Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Коригування при повернені (неоподатковувані операції)

Відправлено користувачем Oleg_s 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Підприємство на загальні системі (платник ПДВ) продає реалізаторам підприємцям газети(звільнені від ПДВ ст.5.1.2) і відповідно виписує податкові(із "Без ПДВ ст.5.1.2" ), які залишаються на підприємстві.
Періодично підприємці-реалізатори (всі неплатники ПДВ) повертають нереалізавані газети.

Чи потрібно виписувати коригування при повернені, до раніше виписаної податкової ???????
Як правильно подати уточнення в податкову, інспектор каже щоб подавати уточнюючий розрахунок(додаток 5) без додатків і в рядку 2 коригувати рядок 4 з декларції із знаком "-"....?????

Мені здається, що мої коригування мали попасти в рядок 8.3 декларації і додаток 1 до декларації, відповідно коригувати треба в уточнюючому розрахунку рядок 8.3 декларації і додавати додаток 1, але в рядку 2 уточнюючого розрахуку(додаток 5) немає для коригування рядка 8.3.....

Які рядки коригувати і чи треба здавати якісь додатки в податкову (крім уточнюючого розрахуноку(додаток 5))???


инспектор прочитал свежее письмо ГНАУ - это они такое рекомендуют
с моей точки зрения - полныйбред подавать уточненку - ведь вы не уточняете показатели предыдущего периода!!!!! они остаются такими же!!

более того, при освобожденных операциях вы выписываете НН. Значит, обязаны выписать и корректировку к этой НН. И отразить ея в деке
Quote
Виктория-3
инспектор прочитал свежее письмо ГНАУ - это они такое рекомендуют
с моей точки зрения - полныйбред подавать уточненку - ведь вы не уточняете показатели предыдущего периода!!!!! они остаются такими же!!

Чи не можна лист почитати, про що йде мова ???????
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 06.10.2010 р. N 12659/5/16-1516

Про відображення в декларації з ПДВ неоподатковуваних операцій повернення товарів або передоплати

Державна податкова адміністрація України розглянула лист Національного банку України <...> щодо відображення в податковій декларації з ПДВ операцій повернення товарів або передоплати за непоставлені товари (послуги), операції з поставки яких не підлягають оподаткуванню ПДВ згідно зі статтею 3 Закону України "Про податок на додану вартість" (далі - Закон), і повідомляє.

Відповідно до вимог статті 7 Закону платники податку зобов'язані вести окремий облік операцій з поставки та придбання товарів (послуг), які не є об'єктом оподаткування, при цьому податкові накладні складаються лише для операцій, що оподатковуються і звільнені від оподаткування.

При здійсненні операцій з поставки товарів (послуг), які не є об'єктом оподаткування ПДВ, податкові зобов'язання та податковий кредит у постачальника та покупця відповідно не виникають.

Таким чином, при поставці товарів (послуг), поставка яких не є об'єктом оподаткування ПДВ згідно з п. 3.2 статті 3 Закону, податкова накладна не складається, а при поверненні таких товарів (чи передоплати за товари, послуги) розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної не складається.

При цьому операції з поставки товарів (послуг), що не є об'єктом оподаткування згідно з п. 3.2 статті 3 Закону, та операції з придбання зазначених товарів (послуг) відображаються у податковій декларації з ПДВ (рядки 3 та 11.2) та у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних.

При заповненні реєстру виданих та отриманих податкових накладних у графах 2, 3, 4 розділу I та графах 2, 3 розділу II зазначаються відповідні реквізити документа, що засвідчує факт поставки (придбання) товарів (послуг), що не є об'єктом оподаткування.

Враховуючи те, що при поверненні товарів (чи передоплати за товари, послуги), операції з поставки яких не є об'єктом оподаткування ПДВ, розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної не складається, рядки 8 та 16 податкової декларації не заповнюються, а тому відобразити операції з повернення зазначених товарів (чи передоплати за такі товари, послуги) можна шляхом подання уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ (додаток 5 до Порядку заповнення та подання податкової декларації з ПДВ). При цьому у рядках 2.1 та 3.1 зазначаються коди рядків декларації, які повинні бути відкориговані, і відповідно заповнюються рядки 2.2 та 3.2 уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ (рядки 2.3 та 3.3 не заповнюються).

Що стосується коригування обсягів придбаних з ПДВ товарів (робіт, послуг, об'єктів основних фондів), що використовуються в операціях, які не підлягають оподаткуванню ПДВ (рядок 10.2 декларації), то слід зазначити наступне.

При придбанні з ПДВ товарів (робіт, послуг, об'єктів основних фондів), що використовуються в операціях, які не підлягають оподаткуванню ПДВ, право на податковий кредит, відповідно до останнього абзацу підпункту 7.4.1 пункту 7.4 статті 7 Закону, не виникає. При цьому зазначені операції відображаються у рядку 10.2 розділу II податкової декларації з ПДВ.

При коригуванні обсягів придбаних з ПДВ товарів (робіт, послуг, об'єктів основних фондів), що використовуються в операціях, які не підлягають оподаткуванню ПДВ, податковий кредит покупця не коригується у зв'язку з його відсутністю, а обсяги, які підлягають відповідному коригуванню, відображаються в уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ.

Коригування податкових зобов'язань постачальника таких товарів (робіт, послуг, об'єктів основних фондів) відбувається у загальновстановленому порядку.

  Заступник Голови 
О. Любченко 
Наскільки я розумію мова в листі йде про операції які не є об"єктом оподаткування (ст.3 закону ПДВ), а в нас операції звільнені від оподаткування (ст.5), то чи можна застосовувати лист в нашому випадку ?????

Як тоді правильно подати коригування???
так, как я написала выше - корректировка к НН, заполнение стр.8.3 и прил.1 к деке
Quote
Виктория-3
так, как я написала выше - корректировка к НН, заполнение стр.8.3 и прил.1 к деке

певно так буде не дуже добре, бо рядок 8.3 має дві колонки - а у вас в колонці Б має бути Х, а це не передбачено. Певно логічніше коригувати рядок 4

просто зменшувати рядок 4, де відображаються обсяги поставки, тобто враховувати повернення в рядок 4 зі знаком мінус

ну...мабуть, можна і так зробитиsmiling smiley
я завжди робила через 8.3
Quote
Виктория-3
ну...мабуть, можна і так зробитиsmiling smiley
я завжди робила через 8.3

тобто нормально сприймали подачу деки із заповненим рядком 8.3 тільки колонки А і з порожньою колонкою Б?

Quote
Galla
певно так буде не дуже добре, бо рядок 8.3 має дві колонки - а у вас в колонці Б має бути Х, а це не передбачено. Певно логічніше коригувати рядок 4

так мені і інспектор каже, але я щось засумнівався, а чи не хоче вона мене "підставити" smiling smiley
я делаю так же, как и Виктория- с заполнением 8.3. и пустой колонкой Б,
единственный момент- ОПЗ (программулина налоговой) утверждает, что в дод 1 (розрах коригування), где я показываю неплательщика НДС (например, ЧПешника единщика)- там где ИНН, не может быть Х, ну или пусто. Отправляю так, принимают.
ПИТАННЯ: що буде, якщо зробити "неправильно"(як радить інспектор) і відкоригувати рядок 4 ??????
Quote
Мавка
Я коригую рядком 4

Крім коригування, довідку (розшифровка п.4 деклароації) подавати, чи достатньо коригування (дод.5)????
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000384