Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

ПДВ як включити под.накладні за минулі місяці

Відправлено користувачем marinahust 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Як правильно заповнити декл.ПДВ якщо при перевірці виявлено накладні без печатки./травень-червень 2010/Отримали оригінали.Хочу включити ці суми у декларацію за вересень 2010
Отразить как текущие через приложение 5.
Или за один период через приложение 1.
Уточнёнка.
ДПАУ роз’яснила особливості податкового обліку податкових накладних, отриманих у періодах, відмінних від періодів їх виписки

Лист ДПАУ від 18.08.2010 р. №16847/7/16-1517-26 «Про податкові накладні, отримані у періодах, відмінних від періодів їх виписування»
ДПАУ роз’яснила питання щодо особливостей податкового обліку податкових накладних, отриманих у періодах, відмінних від періодів їх виписки.

Податкова накладна видається платником, який поставляє товари (послуги), на вимогу їх отримувача, та є підставою для нарахування ПК. Датою виникнення права платника на ПК є дата здійснення першої з подій:

— або дата списання коштів з банківського рахунка платника в оплату продукції, дата виписки відповідного рахунка (товарного чека) — в разі розрахунків з використанням кредитних дебетових карток або комерційних чеків;

— або дата отримання податкової накладної, що засвідчує факт придбання платником продукції.

Дата отримання податкової накладної вказується у гр. 2 розділу I реєстру отриманих та виданих податкових накладних.

Платники подають до ДПС на безоплатній основі разом з податковою декларацією за відповідний звітний період копії реєстрів виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді.

Виправлення помилки в реєстрі здійснюється у момент виявлення таких помилок коректурним методом або методом «сторно». Застосування коректурного методу виправлення помилки допускається лише до реквізиту, виправлення якого не призводить до змін показників у реєстрі. Коригування помилкових записів у реєстрі не потребує формування нових (уточнюючих) реєстрів.

Тож, податкові накладні, обґрунтовано отримані у періодах, наступних за періодами їх виписки, відображаються у розділі I реєстру отриманих та виданих податкових накладних за датою їх отримання. Податковий кредит, сформований на підставі таких податкових накладних, розшифровується у ряд. II дод. 5 «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» до податкової декларації з ПДВ із зазначенням періоду виписки податкових накладних і відповідно декларується у ряд. 10.1 податкової декларації (див. також лист ДПАУ від 18.04.2008 р. №8109/7/16-1117).

ДПАУ також зазначає, що абзаци 5 та 12 листа ДПАУ від 04.11.2009 р. №24259/7/16-1517-26 (http://news.dtkt.com.ua) не застосовуються. Тож відображення у податковій звітності податкових накладних не здійснюється шляхом відображення їх у ряд. 16.4 «Інші випадки» декларації з ПДВ, а нарахування ПК з використанням ПН, отриманої у попередніх звітних періодах з порушенням вимог пп. 7.5.1 п. 7.5 ст. 7 зазначеного Закону про ПДВ, не є підставою для проведення позапланової виїзної перевірки такого платника.

Маріанна ХОМІЦКА, «Дебет-Кредит»


Девочки подскажите после налогового кодекса все осталось так же в додатке № 1???

Заранее большое спасибо за любую информацию
Нет уже в додатке 1 sad smiley
Если проходит, то в додатке 5. Иначе в уточненке с декларацией или отдельно. Если в результате в итоге исправляемой декларации поменяются минусовые строки, то тут начинаются загадки, куда переносить angry smiley
Я еще больше запуталась. Как же теперь лучше провести налоговые за апрель в отчете за май
я провржу через 5 додаток. Голосеевка- нормлаьно принимает
Я тоже провожу через додаток 5. налоговики не возмущаются.
А когда сдавала за май интересовались какая фирма позно прислала НН. Сказала что Оптима-телеком (Днепропетровск, бабушкинская) они себе отметили в каком то файле и все.
Quote
Михаил
через додаток 5 в 10.1

я все так (365дней) вношу в деку
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00034599999999999