Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Договор комиссии по-новому

Відправлено користувачем Ель 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
С НДС вроде мне все более менее понятно (кому интересно - п.п. «е» п. 14.1.191, п. 189.4 НК),

вот не понятно с прибылью:
Что имелось ввиду в п. 137.5 ст. 137, в аспекте двух других приведенных статей: комиссия - "не продаж" , "не включення до ВД".
надеюсь речь идет о комиссионном вознаграждении...
У кого какие мнения? может еще есть где загадочный пунктик....

14.1.202. продаж (реалізація) товарів - будь-які операції, що здійснюються згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими господарськими, цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на такі товари за плату або компенсацію незалежно від строків її надання, а також операції з безоплатного надання товарів. Не вважаються продажем товарів операції з надання товарів у межах договорів комісії (консигнації), поруки, схову (відповідального зберігання), доручення, довірчого управління, оперативного лізингу (оренди), інших цивільно-правових договорів, які не передбачають передачі прав власності на такі товари;


Стаття 137. Порядок визнання доходів
137.5. У разі продажу товарів за договором комісії (агентським договором) платником податку - комітентом датою отримання доходу від такого продажу вважається дата продажу товарів, що належать комітенту, яка зазначена у звіті комісіонера (агента).

153.4. Оподаткування операцій з борговими вимогами та зобов'язаннями.

153.4.1. З урахуванням особливостей, установлених цим розділом, не включаються в дохід і не підлягають оподаткуванню кошти або майно, залучені платником податку у зв'язку з:

залученням платником податку майна на підставі договору концесії, комісії, консигнації, довірчого управління, схову (відповідального зберігання), а також згідно з іншими цивільно-правовими договорами, що не передбачають передачу права власності на таке майно, з урахуванням положень пункту 153.7 цієї статті;

__________________________________________
Космическое изобилие проявляется потоком денег в моей жизни!

Передача в рамках договора комиссии - это передача товара от комитента к комиссионеру для продажи этого товара комиссионером третьему лицу. Такая передача товара не является продажей коминта комиссионеру (14.1.202, 153.4.1). Но в момент продажи комиссионером товара третьему лицу фактически происходит продажа комитента такого товара такому третьему лицу, и дата такой продажи должна быть указана в отчете комиссионера (137.5)
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00032399999999999