Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

ТОВ і ТзОВ

Відправлено користувачем Нечемнуся 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
ТОВ і ТзОВ
в статуті наша фірма ТОВ ... але маю кілька податкових накладних, видаткових і актів на ТзОВ... вирішила попросити переробити податкові і задумалась, чи ще просити за накладні і акти, чи в цих документах це менш суттєво??? хто що порадить????
Re: ТОВ і ТзОВ
лучше все переделать как надо.
а то б(з)дительных проверяющих может натолкнуть на нехорошие мыслиsad smiley
Re: ТОВ і ТзОВ
формально - неправильное указание наименования можно трактовать как нарушение.

а суды сейчас не на стороне налогоплательщика...


Re: ТОВ і ТзОВ
та я теж так думаю, просто до деяких бухгалтерів аж страшно підходити по цьому питанню... треба чукулядку піти купити confused smiley
Re: ТОВ і ТзОВ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ЛИСТ
від 10.12.2003 р. N 10138/6/19-2415
Державна податкова адміністрація України розглянула ваш лист від 28.11.2003 р. N 738 щодо порядку заповнення податкової накладної в частині зазначення назви покупця, і повідомляє наступне.
Порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 30.05.97 N 165 "Про затвердження форм податкової накладної, книги обліку придбання та книги обліку продажу товарів (робіт, послуг), порядку їх заповнення", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 23.06.97 за N 233/2037.
Пунктом 2 Порядку визначено, що податкову накладну складає особа, яка зареєстрована як платник податку в податковому органі і якій присвоєно індивідуальний податковий номер платника податку на додану вартість.
Поряд з цим пунктом 5 зазначеного Порядку передбачено, що податкова накладна вважається недійсною у разі її заповнення іншою особою, ніж вказаною у пункті 2 даного Порядку.
Згідно з підпунктом 7.2.1 пункту 7.2 статті 7 Закону України від 03.04.97 N 168/97-ВР "Про податок на додану вартість" податкова накладна повинна містити: порядковий номер і дату виписування податкової накладної; назву юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість; податковий номер платника податку (продавця та покупця); місце розташування юридичної особи або місце податкової адреси фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість; опис (номенклатуру) товарів (робіт, послуг) та їх кількість (обсяг, об'єм); повну назву отримувача; ціну продажу без врахування податку; ставку податку та відповідну суму податку в цифровому значенні; загальну суму коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку.
Виходячи з вищевикладеного відсутність хоча б одного з цих реквізитів позбавляє покупця права на включення до податкового кредиту витрат зі сплати податку на додану вартість на підставі такої накладної.
Дане питання висвітлене в оглядовому листі Вищого господарського суду від 23.11.2001 N 01-8/1271.
Щодо необхідності здійснення повного запису в податковій накладній (поле "Особа (платник податку) - покупець") виду організаційно-правової форми підприємства: Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ), Відкрите акціонерне товариство (ВАТ) та інші, то слід зазначити таке.
Відповідно до статті 9 Закону України від 27.03.91 N 887-XII "Про підприємства в Україні" у найменуванні підприємства, яке визначається в статуті, повинно зазначатися його назва і вид. При цьому перелік видів підприємств, які можуть діяти в Україні, викладено в статті 2 цього Закону (приватне, колективне, державне підприємства та інші).
Таким чином, з урахуванням вищевикладеного, скорочений вид підприємства-покупця або підприємства-продавця з його назвою (наприклад, ТОВ "Зеніт"), зазначений у податковій накладній, за наявності всіх інших вищезгаданих реквізитів, не може бути підставою для визначення такої податкової накладної недійсною.

Заступник Голови М. В. Степанов



Надруковано:
"Все про бухгалтерський облік",
N 120, 15 грудня 2003 р.

© Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА», 1991 - 2010
© ТОВ «ЛІГА:ЗАКОН», 2007 - 2010
Re: ТОВ і ТзОВ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ 
ЛИСТ 
від 10.12.2003 р. N 10138/6/19-2415

Головне - 10.12.2003
Re: ТОВ і ТзОВ
поэтому важно, как именно указано сокращенное название в уставных документах.
в накладных должно быть так же.
они должны указывать сокр. наименование, именно как у Вас в уставе. А Вы должны их об этом проинформировать.

в противном случае у Вас могут быть проблемы с НК.
суды сейчас на стороне ГНС.
Re: ТОВ і ТзОВ
дякую smiling smiley та те, що треба міняти накладні це я зрозуміла навіть з Закону... там чітко написано... але трохи тягнула з тим питанням, бо боюсь деяких бухгалтерів smiling smiley
Re: ТОВ і ТзОВ
Какая может быть проблема с правильным написанием названия своего предприятия ?
Свою фамилию без ашипок пишите в документах ? Инициалы сходятся с паспортом ?

Паспорт предприятия - его Устав, выписки из паспорта - свидетельство и справка ЕГРПОУ.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000496