звітного періоду.

Балансова вартість іноземної валюти, отриманої платником податку у зв'язку з таким продажем (виручка в іноземній валюті), визначається за курсом, зазначеним у першому абзаці підпункту 7.3.1.

Отже, порядок визначення балансової вартості іноземної валюти для визначення валових витрат, нарахованих в іноземній валюті, такий же, як і для визначення валових доходів, отриманих в
іноземній валюті.

Тобто балансова вартість іноземної валюти для визначення валових витрат, понесених платником податку в іноземній валюті, розраховується шляхом перерахування в гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діяв на дату отримання (нарахування) таких витрат.

Виходячи з викладеного, платник податку при отриманні імпортних товарів на валові витрати відносить суми, які розраховані шляхом перерахування вартості товарів в гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діяв на дату отримання таких товарів.

При цьому відповідно до пп. 7.3.3 заборгованість в іноземній валюті не виникає і тому перерахунок валових витрат на момент оплати товару не відбувається.

Заступник Голови Ю.Гриб

__________________________________________
Покупаю за 100, продаю за 500, и на эти 5 % живу.
Re: курсовая разница
Письмо только немнооожечко старовато хотя с кодом /7/-вроде как для всех.
А на практике смотрят на более выгодную позицию,
т.е. курс поднимается-все ок, ВР не пересчитываем,
а вот если опускается- отсторнируй!!!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031599999999998