Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Маркетинговые услуги и ВР !

Відправлено користувачем tiger1 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Расходы на маркетинг отражаются в составе ВР, если они соответствуют расходам на предпродажные и рекламные мероприятия и при наличии документов, подтверждающих связь таких расходов с хоздеятельностью предприятия???

А если мы хотим исследовать определенный сегмент рынка, просчитать инвестиционную привлекательность нового для нас направления, в котором планируем работать -этот вид маркетинговых услуг что, нельзя отнести в ВР??????

Помогите,пожалуйста,разобраться-можем или нет отнести на ВР?
Эх), ну может, все-таки ,подскажете, можем или нет в полном объеме отнести на ВР???????
Можно конечно,
только отчет приложите маркетинговый, толстый такой, з картингами

Правда есть умники, которые считают маркетинговые исследования затратами дв.назначения. Но - пустое.
100% ВР, если не будет доказано, что никаких исследований не было, а просто тупой обн


Випадково натрапила:

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
м. Київ К-35352/09
у справі № 2-а-217/08

Що ж до висновків податкового органу про необґрунтованість віднесення позивачем до складу валових витрат підприємства отриманих послуг по питанням комерційної діяльності і керування підприємством, зокрема, інформаційно-консультативних послуг, посередницьких послуг в торгівлі, послуг по розробці програмного забезпечення, судова колегія касаційної вважає, що в акті перевірки відповідачем безпідставно розширено низку документів, якими повинен підтверджуватися факт надання маркетингових та інших послуг.
Так, згідно з абзацом четвертим п.п. 5.3.9 п. 5.3 ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»не належать до складу валових витрат будь-які витрати, не підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими документами, обов'язковість ведення і зберігання яких передбачена правилами ведення податкового обліку.
Разом з тим, у листі Державної податкової адміністрації України від 08.04.2008р. №3146/6/15-016 зазначено, що частиною другою та третьою статті 9 Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні»передбачається, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, що фіксують факт здійснення господарської операції. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення.
При цьому діючим законодавством не встановлено конкретного переліку документів для підтвердження витрат на маркетинг.
Отже, для підтвердження включення витрат на маркетинг до складу валових витрат необхідні документи, оформлені відповідно до вимог, встановлених статтею 9 Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні», зокрема:
- документи, що підтверджують факт отримання маркетингових послуг від іншої особи;
- документи, що підтверджують зв'язок понесених витрат із господарською діяльністю платника податку.
Отже, як вірно встановлено судами першої та апеляційної інстанцій, висновки акта перевірки щодо зайвого віднесення позивачем до складу валових витрат вартості зазначених вище отриманих послуг не ґрунтуються на нормах закону та не містять посилань на первинні або інші документи, які зафіксовані в бухгалтерському та податковому обліку, що б підтверджували наявність факту порушення податкового законодавства з боку позивача.
Вот спасибо))), Ukrnalog и Люба П !
Дуже ризиковано, особливо, якщо чимала вартість.
Да,согласна, для налоговиков это всегда будут "непонятные, мутные" услуги!
Но если первичные документы будут, что им останется делать-только пить кровь(( ...Но ведь есть у людей затраты на подобные услуги, неужели у большинства их снимают? И наличие всей первички не помогает ?
тут требуются не только документы, а и профессионализм
При отнесении на ВР маркетинговых услуг документы должны быть железными. Просто акт выполненных работ не пройдет, еще нужно само исследование - маленький томик букв, картинок и графиков (о чем уже упоминали).
Вот на одном предприятии при проверке снимали все маркетинговые услуги полученные от Метро (в реальности этих услуг сомневаться не приходится, кто работает с Метро, тот понимает).
А налоговикам просто не нравится формулировка "маркетинговые услуги". Напишите - исследование рынка, или еще что нибудь.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000305