Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Чп на едином налоге

Відправлено користувачем Росинка 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Подскажите пожалуйста, в марте заплатили ЧП единщику, а теперь оказалось, что в свидетельстве о едином налоге вид деятельности, которую он нам предоставлял не указана. Надо было за него НДФЛ платить или сейчас не нужно отслеживать чем он может заниматься?
никогда не нужно было. Если он предприниматель и получает доход от предпринимательской деятельности, то он сам со своими налогами разбирается
А если он занимаеться не тем за что единый налог платить это его проблеми? И налоговая потом сама доначислить если что?


НДФЛ заплатить надо вам как налоговому агенту
Quote
yuliya28
НДФЛ заплатить надо вам как налоговому агенту

они не налоговый агент
Если не указан вид деятельности за который была проплата, то она расценивается как безвозвратная фин. помощь и НДФЛ платить надо
Quote
yuliya28
Если не указан вид деятельности за который была проплата, то она расценивается как безвозвратная фин. помощь и НДФЛ платить надо

Где не указан?
причем тут финпомощь? если я ЧПшник и продаю свою машину, например, это расценивается как безвозвратная финпомощь?
Денис читайте внимательно первый вопрос , была оплата за услугу , которая не прописана в виде деятельности. Кстати когда вы продаете машину налоговый агент - нотариус , через которого происходит оплата НДФЛ
Юля, нотариус не является налоговым агентом при купле-продаже автомобиля, а лишь проверяет наличие оплаты налога

Вопрос читал внимательно.
Предприятие не является налоговым агентом при выплате дохода от предпринимателю от предпринимательской деятельности.
Оплата услуг никак не может считаться безвозвратной финансовой помощью
Да, оно не является агентом при выплате дохода от Предпринимательской деятельности, в данном случае оплата не за тот вид деятельности, который прописан в свид. единого налога
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

Інформаційний лист від 28.09.2009 № 1275/10/13-09

Головам апеляційних адміністративних судів України

У зв’язку з виникненням у судовій практиці питань, пов’язаних із застосуванням окремих норм податкового законодавства, у порядку надання методичної допомоги Вищий адміністративний суд України вважає за доцільне довести відповіді на зазначені питання до відома адміністративних судів України.

1. Чи повинен суб’єкт малого підприємництва – фізична особа, який сплачує єдиний податок за найвищою ставкою, сплачувати податки з доходів, отриманих від видів підприємницької діяльності, які не зазначено у свідоцтві про сплату єдиного податку, за загальним способом оподаткування?

Згідно з абзацом третім пункту 2 Указу Президента України “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” (далі – Указ) у разі, коли фізична особа – суб’єкт малого підприємництва здійснює кілька видів підприємницької діяльності, для яких установлено різні ставки єдиного податку, нею придбавається одне свідоцтво і сплачується єдиний податок, що не перевищує встановленої максимальної ставки.

Відповідно до абзацу восьмого пункту 2 Указу доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності, що обкладається єдиним податком, не включаються до складу сукупного оподатковуваного доходу за підсумками звітного року такого платника та осіб, що перебувають з ним у трудових відносинах, а сплачена сума єдиного податку є остаточною і не включається до перерахунку загальних податкових зобов’язань як самого платника податку, так і осіб, які перебувають з ним у трудових відносинах, включаючи членів його сім’ї, які беруть участь у підприємницькій діяльності.

Порядок переходу суб’єкта малого підприємництва на спрощену систему оподаткування врегульовано пунктом 4 Указу.

Згідно з абзацом другим пункту 4 Указу форма та порядок видачі свідоцтва про право сплати єдиного податку встановлюються Державною податковою адміністрацією України і є єдиними на всій території України. Для переходу на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єкт малого підприємництва подає письмову заяву до органу державної податкової служби за місцем державної реєстрації.

Згідно з Порядком видачі свідоцтва про сплату єдиного податку, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 29 жовтня 1999 року № 599 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 2 листопада 1999 року за № 752/4045, підставою для видачі свідоцтва є подання суб’єктом підприємницької діяльності – фізичною особою письмової заяви згідно з додатком 1 до зазначеного Порядку.

У рядку 2 вказаної заяви зазначається вид (види) діяльності, яким суб’єкт підприємницької діяльності передбачає займатися.

Зазначені суб’єктом малого підприємництва види діяльності записуються податковим органом у свідоцтві про сплату єдиного податку.

Слід зауважити, що нормами Указу не передбачено обов’язку суб’єкта малого підприємництва, який бажає перейти на спрощену систему оподаткування, обирати вичерпний перелік видів підприємницької діяльності, якими він планує займатися.

Натомість про наявність такого обмеження можна зробити висновок зі змісту підзаконного нормативного акта, яким є Порядок видачі свідоцтва про сплату єдиного податку.

Разом із тим, подібне обмеження не може бути застосовано виходячи з такого.

Обмеження у застосуванні спрощеної системи щодо деяких видів підприємницької діяльності встановлені Законом України від 25 березня 2005 року № 2505-ІV “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2005 рік” та деяких інших законодавчих актів України”. Відповідно до пункту 4 Прикінцевих положень цього Закону з 1 липня 2005 року до прийняття Закону України “Про спрощену систему оподаткування” Указ Президента України “Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва” застосовується з урахуванням таких особливостей.

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва не поширюється на:
суб’єктів підприємницької діяльності, які провадять діяльність у сфері грального бізнесу (в тому числі діяльність, пов’язану із влаштуванням казино, інших гральних місць (домів), гральних автоматів з грошовим або майновим виграшем, проведенням лотерей (у тому числі державних) та розіграшів з видачею грошових виграшів у готівковій або майновій формі), здійснюють обмін іноземної валюти;

суб’єктів підприємницької діяльності, які є виробниками підакцизних товарів, здійснюють господарську діяльність, пов’язану з експортом, імпортом та оптовим продажем підакцизних товарів, оптовим та роздрібним продажем підакцизних пально-мастильних матеріалів;

суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють: видобуток та виробництво дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення; оптову, роздрібну торгівлю промисловими виробами з дорогоцінних металів, що підлягають ліцензуванню відповідно до Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”.

Інших обмежень щодо видів підприємницької діяльності, під час здійснення яких може застосовуватися спрощена система оподаткування, чинне законодавство не містить. При цьому додаткові обмеження не можуть встановлюватися підзаконними нормативними актами, зокрема Порядком видачі свідоцтва про сплату єдиного податку.

У свою чергу, вичерпний перелік умов, дотримання яких є необхідним для застосування спрощеної системи оподаткування, встановлені пунктом 1 Указу. Ці умови не обмежують суб’єкта малого підприємництва у виборі здійснюваних ним видів діяльності лише тими, що зазначені у свідоцтві про сплату єдиного податку чи в будь-якому іншому документі.

Отже, суб’єкт малого підприємництва має право займатися будь-якими видами підприємницької діяльності, за винятком тих, що не можуть здійснюватися з використанням спрощеної системи оподаткування в силу прямої законодавчої заборони.

За таких обставин режим оподаткування єдиним податком поширюється на всі доходи суб’єкта малого підприємництва, що обрав спрощену систему оподаткування, незалежно від видів підприємницької діяльності, від яких ці доходи одержані.

Наявність певного рядка в заяві суб’єкта малого підприємництва про видачу свідоцтва про сплату єдиного податку та зміст самого свідоцтва не можуть слугувати такими обмеженнями, оскільки відповідно до статті 1 Закону України “Про систему оподаткування” механізм справляння податків і зборів (обов’язкових платежів) не може встановлюватися або змінюватися іншими законами України, крім законів про оподаткування.

Ураховуючи наведене, норми Указу поширюються на всі доходи суб’єкта спрощеної системи оподаткування, отримані ним як виручка від реалізації товарів, робіт, послуг у межах усіх видів здійснюваної ним підприємницької діяльності.

При цьому ставка, за якою сплачується єдиний податок таким суб’єктом малого підприємництва, визначається з урахуванням абзацу третього пункту 2 Указу.
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 03.02.2011 р. N 1085/К/17-0714

Щодо оподаткування доходів фізичних осіб - підприємців

Державна податкова адміністрація України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України, розглянула лист <...> щодо оподаткування доходів фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які виплачуються їм за виконання господарських договорів іншою фізичною особою - підприємцем, і повідомляє.

Відповідно до п. 177.8 ст. 177 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) під час нарахування (виплати) фізичній особі - підприємцю доходу від операцій, здійснюваних в межах обраних ним видів діяльності, суб'єкт господарювання, який нараховує (виплачує) такий дохід, не утримує податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою - підприємцем, який отримує такий дохід, надано копію свідоцтва про державну реєстрацію його як суб'єкта підприємницької діяльності.

Згідно із п. 4 ст. 9 Закону України від 15.05.2003 р. N 755 "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" у бланку свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи - підприємця зазначаються ім'я фізичної особи - підприємця; реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків або номер та серія паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку у паспорті); місце проживання фізичної особи - підприємця; місце та дата проведення державної реєстрації та номер запису в Єдиному державному реєстрі; прізвище та ініціали державного реєстратора; підстава, дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про зміну свідоцтва про державну реєстрацію (у разі проведення заміни свідоцтва).

Тобто бланком свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи - підприємця не передбачено розміщення інформації щодо видів діяльності та обраної платником податку системи оподаткування отриманих від такої діяльності доходів.

Крім того, Кодексом передбачено (пп. 139.1.12 п. 139.1 ст. 139 розділу III, який набирає чинності з 01.04.2011), що не включаються до складу витрат юридичної особи витрати, понесені у зв'язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи - підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат, понесених у зв'язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи - платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації).

Враховуючи вищенаведене, з метою уникнення порушень норм чинного законодавства рекомендуємо як юридичним особам, так і фізичним особам - підприємцям, які мають господарські відносини з іншою фізичною особою - підприємцем, крім копії документа, підтверджуючого, що він зареєстрований суб'єктом підприємницької діяльності (свідоцтва про державну реєстрацію), отримувати від такої особи довідку (яка надається на письмову заяву платника податковим органом, в якому він знаходиться на податковому обліку), в якій зазначається перелік видів діяльності, відповідно до реєстраційної картки та обрана система оподаткування доходів, отриманих від здійснення підприємницької діяльності.

При цьому суб'єкт підприємницької діяльності повідомляє про всі виплачені підприємцям суми доходів податковому органу у порядку, визначеному п. 176.2 "б" та "д" ст. 176 Кодексу.
В. о. першого заступника Голови С. Лекарь
о чем спор? есть письмо ГНАУ где они соглашаются с тем, что при выплате дохода ЧП на ЕН необходимо брать у ЧПшника только копию св-ва о госрегистрации, соответственно ни о какой уплате НДФЛ не может быть и речи. Раз уж на то пошло, то Вы должны были и ЕСВ с этой сделки проплатить winking smiley

__________________________________________________

Не позволяй своим ушам слышать то, чего не видели твои глаза
хотя это письмо прошлогоднее, может сейчас уже что-то и поменялось

__________________________________________________

Не позволяй своим ушам слышать то, чего не видели твои глаза
а вот новенькое письмо разъясняет все до наоборот. В письме от 03.02.2011 г. N 1085/К/17-0714 ГНАУ разъясняет, какие документы необходимо получить от предпринимателя, чтобы не удерживать из выплачиваемой ему суммы вознаграждения налог на доходы физических лиц (НДФЛ).

При выплатах физическим лицам все субъекты предпринимательской деятельности выступают налоговыми агентами и обязаны удерживать из суммы таких выплат и перечислять в бюджет НДФЛ. Исключением является ситуация, когда физическое лицо, которому выплачивается вознаграждение, само является предпринимателем и предоставляет копию свидетельства о государственной регистрации субъекта предпринимательской деятельности.

Но так как в свидетельстве о госрегистрации СПД не указаны ни система налогообложения, ни виды деятельности, ГНАУ настаивает на предоставлении еще и справки (выдается налоговым органом по письменному заявлению), в которой указывается перечень видов деятельности и система налогообложения.

Такая справка, кроме освобождения от обязанности удерживать НДФЛ, поможет определиться с правом отнесения стоимости услуг (работ, товаров) предпринимателя на валовые расходы ( а не единщик ли он? – см. пп. 139.1.12 Налогового кодекса).

__________________________________________________

Не позволяй своим ушам слышать то, чего не видели твои глаза
ГОСУДАРСТВЕННАЯ НАЛОГОВАЯ АДМИНИСТРАЦИЯ УКРАИНЫ
ПИСЬМО

от 25.10.2010 г. N 11157/6/17-0716
О рассмотрении письма

(Извлечение)

Государственная налоговая администрация Украины руководствуясь Законом Украины от 02.10.92 г. N 2657 "Об информации" рассмотрела письмо, относительно налогообложения доходов субъектов предпринимательской деятельности, выплачиваемых за выполнение хозяйственных договоров с юридическими лицами, и сообщает.

Законом Украины от 22.05.03 г. N 889 "О налоге с доходов физических лиц" (далее - Закон) определено, что налоговый агент - это юридическое лицо (его филиал, отделение, другое обособленное подразделение) или физическое лицо или представительство нерезидента - юридического лица, независимо от их организационно-правового статуса и способа обложения другими налогами обязаны начислять, удерживать и уплачивать этот налог в бюджет от имени и за счет налогоплательщика, вести налоговый учет и подавать налоговую отчетность налоговым органам согласно закону, а также нести ответственность за нарушение норм этого Закона (п. 1.15 ст. 1).

Подпунктом 9.12.1 пункта 9.12 статьи 9 Закона установлено, что налогообложение доходов, полученных физическим лицом от продажи им товаров (предоставления услуг, выполнения работ) в рамках его предпринимательской деятельности без создания юридического лица, а также физическим лицом, уплачивающим рыночный сбор, осуществляется по правилам, установленным специальным законодательством по этим вопросам, с учетом норм этого пункта. К специальному законодательству относится специальная (упрощенная) система налогообложения (согласно Указу Президента Украины от 03.07.98 г. N 727/98 "Об упрощенной системе налогообложения, учета и отчетности субъектов малого предпринимательства" в редакции Указа Президента Украины от 28.09.99 г. N 746 (далее - Указ) и обычная/общая система налогообложения (согласно разделу IV Декрета КМУ от 26.12.92 г N 13-92 "О подоходном налоге с граждан" (далее - Декрет)).

Согласно Декрету, облагаемым доходом предпринимателя от осуществления им деятельности на общей системе налогообложения является чистый доход, определяемый как разница между валовым доходом и расходами, понесенными в связи с его получением, на основании представленных предпринимателем в налоговый орган налоговых деклараций (ст. 13).

Согласно Указу доход, полученный от осуществления предпринимательской деятельности, облагаемой единым налогом, не включается в состав совокупного налогооблагаемого дохода по итогам отчетного года такого плательщика, а уплаченная сумма единого налога является окончательной и не включается в перерасчет общих налоговых обязательств плательщика единого налога (ст.2). Плательщик единого налога не является плательщиком налога на доходы физических лиц (подоходного налога с граждан) именно от осуществления того вида предпринимательской деятельности, доход от которой облагается единым налогом (ст.6).

Таким образом, лицо, являющееся источником выплаты дохода (выручки) в пользу субъекта предпринимательской деятельности, не удерживает налог с таких выплат, при предъявлении последним документа, подтверждающего, что он зарегистрирован предпринимателем (Свидетельства о государственной регистрации).

При этом, налоговый агент должен указать сведения о всех выплаченных предпринимателям суммах в составе налоговой отчетности и сообщить о таких выплатах налоговому органу по ф. N 1ДФ по признаку дохода "42" "Доход в рамках предпринимательской деятельности, выплаченный самозанятому лицу".

В случае выплаты юридическим лицом дохода (выручки) в пользу субъекта предпринимательской деятельности, последний по любым причинам не предъявляет документов, подтверждающих, что он зарегистрирован предпринимателем, такое юридическое лицо - налоговый агент должен выполнить все возложенные на него Законом функции налогового агента в соответствии с п. 8.1. ст.8, п. 17.2 "а" ст. 17, п. 19.2 ст. 19 этого Закона, в частности, начислить,удержать и перечислить в бюджет налог с выплаченного в пользу такого плательщика дохода и сообщить об этом налоговому органу в налоговом расчете по ф. N 1ДФ по признаку дохода "01" как о доходе по гражданско-правовому договору.
а вот "новое" письмо
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 03.02.2011 р. N 1085/К/17-0714
Щодо оподаткування доходів фізичних осіб – підприємців

Державна податкова адміністрація України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України, розглянула лист щодо оподаткування доходів фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які виплачуються їм за виконання господарських договорів іншою фізичною особою – підприємцем, і повідомляє.

Відповідно до п. 177.8 ст. 177 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) під час нарахування (виплати) фізичній особі – підприємцю доходу від операцій, здійснюваних в межах обраних ним видів діяльності, суб’єкт господарювання, який нараховує (виплачує) такий дохід, не утримує податок на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою – підприємцем, який отримує такий дохід, надано копію свідоцтва про державну реєстрацію його як суб’єкта підприємницької діяльності.

Згідно із п. 4 ст. 9 Закону України від 15.05.2003 р. N 755 «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» у бланку свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи – підприємця зазначаються ім’я фізичної особи – підприємця; реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків або номер та серія паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку у паспорті); місце проживання фізичної особи – підприємця; місце та дата проведення державної реєстрації та номер запису в Єдиному державному реєстрі; прізвище та ініціали державного реєстратора; підстава, дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про зміну свідоцтва про державну реєстрацію (у разі проведення заміни свідоцтва).

Тобто бланком свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи – підприємця не передбачено розміщення інформації щодо видів діяльності та обраної платником податку системи оподаткування отриманих від такої діяльності доходів.

Крім того, Кодексом передбачено (пп. 139.1.12 п. 139.1 ст. 139 розділу III, який набирає чинності з 01.04.2011 р.), що не включаються до складу витрат юридичної особи витрати, понесені у зв’язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи – підприємця, що сплачує єдиний податок (крім витрат, понесених у зв’язку із придбанням робіт, послуг у фізичної особи – платника єдиного податку, яка здійснює діяльність у сфері інформатизації).

Враховуючи вищенаведене, з метою уникнення порушень норм чинного законодавства рекомендуємо як юридичним особам, так і фізичним особам – підприємцям, які мають господарські відносини з іншою фізичною особою – підприємцем, крім копії документа, підтверджуючого, що він зареєстрований суб’єктом підприємницької діяльності (свідоцтва про державну реєстрацію), отримувати від такої особи довідку (яка надається на письмову заяву платника податковим органом, в якому він знаходиться на податковому обліку), в якій зазначається перелік видів діяльності, відповідно до реєстраційної картки та обрана система оподаткування доходів, отриманих від здійснення підприємницької діяльності.

При цьому суб’єкт підприємницької діяльності повідомляє про всі виплачені підприємцям суми доходів податковому органу у порядку, визначеному п. 176.2 «б» та «д» ст. 176 Кодексу.

__________________________________________________

Не позволяй своим ушам слышать то, чего не видели твои глаза
особое внимание обратите на "рекомендуемо" smiling smiley

__________________________________________________

Не позволяй своим ушам слышать то, чего не видели твои глаза
Маришечка, ГНАУ не настаивает, а рекомендует - ИМХО две большие разницы :-)))

"Враховуючи вищенаведене, з метою уникнення порушень норм чинного законодавства рекомендуємо як юридичним особам...."
Quote
Маришечка
особое внимание обратите на "рекомендуемо" smiling smiley

:-) опередили
Как раз п.177.8 Налогового кодекса меня и смущает, что все таки надо было заплатить.
копию свидетельства о госрегистрации взяли и в 1ДФ включили. Все. Остальное забота предпринимателя.
177.8. Во время начисления (выплаты) физическому лицу предпринимателю дохода от операций, осуществляемых в пределах выбранных им видов деятельности, субъект хозяйствования, который начисляет (выплачивает) такой доход, не удерживает налог на доходы у источника выплаты, если физическим лицом предпринимателем, получающий такой доход, предоставлена копия свидетельства о государственной регистрации его как субъекта предпринимательской деятельности. Денис +1

__________________________________________________

Не позволяй своим ушам слышать то, чего не видели твои глаза
177.8. Во время начисления (выплаты) физическому лицу предпринимателю дохода от операций, осуществляемых в пределах выбранных им видов деятельности, субъект хозяйствования, который начисляет (выплачивает) такой доход, не удерживает налог на доходы у источника выплаты, если физическим лицом предпринимателем, получающий такой доход, предоставлена копия свидетельства о государственной регистрации его как субъекта предпринимательской деятельности.

Вас не смущает фраза" в пределах выбранных им видов деятельности". В вопросе написано, что не по виду деятельности была проплата
Зарегистрировавшись в качестве предпринимателя, гражданин Украины получает возможность торговать, оказывать услуги, выполнять работы и т.п. с целью получения дохода. С момента регистрации он может заниматься всем, что не запрещено. Некоторыми видами деятельности он может заниматься после получения дополнительных лицензий, разрешений и т.п.
Так вот, я считаю, что если я проконсультировал за деньги, значит я выбрал такой вид деятельности. Кодекс не требует каким-то еще образом "выбирать".
yuliya28, повторюсь еще раз-если идти "на поводу" всех рекомендаций, тогда надо уплачивать и НДФЛ и ЕСВ, проплата была осуществлена в марте-значит предприятие"попало" на штраф и пеню.

__________________________________________________

Не позволяй своим ушам слышать то, чего не видели твои глаза
Да, но в зависимости от вида деятельности разная ставка единого налога и хорошо если у предпринимателя которому была проплата максимальная ставка
Да, хорошо. А если не максимальная, то хуже. Но все равно это не делает вид деятельности с большей ставкой ЕН запрещенным или таким, по которому предприятие должно удержать налог. Отнюдь. Просто предприниматель должен задекларировать и заплатить НДФЛ. Но сам, без помощи налогового агента
Я бы не стала , например ,платить СПД автоперевозчику за сборку офисной мебели или за канцелярию или за очень многие виды деятельности
Вы считаете, что предприниматель-автоперевозчик не может собирать мебель или торговать канцелярией?
Или что нужно удержать НДФЛ?
Если удержать, то с чего? Ведь "177.2. Об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи &#61485; підприємця."
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Сторінка 1 з 2    Сторінки: 12Наступна
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.00043300000000002