Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму :: по порталу

зп+премия=ФОТ/ВР?

Відправлено користувачем Ольга_С 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
зп+премия=ФОТ/ВР?
ЗП сотрудников состоит из оклада и премии, можно ли премию поставить под сомнение ВР?

Когда-то читала, что налоговая при проверке не имеет права проверять начисление зп, тоесть берет просто общую сумму, или в данном случае реч опремиях не идет?

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Думать - самая трудная работа; вот, вероятно, почему этим занимаются столь немногие
Re: зп+премия=ФОТ/ВР?
Премия попадает в ФОТ, облагается всеми з.платными налогами и попадает в ВР.
спасибо! а у вас нет случайно козы приказа?smiling smiley) это я наглею по полнойsmiling smiley

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Думать - самая трудная работа; вот, вероятно, почему этим занимаются столь немногие


Re: зп+премия=ФОТ/ВР?
Все премии должны быть оговорены в коллективном договоре,если есть в колдоговоре и есть приказ никаких вопросов не возникает
колдоговора нет только приказ

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Думать - самая трудная работа; вот, вероятно, почему этим занимаются столь немногие
Re: зп+премия=ФОТ/ВР?
А численность большая
40

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Думать - самая трудная работа; вот, вероятно, почему этим занимаются столь немногие
Re: зп+премия=ФОТ/ВР?
Если выдача премий связана с хоз.деятельностью предприятия и предусмотрена в кол. договоре - это ФОТ , а значит и ВР.
Если премии одноразовые и приурочены к каким либо праздникам или событиям - это уже как доп.благо и за "счет прибыли".

Советую все таки составить Кол. договор . Правда, его нужно регистрировать ( Но , думаю, дата регистрации не столь важна.
Вот вам примерный КД

Колективний договір
прийнятий на загальних зборах трудового колективу ПП « ХХХ».

м. Київ «02» січня 200_ р.


З метою сприяння регулюванню трудових відносин і соціально-економічних інтересів працівників і власника
Приватного підприємства «ХХХХХ» , який одночасно являється директором підприємства, з однієї сторони, і трудовий колектив підприємства в особі вибраного і уповноваженого колективом ХХХХ Х.Х. (надалі — Сторони) підписали цей договір про подані нижче взаємні обов’язки.

1. Загальні положення

1.1. Цей колективний договір складений відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди»; він визначає взаємні виробничі, трудові і соціально-економічні відносини між уповноваженим власника (надалі — Адміністрація) і працівниками підприємства.
1.2. Строк дії колективного договору , прийнятого на загальних зборах трудового колективу ПП “ХХХХ” – п”ять років з дня його підписання обома сторонами.
1.3. Умови цього колективного договору є обов’язковими для Сторін, що його підписали. Ці умови у випадку будь-яких спорів і розходжень не можуть трактуватися як погіршуючі, порівняно з діючим законодавством України, положення працівників, бо в протилежному випадку вони визнаються недійсними.
1.4. Положення цього колективного договору поширюються на всіх працівників підприємства і є обов’язковими як для власників і управлінського персоналу, так і для кожного члена трудового колективу.
1.5. Жодна зі Сторін, що підписала колективний договір, не може в односторонньому порядку припинити виконання його положень.
1.6. Два рази на рік Сторони звітуються про виконання колективного договору перед трудовим колективом підприємства.
1.7. Цей колективний договір чинний у випадку зміни складу, структури і найменування підприємства, а у випадку його реорганізації він може бути переглянутий за згодою Сторін. У випадку зміни власника підприємства дія колективного договору зберігається не більше року.
У цей період Сторони повинні розпочати переговори про підписання нового чи зміну діючого колективного договору.
1.8. Положення цього колективного договору діє до підписання нового договору.

2. Організація виробництва, праці, забезпечення продуктивної зайнятості

2.1. Жодний інший трудовий договір (контракт), що підписується підприємством з працівниками, не може суперечити цьому колективному договору . У випадку виникнення такого протиріччя відповідні положення трудового договору (контракту) визнаються недійсними.
2.2. Адміністрація не вправі вимагати від працівника виконання роботи, не обумовленої трудовими договорами (контрактами). Функціональні обов’язк кожного працівника викладені в «Штатному розпису підприємства »(додаток 1 )
2.3. Кожний працівник зобов’язаний добросовісно і якісно виконувати свої обов’язки, працювати чесно і добросовісно, дотримуватися дисципліни праці, своєчасно і точно виконувати розпорядження власників та уповноважених ними осіб, дотримуватись трудової і технологічної дисципліни, вимог нормативних актів з охорони праці, дбайливо ставитися до майна власника, на прохання адміністрації підприємства надавати звіти про виконання своїх конкретних обов’язків.
2.4. Працівники можуть бути звільнені з підприємства у випадку змін в організації виробництва, при скороченні чисельності чи штату. У цих випадках вони персонально попереджуються Адміністрацією про майбутнє звільнення не пізніше ніж за два місяці. При цьому підприємство надає працівнику іншу роботу по спеціальності, а у випадку неможливості цього або при відмові працівника від неї останній працевлаштовується самостійно. При звільненні працівника за підставою, вказаною в цьому пункті, йому виплачується заробітна плата за весь період подальшого працевлаштування, але не більше ніж за три місяці від дня звільнення.
2.5. Звільнення працівників допускається лише після використання всіх наявних і додатково створених можливостей для забезпечення зайнятості на підприємстві.

3. Нормування і оплата праці, встановлення форми, системи, розмірів заробітної плати й інших видів трудових виплат

3.1. Заробітна плата виплачується за місцем роботи грошовими знаками України один раз на місяць згідно даного колективного договору та за письмовою заявою працівників підприємства - «_» числа кожного місяця, а у випадку, якщо день виплати заробітної плати збігається з вихідним днем, — напередодні цього дня. Заробітна плата за час тимчасової відпустки виплачується не пізніше ніж за 1 день (не раніше трьох) до початку відпустки.
3.2. Відомості про оплату праці працівників надаються іншим органам і особам лише у випадках, прямо передбачених законодавством.
3.3. При підписанні трудового договору (контракту) Адміністрація доводить до відома працівника розмір, порядок і термін виплати заробітної плати, умови, згідно з якими можуть здійснюватися утримання із заробітної плати.

3.4. Структура заробітної плати складається з основної зарплати, премій ( заохочувальних та компенсаційних ) а також інших виплат, що передбачені чинним законодавством (доплата за суміщення професій (посад), доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника, компенсації при службових відрядженнях, доплата за роботу в понадурочний час, у святкові і неробочі дні, у нічний час, компенсація за знос інструментів, що належать працівникам тощо).
Адміністрація має право щорічно надавати одноразову матеріальну допомогу працівникам по їх заяві при умові виплати зарплати і наявності коштів на рахунку з урахуванням думки трудового колетиву.
Вказані доплати, надбавки і виплати обумовлюються в кожному випадку – окремо.
3.5. Конкретні розміри зарплати працівників визначаються у межах наявних коштів на оплату праці у суворій відповідності з професіями, кваліфікацією працівників, складністю та умовами виконуваної ними роботи і встановлюються у кожному випадку в окремому трудовому договорі (контракті) з працівником.
При цьому основна заробітна плата не може бути меншою встановленої законодавством України мінімальної заробітної плати.
3.6. Робота у святкові, неробочі та вихідні дні, якщо вона не компенсується іншим часом відпочинку, а також в понадурочний час оплачується у подвійному розмірі. При вирішенні інших питань оплати праці власник (орган, що його представляє) керується положеннями статей КЗпП і Закону України «Про оплату праці».
3.7. Відповідальність за своєчасність виплати заробітної плати несе керівник підприємства.
4. Встановлення гарантій, компенсацій і пільг

4.1. Працівникам надаються гарантії, компенсації при службових відрядженнях, при переїзді на роботу в сільську місцевість і в інших випадках, передбачених законодавством.
4.2. Підприємством встановлюються такі додаткові (не передбачені законодавством) гарантії, компенсації і пільги: (наприклад, компенсація за використання особистого автотранспорту, компенсація у підвищених порівняно із законодавчо затвердженими розмірах за службові відрядження, гарантії забезпечення засобами індивідуального захисту працівників служб охорони і безпеки, додаткові пільги для окремих категорій працівників тощо).
5. Режим роботи, тривалість робочого часу і відпочинку

5.1. На підприємстві встановлюється такий режим роботи, який зобов’язуються виконувати всі працівники: початок роботи — 9.00, закінчення роботи — 18.00, перерва для відпочинку і харчування — з 13.00 до 14.00, субота і неділя — вихідні дні.
5.2. У будь-якому випадку тривалість робочого часу працівників не може перевищувати встановлену законодавством України: 40 годин у тиждень.
5.3. Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину.
5.4. Тривалість щорічної відпустки для працівників підприємства встановлюється не менше 24 календарних днів.
5.5. Відпустки надаються при наявності заяви працівника і затверджуються Адміністрацією підприємства на протязі 10 календарних днів. При визначенні черговості відпусток враховуються сімейні й інші особисті обставини кожного працівника.
5.6. За сімейними обставинами й іншими поважними причинами працівникам за їхніми заявами можуть бути надані короткотермінові відпустки без збереження заробітної плати на термін, тривалістю не більше 15 календарних днів.
5.7. Всі працівники зобов’язуються без дозволу Адміністрації не перебувати в приміщеннях підпри¬ємства у неробочий час з причин, не пов’язаних з роботою, а також не запрошувати туди сторонніх осіб.

6. Прийом і звільнення працівників

6.1. Форми і умови трудового договору (контракту), включаючи звільнення, не передбачені законодавством, підлягають узгодженню з профспілковою організацією підприємства або у судовому порядку.
6.2. Кожний прийнятий працівник зобов’язаний ознайомитися з умовами колективного договору під розписку.
6.3. Не допускається звільнення працівника у зв’язку з ліквідацією робочого місця, якщо до досягнення пенсійного віку йому необхідно пропрацювати 1 рік.

7. Умови і охорона праці

7.1. Забезпечення безпечних умов праці та санітарно-гігієнічних побутових умов є обов’язком власника підприємства (уповноваженої ним особи), який організує умови праці на робочому місці, безпеку технологічних процесів, машин, механізмів, обладнання, інших засобів виробництва, наявність засобів захисту, відповідність санітарно-побутових нормативних актів з охорони праці.

7.2. Працівники мають право відмовитись від дорученої роботи, при якій створюється ситуація, небезпечна для життя і здоров’я, якщо такі умови прямо не передбачені трудовими договорами (контрактами), а також для життя і здоров’я інших людей та навколишнього середовища.
7.3. Працівники зобов’язані знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці, правила
поведінки з машинами, механізмами, обладнанням, іншими засобами виробництва, користуватися засобами індивідуального і колективного захисту, проходити обов’язкові медичні огляди .
Для цього власник зобов”язанний організувати проведення навчання та атестації по правилам охорони праці та пожежної безпеки ( два рази на рік згідно “Графіку” ) , забезпечення працівників підприємства необхідним спецодягом та засобами санітарії, медикаментами , що необхідні для надання першої медичної допомоги, створити комфорті умови для відпочинку і харчування , може коштом підприємства організувати медичний огляд працівників ( один раз на рік ).
7.4. Власник зобов’язаний відшкодовувати працівникам фізичні збитки, завдані пошкодженням здоров’я, пов’язаним з виконанням трудових обов’язків, а також моральні збитки, завдані внаслідок небезпечних або шкідливих умов праці, на умовах і в порядку, передбачених статтями 173, 173-1 КЗпП України, статтями 11-13 Закону України «Про охорону праці», Правилами відшкодування власником підприємства, установи і організації чи уповноваженим ним органу збитків, завданих пошкодженням здоров’я, пов’язаним з виконанням ним трудових обов’язків, затвердженими постановою КМУ від 23 червня 1993 р. №472, та іншими законодавчими актами.
7.5. Працівники зобов’язуються використовувати надані їм у користування (розпорядження) транспортні засоби, техніку й інше майно власника лише у службових цілях.


8. Соціальні пільги і гарантії

8.1. Адміністрація підприємства гарантує надання працівникам вільного часу для проходження медичних оглядів, отримання медичної допомоги, відвідування державних органів для вирішення необхідних житлово-побутових проблем працівників без здійснення будь-яких стягнень із заробітної плати чи інших безпідставних санкцій.
8.2. Адміністрація має право надавати працівникам по їх заяві безпроцентні позики на придбання будинків, квартир, меблів, а також на проведення весіль, проводів в армію, похорон і т. д. на термін до 3 років.

9. Гарантії діяльності представницьких організацій працівників

9.1. Підприємство гарантує свободу організації і діяльності профспілкової організації, ради трудового колективу, проведення в неробочий час загальних зборів трудового колективу.

10. Відповідальність Сторін, вирішення спорів

10.1. У випадку невиконання чи неналежного виконання обов’язків, передбачених цим договором, Сторони несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства.
10.2. При цьому притягнення осіб, що представляють власника або уповноважений ним орган, чи профспілки, чи інші уповноважені трудовим колективом органи, з вини яких порушено чи не виконано зобов’язання по колективному договору, до адміністративної відповідальності рада трудового колективу або представник власника направляють відповідну інформацію в органи прокуратури. До дисциплінарної відповідальності як посадові особи, так і працівники можуть бути притягнуті лише на підставі перевірки, в ході якої порушник повинен буде дати письмові пояснення.
10.3. Суперечки між Сторонами вирішуються в порядку, встановленому законодавством України.
10.4. Притягнення до дисциплінарної, адміністративної чи кримінальної відповідальності не виключає цивільної, матеріальної чи інших видів відповідальності винних осіб.

11. Прикінцеві положення

11.1. Строк дії цього договору — до складання нового договору.
11.2. Зміни і доповнення до цього договору протягом терміну його дії можуть вноситися лише за взаємною згодою Сторін.
11.3. Контроль за виконанням договору здійснюється безпосередньо Сторонами чи уповноваженими ними представниками за обумовленою Сторонами згодою (в письмовій або усній формі).


_________________________________________
(підпис власника підприємства)

«_____»____________ 200_ р.
___________________________________________
(підпис уповноваженого колективом)

«_____»______________ 200_ р.
Вы друг!!!! спасибо!! а приказик не завалялся у вас?smiling smiley)))

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Думать - самая трудная работа; вот, вероятно, почему этим занимаются столь немногие
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00025499999999999