Головна порталу Дт-Кт  
Головна ДКНовиниПублікації ДКПередплатаДовідникиБланки, формиКонсультаціїДокументи


Розширений пошук по форуму

Подтверждение налог.кредита без НН

Відправлено користувачем Nata22 
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Подскажите пожалуйста!! В налоговой меня уверяют, что я не имела права включать в налоговый кредит суммы НДС по фискальным кассовым чекам больше чем на 200 грн., даже если там указан ИНН продавца!!!! Я это делаю постоянно!! В реестр вношу название фирмы-продавца, ИНН, сумму. А продавец ( в данном случае это покупка бензина) не знает своих покупателей за наличку , и поэтому в реестре все идут в "Інше". А при эл. сопоставлении деклараций по НДС у налоговой постоянно "розбіжності".
Неужели я неправа???
ГНАУ письмо от 14.06.2008 г. N 6912/5/16-1516


2. Відображення у додатку 5 до декларації з податку на додану вартість касового чека

Згідно з підпунктом 7.2.6 пункту 7.2 статті 7 Закону України від 03.04.97 р. N 168/97-ВР "Про податок на додану вартість" (далі - Закон) підставою для нарахування податкового кредиту без отримання податкової накладної є, зокрема, касові чеки, які містять суму платежу за поставлені товари (послуги), загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера, але без визначення податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума платежу за поставлені товари (послуги) не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку на додану вартість).

У колонці 2 Розділу II "Податковий кредит" додатка 5 до декларації з податку на додану вартість "Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів" проставляється індивідуальний податковий номер контрагента платника податку - постачальника, а назва при цьому не зазначається.

У разі якщо платник придбаває товари (послуги), що підтверджується іншими (зазначеними у підпункті 7.2.6 пункту 7.2 статті 7 Закону), ніж податкова накладка, документами, які дають право на формування податкового кредиту, і в яких відсутній індивідуальний податковий номер, то в колонці 2 Розділу II "Податковий кредит" додатка 5 проставляється умовний податковий номер "100000000000".

Такі документи зазначаються одним рядком (за всіма платниками), при цьому у колонках 4 та 5 загальною сумою відображаються обсяги придбання товарів (послуг) та суми податку на додану вартість відповідно.
К сожалению налоговая права почитайте закон по ндс повнимательней


почему права налоговая??? из письма ГНАУ письмо от 14.06.2008 г. N 6912/5/16-1516 что без ИНН 200 грн.в чем права налоговая?????????
Или обратите внимание на какой-то конкретный пункт в З-не об НДС, где написано, что нельзя больше 200 в день, даже если на чеке есть ИНН и все остальные реквизиты.
по закону ограничени в 200грн. в день касается чеков БЕЗ инн...
задам питання сюди: в мин деці за 07 міс не включила фіск чеки по авансовим звітам. За серпень як краще зробити поставити в р10.1 чи в р16.1 + коригування?
Ну если так , то буду рад . Но лучше оформить налоговую накладную и не иметь головной боли . (например - талоны на бензин)
asv : я в такой ситуации включила один раз в НК след.месяца, а народ на форуме сказал однозначно что нужно через 16.1. я не корректировала. облом. больше 170 грн. не будет.
З.Ы.valeribuh : всегда было 200 грн в день без ИНН, до 10000 с ИНН. как-то вы не так з-н об НДС читалиwinking smiley
Ну может не всегда, но последние пару лет так точноsmiling smiley
по поводе чеков с инн письмо гнау от 22.01.08 № 962/7/16-1517-25 - можно включать в пределах 10000 грн. при правильно заполненном чеке.
Nata, спокойно ссылайтесь на п.п.7.2.6 ЗУ "О НДС", где сказано:
касові чеки, які містять суму поставлених товарів (послуг), загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера, але без визначення податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума поставлених товарів (послуг) не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку на додану вартість).

и на вышеуказанное письмо налоговой. И пусть идут в садsmiling smiley

********************************************************************************************************************


Никогда не ожидай беды и не беспокойся о том, чего, может быть, никогда и не будет. Держись поближе к солнечному свету. (Бенджамин Франклин)
Закон про НДС (п.7.2.6) и Лист ДПІ від 02.08.2006 р. N 14610/7/16-1517-05:

"Відповідно до пп. 7.2.6 ст. 7 Закону України "Про податок на додану вартість" підставою для нарахування податкового кредиту є податкова накладна, яка видається платником податку, який поставляє товари (послуги), на вимогу їх отримувача.

Як виняток з цього правила, підставою для нарахування податкового кредиту при поставці товарів (послуг) за готівку чи з розрахунками картками платіжних систем, банківськими або персональними чеками у межах граничної суми, встановленої НБУ для готівкових розрахунків, є належним чином оформлений товарний чек, інший платіжний чи розрахунковий документ, що підтверджує прийняття платежу постачальником від отримувача таких товарів (послуг), з визначенням загальної суми такого платежу, суми податку та податкового номера постачальника."

По-моему здесь все однозначно: если "в межах граничної суми для готівкових розрахунків" т.е. 10 000, и есть ИПН - то налог.накл. не нужна! А кассовый фискальный чек, который выдают на заправках, и есть "належним чином оформлений товарний чек, інший платіжний чи розрахунковий документ".

Что тут сомнительного????? Может я еще что-то упустила??
Всем ответившим - СПАСИБОЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Чтобы не было "розбіжності". - пишите инн продавца,указанный в чеке
Так я и пишу ИНН продавца, это он мой не пишет, потому что я для него конечный потребитель!
Список форумів Список тем Нова темаПопередня тема Наступна тема
Вибачте, тільки зареєстровані користувачі можуть писати в цьому форумі.

Авторизуватись



Повідомлення, розміщені на форумах ДК-порталу, відображають лише особисту позицію авторів повідомлень.
Адміністрація форумів не несе відповідальності за їх зміст.

© 2023 "Дебет-Кредит", український бухгалтерський портал, web_dk [ @ ] gc.com.ua





0.000386