Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Додаток 7 НДС

Відправлено користувачем Olya 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Додаток 7 НДС
Додаток 7 сдавать надо за март, если сдавался расчет за январь, а в феврале и марте операций без НДС не было
Re: Додаток 7 НДС
Quote
Виктория-3
думаю, да

а что сдавать если 15 стр. не заполнена ?


Re: Додаток 7 НДС
а мне кажется,что вы ее подадите в периоде,когда у вас опять появятся и те и другие операции.
Re: Додаток 7 НДС
что-то я совсем запуталась, не уж то если у нас в январе были без ндс продажи в январе соответственно НК я откорректировала, а теперь в феврале и марте без НДС продаж нет, а мне что выходит весь год нужно что ли корректировать НК или я не так поняла?
Re: Додаток 7 НДС
Беру свои слова обратно smiling smiley
Все-таки с декларацией за март нужно.

Лист Державної податкової адміністрації України
від 16.03.2011 р. № 7273/7/16-1117

"Розрахунок частки використання за обсягами постачання за попередній рік (заповнення Таблиці 1 додатка Д7) здійснюється один раз на рік і подається разом з декларацією за останній звітний період такого попереднього року (у 2011 році – за березень 2011 року (1 квартал 2011 року))."
Re: Додаток 7 НДС
ну а если в феврале письмо подавали, теперь снова нужноподать этот дод 7? в этом мес вобще дека-пустышка была....
Re: Додаток 7 НДС
Quote
КЕЕ
Беру свои слова обратно smiling smiley
Все-таки с декларацией за март нужно.

Лист Державної податкової адміністрації України
від 16.03.2011 р. № 7273/7/16-1117

"Розрахунок частки використання за обсягами постачання за попередній рік (заповнення Таблиці 1 додатка Д7) здійснюється один раз на рік і подається разом з декларацією за останній звітний період такого попереднього року (у 2011 році – за березень 2011 року (1 квартал 2011 року))."

А вы можете выложить всё письмо . То есть Д7 нужно подавать всем без исключения даже если у предприятия все операции с НДС ?
А как же :У складі декларації подаються передбачені цим Порядком додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації)
(Наказ|Форма|Порядок, Державна податкова адміністрація, від 25.01.2011, № 41 "Про затвердження форм та порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість
Re: Додаток 7 НДС
Письмо достаточно большое-в интернете можно найти,думаю.
Всем подавать не надо.Только тем у кого были облагаемые и необлагаемые в январе,феврале,марте
Re: Додаток 7 НДС
и,конечно,в 2010г.
Re: Додаток 7 НДС
Особливості заповнення додатка Д7.

Розрахунок частки використання сплаченого (нарахованого) податку за придбаними (ввезеними) товарами/послугами та/або необоротними активами між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями (далі – частка використання) здійснюється згідно з Таблицею 1 додатка Д7.

Такий розрахунок частки використання здійснюється платниками за обсягами постачання за попередній календарний рік, а платники податку, у яких протягом попереднього календарного року були відсутні неоподатковувані операції, а такі неоподатковувані операції почали здійснюватися у звітному періоді, а також новостворені платники податку розрахунок частки використання здійснюють за обсягами постачання першого звітного податкового періоду, в якому задекларовані оподатковувані і неоподатковувані операції.

При розрахунку обсягу постачання за попередній календарний рік враховується загальний обсяг постачання як сума значень рядка 6 (рядка 5 декларації за формою, затвердженою Наказом № 166) та рядка 8 колонки А декларації за попередній календарний рік та всіх уточнюючих розрахунків, якими здійснено виправлення платником самостійно виявлених помилок за звітні (податкові періоди) попереднього календарного року.

При розрахунку оподатковуваних операцій за попередній календарний рік враховується сума значень рядків 1, 2.1, 2.2, 8.1, 8.2 колонки А декларацій за попередній календарний рік та всіх уточнюючих розрахунків, якими здійснено виправлення платником самостійно виявлених помилок за попередній календарний рік

Розрахунок частки використання за обсягами постачання за попередній рік (заповнення Таблиці 1 додатка Д7) здійснюється один раз на рік і подається разом з декларацією за останній звітний період такого попереднього року (у 2011 році – за березень 2011 року (1 квартал 2011 року)).

У разі, якщо у платника податку протягом попереднього календарного року були відсутні неоподатковувані операції, а такі неоподатковувані операції почали здійснюватися у звітному періоді, Розрахунок частки використання (заповнення Таблиці 1 додатка Д7) здійснюється за обсягами постачання першого звітного податкового періоду, в якому задекларовані оподатковувані і неоподатковувані операції і подається разом з декларацією за такий перший звітний період.

Визначена частка використання (колонка 5 Таблиці 1 додатка Д7) відображається платником у спеціальному полі рядка 15.1 декларації і застосовується ним протягом наступного календарного року для визначення податкового кредиту при заповненні рядка 15.1 декларації.

15 Д5, Д7 Придбання (виготовлення, будівництво, спорудження, створення, ввезення) з податком на додану вартість товарів/послуг та необоротних активів, які частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково – в операціях, які не є об'єктом оподаткування (стаття 196 розділу V Кодексу), та/або звільнені від оподаткування (стаття 197 розділу V Кодексу, підрозділ 2 розділу XX Кодексу, міжнародні договори (угоди)), та/або не оподатковуються (постачання послуг за межами митної території України та послуг, місце постачання яких визначено відповідно до пунктів 186.2, 186.3 статті 186 розділу V Кодексу за межами митної території України):
200 х

15.1 частина*, що включається до складу податкового кредиту ЧВ – значення колонки 5 таблиці 1 Д7 71 142 28

15.2 частина*, що не включається до складу податкового кредиту 58 х

За підсумками календарного року платниками здійснюється перерахунок частки, виходячи з фактичних обсягів проведених протягом року оподатковуваних та неоподатковуваних операцій (у разі зняття з обліку платника податку, у тому числі за рішенням суду, перерахунок частки здійснюється виходячи з фактичних обсягів оподатковуваних та неоподатковуваних операцій, проведених з початку поточного року до дати зняття з обліку).

Такі результати перерахунку сум податкового кредиту відображаються у податковій декларації за останній звітний (податковий) період року (у разі зняття з обліку платника податку, у тому числі за рішенням суду, коригування відображається платником податку у податковій декларації останнього податкового періоду, коли відбулося зняття з обліку).
Re: Додаток 7 НДС
Ребята, помогите найти дод.7 в ОПЗ?
Re: Додаток 7 НДС
надо посмотреть во вкладке "Довидник документів" там появятся разделы, потом выбрать радел "ПДВ" J01001 появятся все формы связанные с этой декларацией и проверить стоит галочка на Д7
Re: Додаток 7 НДС
СПАСИБО ... НАШЛА...
у меня вопрос теперь по заполнению строчек 15,1 и 15,2 ... не врубаюся...
весь НК 22594 (ДОД.5) и ряд. 10,1
если у меня 99% часть которая включается в НК, то мои действия какие?
в р. 15,1 должно попасть 22368 (22594 х 99%)
а в р. 15,2 - 226 (разница)
на этих 226 грн. надо сделать коректировочную накладную???? включить ее в реестр, дод. №1 и убрать эту сумму из р. 10,01 ???? правильно я понимаю??????
Re: Додаток 7 НДС
Я тоже не поняла!!!
В январе первый раз подали расчет долей облагаемых и необлагаемых операций, с января начали применять январский коэффициент к НК, а теперь я должна по-новому посчитать коэффициент по результатам марта???? и по-новому применять его к НК за март ???!!!!
Люди ,помогите!!!!
Re: Додаток 7 НДС
В 10.1 вы эту сумму вообще не ставите , ни 99 % , ни 1%. Вся сумма без НДс пойдет в строку 15 . Та, что учитывается в налоговом кредите ( 99% ) в строку 15.1 ( без НДс и Ндс) , а строку 15.2 ставите сумму без НДс ( 1% ) и эта сумма будет в додатке 5 " операції з придбання з ПДВ . які не надають права формування податкового кредиту. В 1 С я ввожу эту налоговую накладную, но убираю галочку " для здійснення оподатковуваних операцій", т.е. нет налогового кредита. ВА додаток 7 нужно здавать каждый раз, когда есть строка 15. Но суммы в нем будут постоянно целый год одни и теже. Или за 2010 год или за март ( если первый раз ) . А в декабре 2011 мы сделаем корректировку. опять определим этот процент. Я сегодня сдала, все проверили и правильно. удачи вам всем!
Re: Додаток 7 НДС
Если у вас первый раз были необлагаемые операции в январе, то в марте вы в додатке 7 показываете январские операции и процент. В додатке 7 это таблица 1 , строка 2.
Re: Додаток 7 НДС
спасибо... завтра попробую так сделать
Re: Додаток 7 НДС
Здравствуйте!
Я квартальщик, ЮРЕН 6%-ник.
В первом квартале этого года, начиная с января появились операции не являющиеся объектом налогообложения.
Доля определяется по результатам 1-го квартала? И соответственно ему корректируется ндс?
Дальше, с дод. 7- заполняется только таблица 1 ?
Перерасчет по таблицам 2, 3 делается только раз в год или за 1-й квартал тоже надо рассчитать?
Никак не могу понять, надо ли делать перерасчет :
- со стоимости ОФ по состоянию на 01.01.2011 г.?
-со стоимости остатка аванса на услуги связи, оплаченного в декабре и отнесенному в НК.
Спасибо всем!
Re: Додаток 7 НДС
ANNALIZA!
Налоговую накладную (без права включения в НК) формируете на какого контрагента? она же получается комплексная ???
Re: Додаток 7 НДС
А его можно не сдавать? У меня много необлагаемых, около 150 000- вся деятельность( поставка ПО) , облагаемые в этом году 1) операции прошлого года(тысяч на 5000-база , это бюджетные платежи, по которым обязательства по оплате, акты в 2010 году прошли ) и 1 операция появилась в марте за весь 1 квартал 2500 НДС обязательств.Кредита мало, 3 НН - связь , я их не беру в перераспределение, ставлю в 10,2 и додаток 5, отправила по электронке, вроде все норма- но нервничаю.
Re: Додаток 7 НДС
Подскажите как высчитать (и нужно ли?) коффициент если операции были по продаже и покупке зерна без ндс-а, с НДС услуги мы оказали и купили диз.топливо тоже с ндс. Как быть чем больше изучаю тем больше запутываюсь, и как это в реестре отразить?
Re: Додаток 7 НДС
В книгу приобретения разбиваю налоговые накладные, под одним номером на каждого контрагента записываю в процентном соотношении с включением в налоговый кредит и без включения. Например , есть налоговая накладная на 120 грн. № 20 , записываю ее с включением в налоговый кредит ( 99% ) - 118,80 грн., и точно такую же под этим номером на этого же контрагента, но с другой суммой ( 1% ) 1,20 грн. и без права включения в налоговый кредит ( снять галочку для налогооблагаемых операций)
Re: Додаток 7 НДС
Здравствуйте! Подскажите дод 7 нужно сдавать ежемесячно с одними и теми же цифрами или 1 раз в год?
Re: Додаток 7 НДС
Quote
Ksunyasha
Здравствуйте! Подскажите дод 7 нужно сдавать ежемесячно с одними и теми же цифрами или 1 раз в год?


подаем 1 раз в год.
сегодня звонила нспектору уточняла, у нас операции облаг. и необл. появились в феврале, подавали письмо т.к еще не действовал этот дод. Мне ответили уже больше не нужно ничего сдавать... только в конце года перерасчет.....
Re: Додаток 7 НДС
У налоговой сейчас какая-то высшая проверка и им этот додаток нужен в любом случае, если его не подать, ставят деку до видома
Re: Додаток 7 НДС
да раз в год, для перерасчета и для коэф-та на будущий год
Re: Додаток 7 НДС
Quote
Bulik
У налоговой сейчас какая-то высшая проверка и им этот додаток нужен в любом случае, если его не подать, ставят деку до видома
Тогда наверное квитанция 2 по электронке не придет?
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00038099999999996