Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

проценты по депозитному договору

Відправлено користувачем любаша 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
банк вернул депозитный договор по сроку и проценты.
1. облагать ли проценты ндс?
2. отражать проценты на 719 счете?
подскажите пожалуйста .


облагать проценты за них бьют по башке
Quote
Алиса25
облагать проценты за них бьют по башке
Какой НДС по % по депозиту? По какой башке?
в бух учете проценты на сч. 732
Quote
IRINA_KASYAN@bigmir.net
в бух учете проценты на сч. 732

это не те проценты
Минфин советовал 719сч.
когда советовал Минфин?
в вопросе звучало "проценты по депозиту".
я проценты по депозиту, по остаткам на счету, по векселям показываю на 732. уже само название говорит : відсотки одержані, а аналитика от кого. И проценты это ведь фин деятельность, если это у вас не основной вид деятельности.
Відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку (далі - ПБО) 4 "Звіт про рух грошових коштів", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 березня 1999 р. N 87, придбання та реалізація необоротних активів, а також тих фінансових інвестицій, які не є складовою частиною еквівалентів грошових коштів, належить до інвестиційної діяльності. Таким чином, відсотки за поточним рахунком, а також за депозитним рахунком, якщо він є складовою частиною еквівалентів грошових коштів, тобто є короткостроковою високоліквідною фінансовою інвестицією, яка вільно конвертується у певні суми грошових коштів і яка характеризується незначним ризиком зміни її вартості, включаються до складу інших операційних доходів. Відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 30 листопада 1999 р. N 291, такі відсотки відображаються на рахунку 71 "Інший операційний дохід". Зазначені доходи відповідно до ПБО 3 "Звіт про фінансові результати", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 березня 1999 р. N 87, відображаються у статті "Інші операційні доходи" Звіту про фінансові результати (рядок 060 форми N 2) та відповідно до ПБО 4 є складовою статті "Прибуток (збиток) від звичайної діяльності до оподаткування" Звіту про рух грошових коштів (рядок 010 форми N 3).
(Лист, Мінфін, від 29.03.2006, № 31-34000-20-10/6452 "Щодо відображення деяких господарських операцій")
век живи - век учись.spinning smiley sticking its tongue out
не думаю, что это большая ошибка, тем более у меня малый баланс.
Тогда что показывать на сч. 732, какие проценты?
Відповідно до пункту 27 Положення (стандарту) бухгалтерського обліку (далі - ПБО) 3 "Звіт про фінансові результати", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.03.99 N 87, у статті "Інші фінансові доходи" показуються дивіденди, відсотки та інші доходи, отримані від фінансових інвестицій. Фінансовими інвестиціями відповідно до ПБО 2 "Баланс", затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.03.99 N 87, є активи, які утримуються підприємством з метою збільшення прибутку (відсотків, дивідендів тощо), зростання вартості капіталу або інших вигод для інвестора.
(Лист, Мінфін, від 29.12.2008, № 31-34000-20-16/45983 "Щодо відображення підприємством в бухгалтерському обліку окремих господарських операцій")
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00033999999999998