Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Декретные при не полном рабочем дне sad smiley

Відправлено користувачем Екатерина Яровая 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Добрый день, помогите рассчитать декретные при неполном рабочем дне. Период декретного отпуска с 24.01. 2011 по 29.05.2011г. (126 дней), работаем по 3 дня в неделю 8 часовой рабочий день. Если можно, то на основании каких нормативных актов производиться расчет, заранее спасибо
Нашла сама ответ:
Письмо Исполнительной дирекции Фонда социального страхования по временной утрате трудоспособности от 21.04.2009 № 04-06/Г-63з-93

Если на предприятии установлен неполный рабочий день, средняя заработная плата для расчета пособия по беременности и родам исчисляется исходя из части месячной тарифной ставки (должностного оклада), установленной работнику на момент наступления страхового случая, который соответствует его графику работы.


Щодо розрахунку середнього окладу для нарахування допомоги при неповному робочому дні

Лист виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

від 21 квітня 2009 р. N 04-06/Г-63з-93

Розглянувши Ваше звернення, повідомляємо, що згідно зі статтею 56 Кодексу законів про працю (далі - КЗпП) за угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень.

У свою чергу і власник має право на встановлення неповного робочого часу без згоди працівника з обов'язковим повідомленням про це працівників не пізніше ніж за два місяці згідно зі статтею 32 КЗпП.

Відповідно до частини другої пункту 10 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. N 1266, якщо у розрахунковому періоді перед настанням страхового випадку застрахована особа не мала заробітку з поважних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами, відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком) і на підприємстві, в установі та організації встановлено неповний робочий день, середня заробітна плата для розрахунку допомоги по вагітності та пологах обчислюється виходячи з частини місячної тарифної ставки (посадового окладу), встановленої працівникові на момент настання страхового випадку, що відповідає його графіку роботи.

Заступник директора

С. В. Буринський

Теперь помогите понять, что имелось в виду (
ну хосспади если у вас 1000 оклад, а работает на полставки за 500, то из 500 и рассчитывается


Quote
Михаил
ну хосспади если у вас 1000 оклад, а работает на полставки за 500, то из 500 и рассчитывается
Михаил, меня интересует не з/п, а расчетный период, берем полные календарные дни за 6 месяцев или исходя из отработанного времени.???
полные, полные, 183 там или сколько, если вы поделите на дни ее графика, вы же выйдите на расчет 100% оклада при полном дне, а она столько не работала smiling smiley
Quote
Михаил
вернее не заработалаsmiling smiley
немного не понимаю ваш расчет, просто как то не справедливо получит девочка какие то копеечки, просто официально не полная рабочая неделя, но работала то полную по факту, и как вы прокомментируете выше указанное письмо ????
Из Лиги:
У разі встановлення на підприємстві неповного робочого часу середня заробітна плата обчислюється, виходячи з частини місячної тарифної ставки (посадового окладу), встановленої працівниці на момент надання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, що відповідає графіку її роботи.

У такому випадку середня заробітна плата за один календарний день визначається діленням тарифної ставки (посадового окладу) або її частини на середньомісячну кількість календарних днів (30,44) (абзац восьмий п. 14 Порядку № 1266).

Новий підхід до розрахунку допомоги по вагітності та пологах дає змогу уникнути залежності розміру цієї допомоги від режиму роботи підприємства, що є особливо актуальним у період фінансової кризи, коли на багатьох підприємствах застосовують режими неповного робочого часу.

Крім того, такий розрахунок допомоги по вагітності та пологах вирішив проблему щодо включення під час обчислення середньої заробітної плати виплат за невідпрацьований час, зокрема, оплати відпусток, на які нараховуються страхові внески, але які раніше не включалися до середньої заробітної плати.
Спасибо Вам Марина за обоснованный понятный ответ, так и сделаем...
С 15 декабря 2009 года:

— суммы оплаты отпусков учитываются при исчислении средней заработной платы для расчета пособия по беременности и родам. Суммы начислений за время отпусков распределяются пропорционально времени, которое приходится на дни отпуска в соответствующем месяце (как при определении страховых взносов, так и соответственно при осуществлении расчета средней заработной платы);

— праздничные и нерабочие дни не исключаются из состава календарных дней, за которые исчисляется средний заработок для выплаты пособия по беременности и родам.

3. Если работнику установлен неполный рабочий день, для исчисления средней заработной платы для расчета пособия по временной нетрудоспособностии оплаты первых пяти дней временной нетрудоспособности следует применять среднечасовую заработную плату в соответствии с пунктом 15 Порядка исчисления средней заработной платы (дохода, денежного обеспечения) для расчета выплат по общеобязательному государственному социальному страхованию от 26.09.2001 г. № 1266. В других случаях, не связанных с применением суммированного учета рабочего времени, в том числе при установлении неполной рабочей недели, для расчета указанных страховых выплат следует применять среднедневную заработную плату, рассчитанную в соответствии с пунктом 13 Порядка № 1266.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00031999999999999