Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

плата за воду - теперь платим ...

Відправлено користувачем Ляля - Оля 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 4 з 9    Сторінки: Попередні123456789Наступна
а як його знайти в опз, підкажіть номер звіту
вот появилось загадочное разъяснение ГНАУ - хотелось бы выслушать мнения - типа кто как его понимает...
а то я не понимаю вовсе...smiling smiley

# Хто є платником збору за спеціальне використання води у разі сплати орендарем комунальних послуг (у т.ч. плати за використання водних ресурсів, передбаченої згідно з договором оренди приміщення), за умови якщо орендодавцем укладено договір на поставку води?
# Коротка відповідь : У разі сплати орендарем орендодавцю за договором оренди комунальних послуг (в тому числі плати за користування водою), платником збору за спеціальне використання води є орендар. При цьому орендар буде вторинним водокористувачем і платником збору за спеціальне водокористування у разі укладання договору на поставку води.

Скрытый текст: Скрыть
# Повна відповідь : Згідно із п.323.6 ст.323 розділу ХVІ „Збір за спеціальне використання води” Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі - ПКУ) платниками збору є водокористувачі - суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва. Відповідно до п.326.2 ст.326 ПКУ збір обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших водокористувачів) водних об’єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок збору та коефіцієнтів. За обсяги води, переданої водокористувачем - постачальником іншим водокористувачам без укладення з останніми договору на поставку води, збір обчислюється і сплачується таким водокористувачем - постачальником. Згідно із п.326.12 ст.326 ПКУ органи, що видають дозволи на спеціальне водокористування, щороку до 20 січня подають органам державної податкової служби та органам водного господарства інформацію про водокористувачів, яким видано такі дозволи. Водокористувачі, яким видано дозволи на спеціальне водокористування та які здійснюють постачання води іншим водокористувачам, щороку до 20 січня подають органам державної податкової служби та органам водного господарства перелік водокористувачів - абонентів. У разі зміни умов водокористування, видачі протягом року нових дозволів на спеціальне водокористування, укладення договорів на поставку води водокористувачі, які отримали переоформлені дозволи на спеціальне водокористування, договори на поставку води, зобов’язані протягом 10 днів повідомити про це органам державної податкової служби та органам водного господарства. Таким чином, у разі сплати орендарем орендодавцю за договором оренди комунальних послуг (в тому числі плати за користування водою), платником збору за спеціальне використання води є орендар. При цьому орендар буде вторинним водокористувачем і платником збору за спеціальне водокористування у разі укладання договору на поставку води.
Это шо ж теперь и за воду придется платить, если мы арендуем помещение и орендатель нам выставляет счет на коммунальные, в т.ч. воду указывет???????? Афигеть !!!!! а за воздух не надо платить еще????? никто не встречал еще такую декларацию и срок подачи ??? >grinning smiley<


Написано: у разі укладання договору, а договора на поставку воды нету, есть компенсация ком услуг.
Если будет договор, между орендодателем и оренатором, тогда вторинний користувач, без лимитов, сбор в пятикратном размере.
Quote
IRINA_KASYAN@bigmir.net
Написано: у разі укладання договору, а договора на поставку воды нету, есть компенсация ком услуг.
Если будет договор, между орендодателем и оренатором, тогда вторинний користувач, без лимитов, сбор в пятикратном размере.

Такс... значит мы продорлжаем принимать счета на коммунальные услуги, где в т.ч. отдельно выделена вода, и никакого отчета не подаем, так? Спасибо.
А кто-то видел форму отчета, методику расчета сбора и сроки подачи ?? Поделитесь инфой , пжлст.
Из этого разъяснения опять же ничего непонятно.Вот умеет же налоговая так изъясняться, чтобы никто ничего не понял.Там же одно другому противоречит.Оплата комунальных услуг и договор на поставку воды.Все платят за комунальные услуги (возмещение) и при этом никакого договора на поставку воды не составляют.
Quote
SVETLANA 999
А кто-то видел форму отчета, методику расчета сбора и сроки подачи ?? Поделитесь инфой , пжлст.

Вопрос снят.
Опять не понятно. В разъяснениях: "....та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва...." Т.Е., если мы используем воду в санитарно-гигиенических целях, то мы за воду не платим?
вчера на консультации ГНАУ ответ біл такой: если в договоре четко прописано, что вы потребляетет воду, то являетесь вторичным потребителем , а соот-но и плательщикомю В случает если в договоре этого не прописано....." я не знаю, звертайтеся з запитом письмовим..." grinning smiley

В НК в разделе "Ставки сбора" - в таблицах ставки для СПЕЦ. сбора, а это гидроэнерг., водн. тр-та и рыбовод., а для остальных ? Или мне надо брать данные для расчета в своем водоканале, у них есть спец. разреш-е.
Місьководоканал - первинний водокористувач - він завжди сплачує.
Орендодавець - у нього договір на водопостачання - вторинний користувач і також сплачує.
Орендар - також вторинний користувач і ще раз сплачує! Чудово!
еще может быть Субарендатор smiling smiley)) и субсубарендатор!! smiling smiley))
Quote
Parasol`ka
Стріляти хочу!..

У нас общие желания!!!
ап smiling smiley может что-то уже прояснилось ?
В налоговой сказали,что у кого есть договор с водоканалом-кроме единщиков -сдают этот отчёт по воде.причём первый раз сдавать надо с ксерокопией договора.
И платить в пятикратном размере, если лимитов нет....
Как рассчитать налог? Так понимаю, что ставка равна для г. Киева 26,97 грн за 100 куб м.
Подскажите пожалуйста ЧП на общей системе арендует помещение. В договоре прописано "Аренда" ( без ком. услуг, воды). В счетах "Аренда за март(например)". Надо мне платить за воду?
Quote
Бука
Подскажите пожалуйста ЧП на общей системе арендует помещение. В договоре прописано "Аренда" ( без ком. услуг, воды). В счетах "Аренда за март(например)". Надо мне платить за воду?
не надо

======================================================================
Все вышеуказанное строго мое ИМХО!
А как на счет единщиков: договор с водоканалом у ЧПЕНа есть, но ведь по Указу о спрощенной системе они не плательщики этого сбора confused smiley
Підрозділ 8. Особливості справляння єдиного податку та фіксованого податку

1. Встановити, що з 1 січня 2011 року до внесення змін до розділу XIV Податкового кодексу України в частині оподаткування суб'єктів малого підприємництва Указ Президента України від 3 липня 1998 року N 727 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" (з наступними змінами) та абзаци шостий - двадцять восьмий пункту 1 статті 14 розділу IV Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 року N 13-92 "Про прибутковий податок з громадян" застосовуються з урахуванням таких особливостей:

1) платники єдиного податку не є платниками таких податків і зборів, визначених Податковим кодексом України:

а) податок на прибуток підприємств;

б) податок на доходи фізичних осіб (для фізичних осіб - підприємців);

в) податок на додану вартість з операцій з постачання товарів та послуг, місце надання яких розташоване на митній території України, за винятком податку на додану вартість, що сплачується юридичними особами, які обрали ставку оподаткування 6 відсотків;

г) земельний податок, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення підприємницької діяльності;

ґ) плата за користування надрами;

д) збір за спеціальне використання води;

е) збір за спеціальне використання лісових ресурсів;

є) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності;
Вот смотрю в Кодекс, ст. 325 и не могу понять: если у меня договор с водоканалом, счетчик - какую ставку применять?
выбирать бассейн реки, например для Киева: 26,97 грн. за 100 м3 и 40,29 грн. соотвтественно за подземную воду. Только вопрос как распределить процентное соттношение этих вод. В 2010 году было 11% от потребления для подземных, и 89% для поверхностных. Пока не вижу нигде каких-то разъяснений на этот счет...
Кошмаааар !!! Как заполнить этот ужас ??? У кого есть опыт заполнения ?? Подскажите, пжлст.
Мы - обычный офис с договором с водоканалом, куда вписывать циферии ?? Ставка - 29,66 за 100 куб., использовано 6 кубов. К оплате - аж 1,78 грн. И что и куда ??
Лет 10 не заполняла этот кошмар.
в качестве примера: у нас договор с Киевводоканалом. За 1кв.2011 использовано 6 м.куб.
Для отчета:
стр. 1.1.1.1 кол.2- поверхневі- кол.3- 5,34 м.куб (т.е. 89% от 6м.куб)-кол4-норматив 26,97- кол.6- установленный лимит (89% от него)-кол.7-сумма сбора по формуле.
стр. 1.1.1.2 кол.2-подземные-кол.3-0,66 м.куб. (т.е. 11% от 6 м.куб)-кол.4-норматив 40,29-кол.6- устано.лимит (11% от него)-кол.7-сумма сбора по формуле.
При условии использования в рамках лимитов сумма сбора составит 1,44+0,27=1,71 грн.
Т.е. у ва сеще должны быть лимиты на использование воды, которые Водоканал, по идее, утверждает согласно поданными вами прогнозным объемам потребления и она являются приложением к договору. Если лимитов нет, то придется умножить сумму сбора на 5. 1,71*5=8,55 (НК ст.327.3) Платить в бюджет по месту налоговой регистрации. Код платежа 13020200.
в ВОБУ №34 стр.11 написали:
если фирма арендует помещение и использует воду для санит-гигиен. целей--то вы плательщик и сдаете отчет

у меня как раз такая ситуация, догвор субаренды + договор с жеком, есть счетчик воды

Не могу поверить своему счастью- неужели все таки мы платим????????????

и как достали гна-засранцы, не могут/хотят четко ответить на вопросы
Подскажите, мы арендуем помещение под офис у бюджетником.Они согласно Кодекса не плательщики сбор за воду.Есть договор на комунальные услуги в том числе прописано вода и водоотвод, фиксированая сумма. Счетчика нет. Как уплатить налог.Помогите разрулить ситуацию.
Подскажите как быть, если у нас офис свой ,а договора с горводоканалом нет и за воду никогда не платили ,как быть?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 4 з 9    Сторінки: Попередні123456789Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00042300000000001