Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Встречная проверка 2011

Відправлено користувачем Apolinaria 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Делюсь впечатлениями .. грустными smiling smiley

Сегодня принесли "шедевр".

Про надання документів
на підставі п. 73.5 та постанови Кабмина №1232

смотрим п. 73,5
73.5. З метою отримання податкової інформації органи державної податкової служби мають право проводити зустрічні звірки даних суб’єктів господарювання щодо платника податків.
Зустрічною звіркою вважається співставлення даних первинних бухгалтерських та інших документів суб’єкта господарювання, що здійснюється органами державної податкової служби з метою документального підтвердження господарських відносин з платником податків та зборів, а також підтвердження відносин, виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, для з’ясування їх реальності та повноти відображення в обліку платника податків.

В понимамии налоговиков первинні документи, що є документальним підтверженням сАвсем другое smiling smiley т.к. в запиті
НЕОБХІДНО предоставить письмове пояснення та надати
!!!! накази на призначення відповідальних особ ТОВ, їх паспорти та ІНН
підтверж реєстрації ТОВ в оргнах держ влади,
дату взяття на облік ДПІ smiling smiley
інформація про Статутний фонд smiling smiley))) сформований чи ні
данні про засновників
інформація про офісні приміщеня..
про виробничі потужності
картки балансових рахунків 28,36,63
і т.д.

і в конце скромный перечень, из выданных контрагенту, трех налоговых за октябрь 2010г.

_________________________________________

Говорят, улыбка - лучшее оружие ....
Я киллер! smiling smiley smiling smiley smiling smiley
!!!! накази на призначення відповідальних особ ТОВ, їх паспорти та ІНН
підтверж реєстрації ТОВ в оргнах держ влади,
дату взяття на облік ДПІ
інформація про Статутний фонд ))) сформований чи ні
данні про засновників
інформація про офісні приміщеня..
про виробничі потужності

...................этот перечень всегда гна просила для заполнения акта встречки, кроме
-паспортов
-картки балансових рахунків 28,36,63
ну...может, ето таперича "первинни документи"smiling smiley)) определения ж в кодексе нетgrinning smiley
с другой стороны, ответственности новой нету - токо внеплановая - так это и раньше было


В связи в вступлением в силу Налогового Кодекса я была уверена, что будет все в ракмках НК..
Что витребувать будут документы только в случаех и порядке установленном Кодексом..
А не как хочу и что хочу..

_________________________________________

Говорят, улыбка - лучшее оружие ....
Я киллер! smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Apolinaria, скажите, а что Вы решили - будете подавать весь перечень?
Я на подобный запрос написала письмо сл.содержания.

У своєму запиті Ви посилаєтесь на ст..72, 73, 75 розділу 2 «Податкового кодексу України» від 02.12.10 №2755-VI. Наше підприємство уважно проаналізувало ст.72, 73, 75 Податкового кодексу и не знайшло жодного посилання на термін «підтвердження взаємовідносин». Просимо Вас конкретизувати пункти статей на які ви посилаєтесь, звертаючись до нас з проханням підтвердити взаємовідносини.
Крім того, відповідно до п. 4 постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Примірної інструкції з діловодства у міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади ” від 17.10.1997 р. № 1153, на вихідній документації, наряду з підписом уповноваженої посадової особи, проставляється печатка. У Вашому запиті підпис печаткою не скріплений.
Таким чином, запит про надання пояснення та їх документальні підтвердження, не підлягає виконанню, оскільки суперечить вищезазначеним нормам закону.
Приймаючи до уваги вищевикладене, вимушені частково відмовити у задоволенні вимог, зазначених у запиті.
Також запевнюємо, що у своїй діяльності наше підприємство дотримує вимог Конституції України та діючого законодавства. При цьому відмічаю готовність до співпраці у рамках діючого законодавства. У разі надходження на нашу адресу запита, який відповідає вимогам діючого законодавства, він буде виконаний у встановлений законом строк.
Точно!!! Замечательное письмо!
решила не давать ничего smiling smiley

Ответ разработала вот такой:

З Вашого запиту вбачається, що копії перерахованих документів Ви просите надати на підставі п. 73.5 ст 73 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755- (далі – Податковий кодекс) та постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. N 1232 «Про затвердження Порядку проведення органами державної податкової служби зустрічних звірок».
Відповідно до п. 73.5 ст 73 «З метою отримання податкової інформації органи державної податкової служби мають право проводити зустрічні звірки даних суб’єктів господарювання щодо платника податків….»
В той же час відповідно до п.73.3. ст.73 «Органи державної податкової служби мають право звернутися до платників податків та інших суб’єктів інформаційних відносин із письмовим запитом про подання інформації (вичерпний перелік та підстави надання якої встановлено законом)… Такий запит підписується керівником (заступником керівника) органу державної податкової служби і повинен містити перелік інформації, яка запитується, та документів, що її підтверджують, а також підстави для надіслання запиту.»
У Вашому запиті не наведено законодавчих підстав відповідно до яких ми повинні надати зазначений перелік документів та письмові пояснення.
Якщо Ви маєте намір послатись на п.20.1.23. ст.20 «у випадках виявлення порушення вимог податкового та іншого законодавства України, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, надсилати платникам податків письмові запити щодо надання засвідчених належним чином копій документів;»
Просимо вказати коли, ким та яким чином виявлено/встановлено порушення нами податкового законодавства.
Зауважимо, що інформація про директора і головного бухгалтера, відомості про державну реєстрацію підприємства, дані про засновників підприємства, розміру статутного фонду, чи використовує підприємство для своєї діяльності офісні і складські приміщення ліцензії на проведення відповідної діяльності підприємства, інформацію про відкриті рахунки - не мають ніякого відношення до взаємовідносин нашого підприємства з контрагентами, тому ми вважаємо що вимоги податкового органу в цій частині запиту також є неправомірними.
Конституцією України, а саме ст. 19 передбачено, що органи державної влади і органи місцевого самоврядування, їх посадовці зобов'язані діяти лише на основі, в межах повноважень і способом, передбаченими Конституцією і законами України.
З іншого боку, згідно ч. 8 ст. 19 Господарського кодексу України забороняється вимагати від суб'єктів господарювання надання інформації і інших даних, не передбачених законом або з порушенням порядку, встановленого законом.
А відповідно до п. 73.3 «У разі коли запит складено з порушенням вимог, викладених в абзацах першому та другому цього пункту, платник податків звільняється від обов'язку надавати відповідь на такий запит.»
Враховуючи вищенаведене сподіваємося на взаєморозуміння і запевняємо в готовності з нашого боку на подальшу співпрацю з Вами у рамках чинного законодавства України.

З повагою, …

_________________________________________

Говорят, улыбка - лучшее оружие ....
Я киллер! smiling smiley smiling smiley smiling smiley
ой, девчонки, красота какая! молодці!
они нам парят мозги и пишут петиции, пусть тперь сама почитают!!! winking smiley
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00054699999999996