Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Квартальный НДС и реестры НН

Відправлено користувачем вип 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Народ, просветите, если знаете...
У меня квартальная отчетность по НДС, а теперь, как глаголет НК, я должна сдавать реестры каждый месяц в электронном виде (я сдаю на дискете)...
А что кроме дискеты нужно им (ГНИ) подавать...или только дискету...?
Когда сдавала декларацию за 4 квартал, спрашивала...никто ничего не знал...
Буду всем благодарна за ответ...

***
Говори, що думаєш,
Думай, що говориш...
уже нету квартальной
У меня единый налог 6%+НДС...Квартальная отчетность есть...И заявление на квартальную отчетность вместе с декларацией за 4 кв приняли...

3. Реєстр ведеться в електронному вигляді у форматі, затвердженому центральним органом податкової служби, та за власним бажанням платника у паперовому вигляді.
Платники податку щомісяця в строки, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), у тому числі для яких встановлено ЗВІТНИЙ ПОДАТКОВИЙ ПЕРІОД - КВАРТАЛ, подають органу державної податкової служби копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді. Реєстри можуть подаватися:
за допомогою телекомунікаційних мереж загального користування з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису (за умови отримання їх у визначеному законодавством України порядку) у форматі, затвердженому центральним органом податкової служби;
на електронних носіях.


Ежеквартально отчитываются по НДС только плательщики ЕН по ставке 6%

! Плательщикам НДС

В своем письме ГНАУ разъяснила следующее:

1. Отчетным (налоговым) периодом для всех плательщиков НДС является один календарный месяц (лишь в случаях, особо определенных НКУ, — календарный квартал).

2. Квартальный налоговый период по отчетности по НДС на промежуток времени с 1 апреля 2011 года по 1 января 2016 года могут выбрать также плательщики НДС, имеющие право на применение нулевой ставки по налогу на прибыль.

3. Ежеквартально подают налоговые декларации по НДС плательщики, являющиеся субъектами упрощенной системы налогообложения, учета и отчетности и плательщиками единого налога по ставке 6%.

Заявление о применении квартального налогового периода такими плательщиками не подается, а с момента перехода на общую систему налогообложения применяется месячный налоговый период.

Письмо ГНАУ от 24.01.2011 г. №1705/7/16-1517.


--------------------------------------------------------------------------------
Что ж получается, если мы раньше отчитывались ежемесячно, и не подавали заявление на применение квартального периода, то мы автоматически отчитываемся ежеквартально?
Спасибо , солнце...
До галлюцинаций читаю ст.201,202,203 НК и понять не могу...
Когда все же отчитываться по НДС...
Но если все же квартальная отчетность, то что ежемесячно подавать?
Только дискету с реестрами или еще какую-то бумагу?

***
Говори, що думаєш,
Думай, що говориш...
Лист ДПАУ від 04.02.2011 р. №3065/7/16-1117 "Щодо надання роз’яснення"

Відповідно до п. 201.15 ст. 201 Кодексу платники податку щомісяця в терміни, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), у т. ч. для яких цим розділом встановлено звітний податковий період – квартал, подають органу ДПС копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді.


Наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. №1002 «Про затвердження форми Реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядку його ведення» затверджено нову форму Реєстру виданих та отриманих податкових накладних.


Враховуючи зазначене, копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за січень 2011 р. подаються за формою, затвердженою Наказом №1002.
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00036000000000003