Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

Відповідальність за відсутність журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових документів

Відправлено користувачем Maksimka 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Будь ласка, что знає: яка існує відповідальність за відсутність журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових документів? Наскільки це жахливо для підприємства?
Кассовую книгу можно и в электроном виде вести. А кассовые ордера оформлять нужно полюбому. Если их не выписывать, штраф в 5-ти кратном размере.
Тут имееться ввиду журнал а не сами ордера, покрайней мере я так поняла....


а в 5ти кратном размере чего? // Как чего? Неоприходованных денежных средств (сумма ПКО)
Оприходованием согласно Постановлению НБУ, являеться выдача КО или проведение через РРО.
Причем не оприходование являеться отсутствие подписи в кассовых документах, а не отсутствия журналов.

оприбуткування готівки - проведення підприємствами і підприємцями обліку готівки в касі на повну суму її фактичних надходжень у касовій книзі, книзі обліку доходів і витрат, книзі обліку розрахункових операцій;


3.11. Касові ордери до передавання в касу реєструються бухгалтером у журналі реєстрації прибуткових і видаткових касових документів. Видаткові касові ордери, що оформлені на підставі видаткових відомостей на виплати, пов'язані з оплатою праці, реєструються після здійснення цих виплат.
Реєстрація касових ордерів і видаткових відомостей може здійснюватися за допомогою комп'ютерних засобів, які забезпечують формування і роздрукування потрібних касових документів. Водночас у документі "Вкладний аркуш журналу реєстрації прибуткових і видаткових касових ордерів", який формується і роздруковується за відповідний день, забезпечується також формування даних для обліку руху коштів. { Абзац другий пункту 3.11 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою Національного банку N 454 ( z1362-06 ) від 13.12.2006 }


2.6. Уся готівка, що надходить до кас, має своєчасно (у день одержання готівкових коштів) та в повній сумі оприбутковуватися.
Оприбуткуванням готівки в касах підприємств, які проводять готівкові розрахунки з оформленням їх касовими ордерами і веденням касової книги відповідно до вимог глави 4 цього Положення, є здійснення обліку готівки в повній сумі її фактичних надходжень у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів.
У разі проведення готівкових розрахунків із застосуванням РРО або використанням РК оприбуткуванням готівки є здійснення обліку зазначених готівкових коштів у повній сумі їх фактичних надходжень у книзі обліку розрахункових операцій на підставі фіскальних звітних чеків РРО (даних РК).
Підприємствам, яким Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" ( 265/95-ВР ) надано право проводити розрахунки готівкою із споживачами без використання РРО та РК і специфіка функціонування яких унеможливлює оформлення ними кожної операції касовим ордером (продаж проїзних і перевізних документів; білетів державних лотерей; квитків на відвідування культурно-спортивних і видовищних закладів тощо), дозволяється оприбутковувати готівку наприкінці робочого дня за сукупністю операцій у цілому за робочий день з оформленням касовими документами і відображенням у відповідній книзі обліку.
Суми готівки, що оприбутковуються, мають відповідати сумам, визначеним у відповідних касових (розрахункових) документах.




Следовательно, 5 ти кратный штраф применить нельзя, если Ко и ВО выдаються, Кассовая книга ведеться.
Следовательно, 5 ти кратный штраф применить нельзя, если Ко и ВО выдаються, Кассовая книга ведеться.//
Безусловно. Кто против? Олег и ответил, что главное ПКО и РКО, а не книга регистрации
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00050099999999997